Caută
Close this search box.

ADRA „Vreau la școală”: Carolina, o fetiță cu rezultate deosebite la școală, dar cu o situație materială incertă, are nevoie de ajutorul tău!

Povestea fiecărui copil din proiectul ADRA “Vreau la școală!” este unică. Fiecare dintre copiii beneficiari poartă în suflet multe întrebări, iar unii dintre ei au durerea întipărită în priviri chiar și atunci când zâmbesc. Din păcate, mulți nu au un loc pe care să-l poată numi acasă. Totuși, prin sărăcie și lipsuri, prin probleme și neajunsuri ei se străduiesc să răzbească și să-și croiască un drum frumos în viață. În ciuda greutăților, copii au puterea să viseze, iar ADRA România prin proiectul “Vreau la școală!” este alături de ei pentru a-i ajuta să-și împlinească visele.

Danciuc Carolina Amanda este elevă în clasa a II- a la Școala Gimnazială Bethausen, comuna Bethausen, din județul Timiș. Este beneficiară în cadrul proiectului ADRA “Vreau la școală!”, iar atunci când primește pachetul cu alimente cel mai mult îi place compotul de ananas. Face parte dintr-o familie monoparentală, aflându-se în grija mamei care poartă singură responsabilitatea creșterii celor 4 copii. Nu au locuința proprie, ci își găsesc adăpostul într-o singură cameră din casa bunicii, astfel descurcându-se foarte greu din punct de vedere material.

„Carolina iubește școala! A învățat să citească fluent, expresiv și este o elevă foarte sârguincioasă. Maturizată înainte de vreme, Carolina îți cade la inima atunci când o privești sau stai de vorba cu ea. Este o fetița foarte frumoasă și inteligentă, însă în spatele zâmbetului ei stau multe neajunsuri și probleme. Atunci când citește se poate auzi vocea și respirația greoaie din cauza polipilor. Are nevoie urgent de operație pentru extirparea polipilor. Visul ei este să devină învățătoare și îmi doresc foarte mult să pot contribui la împlinirea dorinței ei” a declarat Maria Szabo – Condrei, învățătoare în cadrul Școlii Gimnaziale Bethausen, comuna Bethausen, județul Timiș.

„A aduce în ochii unui copil lumina, bucuria, zâmbetul și încrederea este o misiune nobilă care îți dă sens și semnificație existenței. Atunci când reușești să așezi sâmburele încrederii în inima unui copil și să-i atingi viața cu dragostea ta, reușești de fapt să-l ajuți să-și împlinească visul. Acest lucru este ceea ce ne dorim să facem prin proiectul ADRA „Vreau la școală!”. Sunt atât de recunoscătoare lui Dumnezeu pentru toți sponsorii și voluntarii noștri, pentru dăruirea și implicarea lor pentru că doar împreună reușim să împlinim visele acestor micuți” a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect „Vreau la școală!” ADRA România.

Proiectul inițiat de către ADRA România – ”Vreau la școală!” – are ca obiectiv lupta împotriva abandonului școlar prematur, încercând să ajute la depășirea a două praguri dificile pe care acești copii le întâmpină: intrarea în gimnaziu și intrarea în liceu. Beneficiarii ADRA sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii unităților de învățământ din zonă.

ADRA România susține educația!

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” susține la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile și sunt permanent amenințați de abandon școlar.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul “Vreau la școală!” și să se implice, o pot face prin:

  • prin donații materiale (în special produse alimentare, rechizite sau bunuri de igienă personală), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea ”Danciuc Carolina”) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul “Vreau la școală!”, prin specificarea “Danciuc Carolina” la destinația banilor.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

În anul școlar 2020 – 2021, pe plan național, 347 de elevi din familii vulnerabile, dar cu rezultate deosebite la învățătură din Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania sunt susținuți de zeci de sponsori și voluntari, în cadrul proiectului “Vreau la școală!”, prin ADRA România, în procesul educațional, oferindu-le în fiecare lună alimente de bază, rechizite școlare, articole de igienă și îmbrăcăminte.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate