Caută
Close this search box.

ADRA România lansează Campania „Schimbă povestea!” în perioada de activism la nivel internațional pentru eliminarea inegalității de gen

Campania online „Schimbă povestea!”, desfășurată de către ADRA România în perioada 25 noiembrie-10 decembrie 2023, urmărește conștientizarea populației, autorităților și mai ales a persoanelor aflate în situații de risc de violență că putem în mod individual și în grup să contribuim la schimbarea poveștii nefericite actuale prin hotărâre, sprijin și implicare directă.

Obiective

 • Să promovăm ideea că atât victimele violenței, cât și fiecare persoană poate contribui la schimbarea poveștii prin hotărâre, sprijin și implicare personală.
 • Să comunicăm în mod persuasiv experiențe relevante ale femeilor care au trecut prin
  Casa ADRA și care și-au schimbat povestea vieții.
 • Să mobilizăm populația generală și, în special autoritățile și colaboratori pentru promovarea mesajului campaniei: „Schimbă povestea!”.

În cadrul campaniei „Schimbă povestea!”, vom oferi:

 • Informare;
 • Evaluare a situațiilor de abuz;
 • Consiliere psihologică și socială, atât telefonic, cât și prin ședințe stabilite alături de echipa de specialiști;
 • Găzduire celor ce vor avea nevoie de aceasta, în limitele locurilor disponibile în centru.

În acordarea serviciilor noastre pentru victimele violenței în familie, respectăm următoarele principii:

 • Siguranța;
 • Respectul;
 • Confidențialitatea;
 • Nondiscriminarea.

Această campanie face parte din strategia ADRA România de a milita pentru o familie unită, relații sănătoase între parteneri și împuternicirea supraviețuitoarelor abuzului domestic.

„Aceste mame, femei care ne cer disperate ajutorul nu au parte nici de valorizare, nici de iubire. Luptăm pentru o societate sănătoasă, ancorată în respectarea drepturilor omului și crearea unui mediu sănătos în care membrii familiei să se susțină și să se dezvolte împreună. Pentru a avea o societate sănătoasă, este nevoie să ne educăm copiii că pot produce schimbări benefice, iar prima lecție este urmarea exemplului părinților. Noi toți putem schimba povești! Ale noastre sau ale altora!”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psihoterapeut ADRA România.

Cu această ocazie, avem alături de noi parteneri și sponsori fideli, cu care împreună rescriem povestea supraviețuitoarelor abuzului în familie. Noi toți avem puterea de a contribui la schimbarea poveștii.

Parteneri:

Sponsori:

Campania „Schimbă povestea!” se desfășoară ONLINE pe rețelele de socializare ADRA România:

Expertiza ADRA România în domeniul violenței domestice

Din 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. În acest centru, ADRA România oferă: cazare, consiliere psihologică individuală și de familie, consiliere socială, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor (alături de copiii lor) care au reclamat violenţa domestică organelor competente. În perioada 2009 – 2022, ADRA a sprijinit 3633 persoane (1059 persoane găzduite și 2574 persoane consiliate fără găzduire).

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate