Caută
Close this search box.

ADRA Romania acreditata pentru un nou serviciu social: asistarea victimelor violentei domestice

Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale a Municipiului Bucuresti a acreditat in data de 12 martie 2009 un nou serviciu social aflat in portofoliu de activitate ADRA. Este vorba de asistarea victimelor violentei domestice in cadrul unui Centru de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei Domestice.

Adapostul, pentru care s-au obtinut intre timp autorizatiile necesare, are 10 camere ce permit cazarea simultana a 24 de persoane, un birou de primire si unul de consiliere. Victimele pot ramane in adapost cel mult 60 de zile, timp in care vor beneficia de servicii de asistenta medicala, sociala, juridica precum si de consiliere psihologica, avand la dispozitie personal specializat pentru aceste tipuri de interventie.

Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei Domestice deschis de ADRA este unic in judetul Ilfov si se doreste a fi o cetate de scapare pentru victimile violentei in familie din aceasta zona precum si din Municipiul Bucuresti.

In fiecare an, in Romania se inregistreaza 9500 de cazuri de violenta domestica. Saptamanal o femeie este ucisa de sot, frate sau tata. Statisticile arata ca anul trecut, 150 de persoane din tara noastra au murit in urma agresiunilor savarsite in familie.

Valeria Roman, Comunicare ADRA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate