Caută
Close this search box.

ADRA Romania iși extinde proiectele de dezvoltare în sud-estul Africii

De-a lungul timpului, ADRA România a fost mereu deschisă la implementarea de proiecte sociale și în afara granițelor țării noastre, însă majoritatea dintre acestea au fost ca răspuns la dezastre.

Începand cu luna decembrie a anului 2012, ADRA Romania a hotarât să se implice în afara țării într-un proiect de dezvoltare pe termen lung

Așa se face că proiectul “Grădini roditoare” proiect care în Romania s-a bucurat an de an de un impact puternic în răndul beneficiarilor noștri, a suportat unele ajustări iar apoi a fost “exportat” în Malawi, Africa, ajutând la generarea de venituri pentru aproximativ 200 de persoane

Malawi este una dintre cele mai sărace țări ale lumii, fără ieșire la mare, din sud-estul Africii, cu o lățime maximă de 160 km. Este o țară a munților, podișurilor și vailor.

Zona de implementare a proiectului se află într-o vale a lanțului muntos Kirk la aproximativ 100 km nord-vest de orașul Blantyre, în districtul Neno.

ADRA Romania iși propune prin acest proiect să ajute la cultivarea a 60 de hectare de teren cu porumb, soia, pomi fructiferi și deasemenea să ajute la construirea de solarii pentru legume.

Beneficiarii acestui proiect sunt elevii și cadrele didactice ale școlii generale și a liceului din localitatea Matandani, Malawi. Cei 134 de elevi, ca parte a studiului practic, se implică cu bucurie în activitatea de cultivare a pământului, știind că prin aceasta contribuie la susținerea școlii.

“Până la acest moment a fost pregătit terenul și au fost semănate semințele. A fost o lucrare grea, facută manual cu toporul și sapa, deoarece terenul nu mai fusese de foarte mult timp folosit. Astfel s-a reușit momentan plantarea a peste patru hectare de porumb si două hectare de soia.”

Ionuț Croitoru, coordonatorul local al proiectului în Matandani.

În scurt timp, în cadrul acestui proiect, vor fi construite solariile pentru legume, iar după sezonul de semănare va fi pregătit terenul pentru plantarea pomilor fructiferi (mango, mandarini si macademia)

O parte din recoltă va fi folosită pentru hrana zilnica, iar cealaltă parte va fi comercializată, acoperindu-se astfel cheltuielile de întreținere a acestei școli.

Pentru cei care doresc să se implice financiar în acest proiect, pot face aceasta donând oricând în unul din conturile ADRA Romania deschise la BCR, sector 3:

  • RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001 – LEI
  • RO46 RNCB 0074 0292 1540 0002 – USD
  • RO78 RNCB 0074 0292 1540 0008 – EUR
  • RO89 RNCB 0074 0292 1540 0004 – GBP

„Schimbă o viață și vei schimba lumea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate