Caută
Close this search box.

ADRA ESTE AICI pentru 41.989 de persoane aflate la limita subzistenței, prin proiectul „De la mână la mână!”

În perioada anilor 2011 – 2019, în cadrul proiectului ADRA „De la mână la mână!”, care se încadrează în domeniul de expertiză „Asistarea Categoriilor Sociale Defavorizate”, au fost sprijinite 41.989 de persoane aflate la limita subzistenței. Obiectivul proiectului constă în oferirea de produse de primă necesitate și combaterea, în mod special a risipei alimentare, prin valorificarea și redirecționarea produselor către familii din medii defavorizate.

Beneficiarii proiectului ADRA „De la mână la mână” sunt persoane defavorizate (copii, tineri, familii cu venit mic și bătrâni singuri) care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru a-și procura produse necesare traiului zilnic și care prin ADRA, în acord cu numele proiectului, primesc produsele materiale primite ca donație din partea diverșilor sponsori. Împreună cu finanțatori, parteneri, voluntari și lucrători sociali, ADRA România, prin proiectul „De la mână la mână”, reușește să răspundă concret strigătului de ajutor din partea familiilor aflate în nevoie.

Situația actuală care prelungește starea de alertă COVID-19 și generează o posibilă stare de urgență pe viitor face ca ADRA România, prin proiectul „De la mână la mână”, să reașeze zâmbetele pe fețele întristate și descurajate ale persoanelor defavorizate și, totodată, să ofere speranța unor zile mai bune.

”COVID-19 ne-a dat și mai mult de lucru. Adulții au rămas fără locuri de muncă, mulți copii, prea mulți, nu au ce mânca, bătrânii au rămas singuri și nevizitați. Nevoi sunt peste tot, trebuie doar să vrei să le vezi. ADRA România, prin proiectul „De la mână la mână!”, este interesată de soarta acestor oameni și ajunge la ei îndeplinindu-le nevoile necesare. Mă bucur că sunt și eu parte a echipei ADRA pentru a oferi ajutor” a declarat Daniel Neacșu, Manager Proiect / Lucrător Social / Coordonator Proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.

„Sociologii concluzionează că setea de cumpărare a alimentelor de către romani își are originea în anii de penurie alimentară din comunism. Așa am ajuns să cumpăram mult mai multe alimente decât putem consuma, iar producătorii intra în acest joc, punând și mai multă marfă pe rafturile din magazin. Implicit, alimentele ajung să fie cumpărate, apoi aruncate, atât la nivel casnic de către noi, cât și de către marile lanțuri de magazine care nu reușesc întotdeauna să vândă tot ce au în depozit. Ca o măsura de valorificare a acestor alimente aflate în prag de expirare, ADRA România, prin proiectul „De la mână la mână!”, continuă demersurile începute de partenerii noștri și face posibilă redirecționarea lor către familii din mediile defavorizate din întreaga țară. Proiectul ADRA „De la mână la mână!” este un succes de la an la an, dar nu neapărat prin gradul de inovație, ci prin reutilizarea unor resurse care altfel ar fi risipite” a declarat Valentina Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

ADRA România promovează un viitor mai bun!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România prin proiectul „De la mână la mână!” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate