Caută
Close this search box.

ADRA ”În sfârșit, acasă!” la Ploiești

DSC_7876Duminică, 01 Noiembrie 2015, a avut loc la Ploiești inaugurarea locuinței sociale construită de către Asociația Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, în cadrul proiectului ADRA ”În sfârșit, acasă!”, la eveniment fiind prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți media, finanțatori și voluntari.

DSC_8248Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România construiește locuințe sociale pentru familiile defavorizate, familii care sunt selectate în colaborare cu autoritățile locale. În fiecare an ADRA construiește mai multe astfel de locuințe, contribuind în acest mod la îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor defavorizate. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară, dar și din străinătate.

DSC_7991În Municipiul Ploiești, proiectul a fost implementat ADRA România cu sprijinul Consiliului Local care a pus la dispoziție o suprafață de 298 mp de teren pe strada Mierlei, nr. 24 (conform Hotărârii nr. 358 din data de 24 sept. 2014) cu scopul construirii unei case pentru o familie tânără din Ploiești care se confruntă cu mari probleme de sănătate. Amândoi soții Crișan, de 36 si respectiv 32 de ani, suferă de afecțiunea “Charchoot Marie Tooth”, o boală care le-a afectat mușchii de la gambe și antebrațe. Din acest motiv, ei nu mai pot locui în locuința socială de la etajul 2 pusă la dispoziție de Primărie, nu mai pot urca scările, nu beneficiază de căldură și nici de apă caldă, iar baia comună îngreunează și mai mult existența lor zilnică. Starea lor de sănătate se agravează de la o zi la alta, domnul Nicolaie Crișan, având nevoie permanent de sprijin și îngrijire specială. Fiica lor, Adina, în vârstă de 12 ani, este un copil sănătos, cu rezultate foarte frumoase la școală, iar ADRA România a decis să intervină în acest caz și să construiască, în parteneriat cu Primăria Ploiești, o casă adaptată persoanelor cu dizabilități. Proiectul a fost dus la bun sfârșit cu ajutorul voluntarilor și sponsorilor, un aport semnificativ fiind adus de către ”Corul Bărbătesc Moisei” și de către ”Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea”.

DSC_8033Înființată în 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populaţie. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate.

DSC_8113ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios.

ADRA România

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate