Caută
Close this search box.

ADRA vine in ajutorul sinistraţilor afectaţi de ape

Luând act de efectele inundaţiilor din ultimile zile ale lunii iulie, ADRA România, prin echipele locale de intervenţie în caz de dezastru, a acţionat prompt în mai multe localităţi afectate de ape din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Maramureş.

În prima fază s-a acţionat conform Planului Naţional de Intervenţie în caz de Dezastru, cu oferirea de ajutor de urgenţă. În urma evaluărilor făcute de coordonatorii locali şi a discuţiilor cu autorităţile din zonă, ADRA a distribuit trei zile la rând pachete cu hrană şi bunuri de igienă personală în localităţile Dorneşti şi Brodina, Suceava. Miercuri, 30 iulie o echipă de intervenţie a distribuit pachete cu alimente şi bunuri de strictă necesitate în localităţile Poienile de sub Munte, Remeţi şi Teceul Mic, judeţul Maramureş. Tot miercuri o altă echipă a distribuit ajutoare de urgenţă în localiatea Baranca, judeţul Botoşani.

Cea de-a patra echipă de intervenţie a însoţit delegaţia ADRA într-o distribuţie de bunuri în localitatea Lespezi, judeţul Iaşi. Aici au fost oferite 150 de pachete cu hrană şi kit-uri igienice pentru familiile ale căror locuinţe au fost distruse de ape în proporţie de 80%. Distribuţia s-a făcut în prezenţa primarului din localitate, domnul Lazăr Ioan care s-a bucurat de interesul manifestat de ADRA pentru sinistraţi şi a mulţumit pentru ajutorul primit, în numele concetăţenilor săi. Aceeaşi echipă a poposit şi la Săuceşti Bacău, unde sinistraţii au primit aceleaşi tipuri de bunuri.

Inundaţiile din ultimile zile au ucis 5 oameni, iar 6 judeţe (Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Maramureş) sunt în acest moment afectate de ape. Aproape 12 000 de persoane au fost evacuate iar 9.463 de gospodării sunt inundate, arată ultimul bilanţ al Ministerului de Interne. Printre cele mai afectate localităţi sunt Rădăuţi Prut din Botoşani şi Săuceşti din Bacău cu aproximativ 1100 de case inundate.

ADRA strânge fonduri pentru sinistraţii din Moldova şi Maramureş

După retragerea apelor şi stabilirea direcţiilor de acţiune de către autorităţi, ADRA are în vedere sprijinirea sinistraţilor prin proiecte de consolidare şi reconstrucţie de case, în zonele în care autorităţile au manifestat deschidere şi interes pentru colaborare. Pentru ca aceste obiective să se materializeze, ADRA a iniţiat deja o campanie de strângere de fonduri. Dacă doriţi să vă alăturaţi acestui demers, puteţi accesa datele noastre de contact sau puteţi oferi bunuri şi donaţii în bani la adresele menţionate la rubrica Contact.

Oferă din timpul tau. Fii voluntar pentru sinistraţi!

În următoarele zile, pe măsură ce apele se retrag din gospodăriile oamenilor, ADRA are în vedere implicarea voluntarilor pentru curăţarea caselor şi a gospodăriilor afectate de ape. Pentru o mai bună desfăşurare a activităţilor, începând cu data de 4 august, Sandu Virgil coordonează activităţile de voluntariat în localitatea Dorneşti, Suceava. Ciprian Iorgulescu şi Nelu Nedelea vor coordona acţiunile de curăţare a caselor şi bunurilor de aluviuni în localitatea Lespezi, judeţul Iaşi. Şi în Maramureş continuă acţiunile de ajutorare, coordonate de Urdaş Gheorghe.

Dacă doriţi să vă alăturaţi acestor demersuri, o puteţi face contactând coordonatorii acestor centre la numerele de telefon: 0740 118 126 Sandu Virgil; 0742 106 821 Nelu Nedelea, 0744 396 738, Ciprian Iorgulescu; 0745 397 901 Urdaş Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate