Caută
Close this search box.

ADRA România continuă să susțină supraviețuitorii cutremurului din Turcia

Cu un an în urmă, o tragedie seismică a lovit în inimile comunităților din Turcia, lăsând în urmă ruine și suferință. În ciuda durerii și distrugerii, făclia speranței nu a fost stinsă. În mijlocul haosului, oamenii și organizațiile caritabile s-au unit pentru a reconstrui viețile victimelor afectate. În acest context, ADRA și partenerii săi au devenit mesagerii ai nădejdii, oferind nu doar hrană și cele necesare traiului zilnic, ci și un mesaj al speranței pentru cei afectați. Astăzi, când lumina de la capătul tunelului începe să strălucească, povestea rezilienței și solidarității continuă să inspire, demonstrând că împreună putem transforma tragedia în ceva pozitiv având la dispoziție timp, efort și angajament continuu.

În perioada 26 februarie – 01 martie 2024, doi reprezentanți ai echipei ADRA s-au deplasat în Hatay, Turcia, pentru activității de implementare și monitorizare din cadrul proiectului „Speranță pentru Turcia și Siria”, împreună cu partenerii locali. De asemenea, celor doi reprezentanți ADRA li s-au alăturat și reprezentanți ai biroului ADRA International, reprezentanți din partea MENA (Middle East and North Africa), ONG-ul „Semiluna roșie” și autoritățile locale pentru buna desfășurare a activităților de acordare sprijin supraviețuitorilor cutremurului.

„Am văzut mâini pline de praf ale celor care nu contenesc să elibereze orașul de beton, am văzut lacrimi de mamă care și-a hrănit în ultimele zile copiii doar cu apă și zahăr și îmbrățișările părinților unor copii cu nevoi speciale. Deși a trecut un an, situația supraviețuitorilor rămâne tragică, iar activitățile proiectului ajută foarte mult persoanele vulnerabile. Peste 1.000 de familii vor fi primit asistență financiară până la finalul lunii martie, ceea ce va determina o îmbunătățire a nivelului de trai și un ajutor nesperat pentru persoanele vulnerabilizate de cutremurul de anul trecut”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Director Programe ADRA România.

Echipa ADRA România a participat, alături de partenerul local, la activitatea de acordare a asistenței financiare prin distribuirea de carduri valorice pentru cel puțin 1.000 de familii, persoane vulnerabile afectate de cutremur. Focusul a fost asupra vârstnicilor, familiilor numeroase, a mamelor singure și a persoanelor cu dizabilități. De asemenea, elevii școlii Mihai Ionescu, în parteneriat cu ADRA România, au asigurat hrană pentru 200 de familii afectate de cutremurul din Turcia. Printr-o mobilizare de excepție, au desfășurat propria activitate de fundraising cu scopul de a acorda sprijin copiilor afectați de cutremur.

„Printre ruinele blocurilor distruse de cutremur, printre vieți ale celor dragi curmate într-o clipă, speranța rămâne totuși! Oameni care te îmbrățișează, cu lacrimi în ochi, fără cuvinte, pentru ca această speranță să se materializează într-un sprijin neașteptat, venit parcă de nicăieri, însă sigur la momentul potrivit! Pentru o mamă care îngrijește de cei dragi rămași, primirea unei astfel de cutii cu alimente înseamnă mult mai mult decât asigurarea câtorva mese, înseamnă speranță, putere și bucurie. Este asigurarea că nu sunt uitați, că există oameni, necunoscuți, de departe, care simt împreună cu ei. Este materializarea speranței de care se agață cu orice fir de putere rămas și anume că în ciuda greutăților totul va fi bine, iar viața poate merge înainte”, a declarat, Cristina Roșu, Manager Proiect ADRA România.

Acțiunea umanitară descrisă este doar o parte din activitatea ADRA în Turcia. Cu recunoștință față de toți cei implicați – sponsori, parteneri, voluntari și beneficiari – ADRA România rămâne hotărâtă să continue să își îndeplinească misiunea și să aducă transformare în viețile celor care au nevoie de ajutorul nostru.

„La un an de la cutremurul devastator, mii de oameni trăiesc încă în adăposturi temporare. A fost o sursă de inspirație să vedem reziliența oamenilor care își creează un viitor reimaginat printre dărâmături. Asigurarea necesităților de bază de care avem cu toții nevoie pentru a trece peste zi, permite ADRA și partenerilor să ofere o expresie practică a speranței și să le reamintească faptul că nu sunt singuri”, a declarat Kelly Dowling, Manager Situații de Urgență ADRA International.

Victimele cutremurului din Turcia, se confruntă și acum cu pierderi de vieți, case distruse și suferințe greu de imaginat. În aceste momente de criză, fiecare dintre noi poate face o diferență reală. Vă îndemnăm să vă alăturați eforturilor noastre pentru a veni în ajutorul victimelor. Prin implicarea și donația dumneavoastră, puteți aduce alinare celor care sunt acum într-o situație de disperare. Fiecare contribuție, fie ea mare sau mică, contează enorm în reconstrucția vieților afectate. Fie că este vorba de un gest de solidaritate sau de o donație financiară, fiecare acțiune contează!

Implică-te și tu susținând victimele cutremurului din Turcia și Siria în cadrul proiectului ADRA România „Speranță pentru Turcia și Siria”!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA și să se implice, o pot face:

  • prin donații financiare în contul ADRA (cu precizarea „Speranță pentru Turcia și Siria„),
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea „Speranță pentru Turcia și Siria” la destinația banilor sau
  • donând acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul „ADRA” pentru proiectul „Speranță pentru Turcia și Siria”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate