Caută
Close this search box.

ADRA Romania si Respiro semnează acordurile de finanțare în valoare totală de 1 000 000 euro

IMG_1746În urma publicării Listei finale a planurilor de afaceri câștigătoare la concursul organizat în cadrul proiectului ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia si București-Ilfov” (ADRA medii finale castigatori STEP BY STEP), ADRA România și Respiro au început semnarea acordurilor de finanțare cu cei 41 de câștigători, cu un buget total de 1 000 000 EURO.

IMG_1755Conform prevederilor art. 5.7. din Instrucțiunea POSDRU NR. 108 / 11.05.2015 au fost declarate câștigătoare 41 de planuri de afaceri, fiecare plan de afaceri fiind finanțat cu o subvenție nerambursabilă în valoare maximă de 25 000 EURO.

În conformitate cu art. 5.6. din Instrucțiunea POSDRU NR. 108 / 11.05.2015 a fost consitutuită și o Listă de rezervă (ADRA medii finale lista rezerva STEP BY STEP) cu cele 18 planuri de afaceri ale beneficiarilor care s-au prezentat la interviu.

IMG_1679Prin proiectul “Step by step” – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile SV Oltenia și București-Ilfov, ID150254, finanțat de Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007-2013 și implementat de către Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România – beneficiarul (solicitantul) proiectului – având ca parteneri S.C. R4-Consultanța și Formare Profesională SRL, Asociația Respiro și Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională – CREFOP se dorește revitalizarea, dezvoltarea și implementarea antreprenorialului în regiunea SV Oltenia și București-Ilfov.

IMG_1711Proiectul se încadrează în următoarele Politici si Strategii Europene: Strategia Europeană privind Ocuparea forței de muncă, în pachetul privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, prin promovarea și sprijinirea ocupării pe cont propriu, dezvoltarea întreprinderilor sociale și înființarea de noi întreprinderi.

O parte din beneficiari ale căror planuri de afaceri au fost selectate câștigătoare și au semnat acordul de finanțare:

IMG_1861Alina Kartman, București (Activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune – CAEN 5911): ”Atunci când te încăpățânezi să lucrezi exact în domeniul în care te-ai pregătit și să faci exact lucrul acela de care ești cel mai pasionat, dacă nu ai un sprijin financiar pe măsura pasiunii, cel mai adesea trebuie să faci foamea. Sau să îți asumi că orice încercare nereușită de a crește, orice eșec, oricât de mic, poate însemna sfârșitul visului tău. Pe măsură ce avansez în programul „Step-by-step in business”, oferit de ADRA Romania, conștientizez ce șansă este nu doar ca niște oameni să creadă în visul meu suficient încât să investească bani în el, ci și să construiască o armată de susținători în jurul afacerii mele, care să ne ghideze, pe mine și pe colegii mei, prin hățișul birocratic. Piața nu este tocmai prietenoasă cu business-urile aflate la început de drum, însă dacă ai aliații potriviți este mult, mult mai ușor”.

IMG_1795Virginia Barbu Becherescu, Olt (Fabricarea jucăriilor și jocurilor – CAEN 3240): ”Proiectul ADRA a însemnat pentru mine o oportunitate unică, care mă va ajuta să mă dezvolt pe plan profesional. Într-o oarecare măsură, acest lucru s-a întâmplat deja, deoarece însăși competiția a fost o școală importantă. Pot să vă spun că, chiar dacă nu aș fi obținut finanțarea, beneficiile aduse de programul de instruire au însemnat o treaptă în plus din punct de vedere profesional”.

IMG_1764Felix Gabriel Combei, Mehedinți (Tăierea și rindeluirea lemnului – CAEN 1610): ”Cu ajutorul celor de la ADRA România, am reuşit (nesperat de repede) să pot accesa un proiect european nerambursabil. Acest lucru îmi dă o mare încredere că oricine dorește poate să reușească, deoarece toți cei implicați în acest proiect au fost foarte profesioniști și totodată transparenți. Vă mulțumesc mult!”

IMG_1704Cristina Canavea, Gorj (Pregătirea fibrelor și filarea fibrelor textile – CAEN 1310): ”Proiectul ADRA ”Step by Step in business” a însemnat o oportunitate de dezvoltare pentru afacerea mea, iar fără finanțarea pe care a oferit-o ADRA România nu aș fi putut implementa acest proiect propus spre finanțare. Această finanțare mi-a permis să particip la punerea unei ”cărămizi” în vederea reconstruirii sectorului de prelucrare a lânii care a fost uitat și totodată la integrarea a două persoane pe piața muncii”.

IMG_1638Robert Costea, Olt (Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp) – CAEN 1413): ”Proiectul ADRA ”Step by Step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile SV Oltenia și București-Ilfov” a însemnat și înseamnă pentru mine următoarele: dezvoltare, oportunitate, succes. Dezvoltarea profesională a început în cadrul cursului de Competențe Antreprenoriale și continuată până la sfârșitul proiectului. Oportunitatea de a pune bazele propriei afaceri, dar și oportunitatea capitalului uman de a se reintegra pe piața muncii, având în vedere că voi crea 10 locuri de muncă. Implicarea echipei ADRA România, cât și efortul meu duc către un real succes”.

IMG_1841Albert Moroșan, București (Fabricarea de dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice – CAEN 3250): ”Pentru mine, Proiectul ADRA ”Step by Step in business” este o provocare! În primul rând, faptul că nu am deloc experiență antreprenorială, în al doilea rând pentru că se suprapune cu perioada de susținere a tezei de licență. Cu toate acestea, am privit proiectul ADRA ca pe o oportunitate, una pe care nu o întâlnești în fiecare zi. Am avut ocazia să pun în aplicare o idee pe care aș mai fi avut-o în minte mult timp dacă nu era acest proiect. Oricare va fi deznodământul acestei incursiuni în domeniul antreprenorial, un lucru îl voi câștiga cu siguranță: dezvoltare personală!”

IMG_1831Jorj Pavel Dimitriu, București (Activități de creație artistică – CAEN 9003): ”Finanțarea primită prin ADRA România este un ajutor pentru dezvoltarea afacerii începută cam cu trei ani în urmă, un ajutor important din punct de vedere al utilajelor pe care le voi achiziționa pentru ușurarea muncii brute, dar, în același timp, un mare câștig și prin faptul că am cunoscut oameni deosebiți cu care voi colabora și în continuare”.

IMG_1675Carmen Niță, Olt (Fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din plută, paie și din alte materiale vegetale împletite – CAEN 1629): ”Pentru mine, proiectul ADRA ”Step by Step in business” este o experiență inedită! Toate eforturile investite (drumurile, timpul…) cred că au drept rezultat finalizarea și ducerea la bun sfârșit a planului meu de afaceri. Îmi doresc să merg înainte pe acest nou drum”.

IMG_1815Mariana Beatrice Lospa, Ilfov (Activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune – CAEN 5911): ”Parcurgând proiectul ADRA „Step by step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile SV Oltenia și București-Ilfov” mi-am dat seama că pot duce pasiunea mea pentru alimentația vegetariană la următorul nivel. Prin firma nou înființată voi produce o emisiune culinară ce va promova un stil de viață sănătos.”

IMG_1870Cristina Dichiu, București (Alte activități de editare; Activități ale agenților de publicitate – CAEN 5819): ”Mă bucur că am oportunitatea să beneficiez de această finanțare acordată din fonduri europene. Am posibilitatea să îmi deschid, să îmi înființez propria firmă, lucru pe care mi l-am dorit de când eram mică. Este bine că voi putea beneficia într-un final de acești bani și, în același timp, îmi voi putea dezvolta abilitățile de negociere și comunicare pentru obținerea facturilor proforme, dar și în vederea unui preț avantajos. Sunt recunoscătoare pentru faptul că ADRA România, R4, Respiro și CREFOP m-au îndrumat și susținut cu sfaturi practice în vederea înființării firmei.”

IMG_1885Adrian Ionuț Stan, Vâlcea (Fabricarea de mobila pentru birouri și magazine – CAEN 3101): ”Consider că acest proiect ADRA mi-a fost de un real ajutor din prisma dezvoltării mele ca și individ, atât profesional, cât și personal. Am încredere că și următoarele afaceri inițiate de către mine vor fi la fel de plăcut de implementat. Cu siguranță că acest proiect reprezintă doar începutul incursiunii mele în lumea afacerilor. Sper să pot contribui la dezvoltarea comunității mele natale cât mai mult posibil.”

IMG_1899Sebastian Bojan, IF (Activități de design specializat – CAEN 7410): ”Această finanțare prin ADRA, în primul rând, reprezintă un pas înainte pentru a-mi realiza visele; este o oportunitate unică de a crea un atelier de design metal și de a continua ceea ce învăț la facultate. În al doilea rând, această finanțare îmi oferă posibilitatea de a crea noi obiecte de design interior și exterior și a le poziționa în casele oamenilor cu înclinații artistice. Pentru mine, această finanțare reprezintă un nou început, un început cu o perspectivă plină de realizări.”

IMG_1893Andreea Florentina Constantin, IF (Activități de design specializat – CAEN 7410): ”Pentru mine, finanțarea afacerii este o bună oportunitate de a realiza ceea ce mi-am propus de foarte mult timp, deoarece urmez studii în domeniu și am făcut cursuri de calificare în acest sens. Prin acest proiect pot pune în practică ideea mea pentru a-mi crea un viitor în acest domeniu. Proiectul ADRA România îmi oferă posibilitatea să muncesc la ceea ce îmi place și, totodată, resursele financiare au un rol important în dezvoltarea unei afaceri. Pot spune că reprezintă un viitor mai bun, o ocazie unică de a face ceea ce mi-am propus.”

IMG_1886Stioiu Adrian, DJ (Activități de realizare a software ului la comanda (software orientat client) – CAEN 6201): ”Urmăream de ceva vreme oportunitatea unei finanțări, iar proiectul ADRA România a venit exact la timp. Proiectul ”Step by Step” îmi oferă posibilitatea dezvoltării abilităților antreprenoriale cât și construirea unei afaceri proprii. Amalbamul de oportunități, dar și de piedici în timpul proiectului, cu siguranță că mă duc spre realitatea vieții de antreprenor.”

IMG_1936Codreanu Albert, B (Activități de distribuție a filmelor cinematografice, video și a programelor de televiziune – CAEN 5913): ”Proiectul ”Step by Step in business” a reprezentat pentru mine, în primul rând, o mare provocare. Îmi plac acțiunile care mă mobilizează să mă dezvolt, să experimentez idei și lucruri noi creative, să lucrez cu oamenii și să-i mobilizez la rândul meu și care, în final, își îndeplinesc misiunea importantă de a duce un beneficiu celor din jur. Ideea unei afaceri a luat naștere mai demult în mintea mea, iar apariția posibilității unei finanțări prin proiectul câștigat de ADRA România s-a sincronizat perfect cu nevoia mea. Îi felicit și le mulțumesc celor care au fost implicați și mi-au acordat această șansă”.

IMG_1945Bătrânu Valentin Silviu, B (Activități de realizare a software ului la comandă (software orientat client) – CAEN 6201): ”Pentru mine ca tânăr absolvent de facultate proiectul ADRA ”Step by Step in business” reprezintă începutul vieții antreprenoriale și un sprijin enorm în dezvoltarea unui ”start up” de succes. În urma cursului și consilierii am dobândit o bază teoretică foarte utilă și complexă ce mă va ajuta să creez un business reușit cu potențial mare de creștere. În urma câștigări acestui proiect am dobândit mai multă încredere în mine și s-au deschis noi orizonturi și perspective.”

IMG_1923Petcană Andreea Gabriela, B (Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp) – 1413 CAEN): ”Această finanțare reprezintă o experiență frumoasă prin intermediul căreia pot învăța lucruri noi și prin care îmi pot dezvolta abilitățile antreprenoriale. Este o șansă unică prin care poți lua contact direct cu realitatea economică și te poți lansa într-o nouă etapă a vieții. Mulțumesc pentru ajutorul oferit de ADRA România și R4 prin intermediul specialiștilor care nea-au îndrumat în cadrul proiectului Step by step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile SV Oltenia și București-Ilfov.”

IMG_1915Chițu Alina Laura, B (Comerț cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice în magazine specializate – CAEN 4774): ”Câștigarea proiectului ADRA ”Step by Step in business” a însemnat o oportunitate de a realiza obiectivele propuse; o șansă de a avea o afacere proprie prin care voi ajuta pe cei care caută o părere sinceră legată de problemele pe care, mai devreme sau mai târziu, toată lumea le va avea; o șansă să fiu independentă, un antreprenor adevărat. Prin proiectul câștigat la ADRA România voi oferi asistență stomatologică conform celor mai recente studii și prin cele mai eficiente metode.”

IMG_1905Gheorghiu Babucă Manuela, OT (Alte activități referitoare la sănătatea umană – CAEN 8690): ”Această finanțare primită prin ADRA România înseamnă pentru mine un vis devenit realitate, un început de drum, o mare oportunitate pentru a pune în practică multele idei antreprenoriale pe care le am și fără această finanțare nu ar fi fost puse în practică. Finanțarea prin proiectul STEP BY STEP înseamnă în același timp o oportunitate de a ajuta și pe alți oameni în două feluri, și anume: a oferi un loc de muncă pentru 3 persoane și a îmbunătăți calitatea de viață a clienților prin serviciile prestate de firma mea nou creată.”

IMG_1907Stoian Abimael Beniamin, MH (Întreținerea și repararea autovehiculelor – 4520 CAEN): ”Proiectul ADRA reprezintă o oportunitate care a transformat o provocare într-o realitate. Cu sprijinul echipei ADRA această oportunitate s-a concretizat mult mai ușor, deoarece am fost ghidat eficient prin hățișul birocratic. Finanțarea nerambursabilă îmi permite achiziționarea unor echipamente și utilaje noi de ultimă generație. Ducerea la bun sfârșit a planului de afaceri devine mult mai ușoară atunci când ești sprijinit și consiliat de către o echipă completă de experți și consultanți.”

IMG_1918Tutuianu Emina, IF (Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.: Decorațiuni, cadouri, picturi, accesorii, țesături tradiționale – 3299 CAEN): ”Câștigarea proiectului ADRA Step by Step a reprezentat deschiderea unei căi și ivirea unei șanse pentru dezvoltare. Totodată, domeniul a reprezentat responsabilizare și intrarea în contact cu persoane din domeniul antreprenoriatului. Sunt conștientă că drumul antreprenoriatului nu este ușor, dar sper să-mi ofere satisfacții pe măsură.”

Mai multe informații despre Proiectul “Step by step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile SV Oltenia și București-Ilfov”, ID150254 se pot găsi accesând site-ul proiectului, respectiv: www.step-by-step-in-business.ro

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate