Caută
Close this search box.

Bucurie la Corbești, Mureș

12109006_10153220228912029_1506460074818012246_nFamilia Fodor, formată din doi părinți, Elemer și Edves si cei 11 copii ai lor, își duce viața în Satul Corbești, Comuna Acățari, Județul Mureș. După nașterea celui de-al patrulea copil, și-au dat seama că acesta are probleme de sănătate. Îngrijorați, părinții au consultat mai mulți doctori până când au primit un diagnostic: copilul este surdo-mut. Dat fiind faptul că părinții nu dispuneau de suma de bani necesară pentru toate analizele și deplasările la spital, au fost nevoiți să își vândă mica bucată de pământ pe care o aveau pentru a-și putea plăti toate cheltuielile.

12141766_10153239420642029_8008391959626420808_nDupă mai mult timp, au revenit în localitate și s-au decis să cumpere, în rate, pământul pe care în trecut l-au vândut. După răscumpărarea pământului și-au construit o casuță de 3×3 metri, o locuință șubredă, fără acoperiș și neîncăpătoare pentru cei 13 membri ai familiei. Mai mult decât atât, în anotimpul ploios, apa reușea să pătrundă în casă și să ude puținele lucruri pe care le aveau, context insalubru pentru o locuință. Familia Fodor avea nevoie de o locuință, însă nu aveau o sursă de venit permanentă pentru a-și permite bucuria aceasta – singurii bani fiind cei obținuți din munca ocazională pe care membrii familiei o prestau în localitate.

IMG_4146În urma recomandărilor din partea autorităților locale și a evaluării, ADRA România a decis la sfârșitul anului 2015 să-și asume, cu sprijinul sponsorilor și al voluntarilor, construirea unei noi locuințe decente și utile pentru familia Fodor.

La doar câteva luni de la începerea noii construcții, luni, 01 Februarie 2016, a avut loc inaugurarea casei familiei Fodor, construită de către ”Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România” în parteneriat cu Primăria Comunei Acățari, în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”, la eveniment fiind invitați reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți media, finanțatori și voluntari.

IMG_4018Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Directorul ADRA România a precizat: ”Recunoștința din inima beneficiarilor, bucuria finalizării lucrării din inima voluntarilor, mulțumirea sponsorilor și sentimentul de realizare a partenerilor din acest proiect, crează o atmosferă de bucurie specifică unui astfel de eveniment. Ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că am putut să redăm speranța și demnitatea unor oameni, lăsând în urmă ceea ce ținea de trecut și îndreptându-le privirile spre viitor. Acum, acești părinți și copii au o casă în care vor putea duce o altă viață”.

”Aș dori să mulțumesc conducerii ADRA România, salariaților ADRA România și voluntarilor din această zonă pentru că fără ei nu am fi avut această ocazie de bucurie. Sunt recunoscător pentru că Dumnezeu a pus gândul acesta în inima lor” a declarat Ernest Szasz, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Zona Transilvania de Sud.

IMG_4058”Am aflat de acest caz dintr-o postare de pe pagina de Facebook ADRA. Am fost impresionată și afectată emoțional de condițiile în care trăia familia Fodor. Am simțit că trebuie să mă implic și să ajut acești copii frumoși, pentru a avea o casă potrivită și un trai mai bun” a declarat Marcela Fechete, Sponsor și Manager al firmei de materiale de construcție ”Casa Galbenă”.

IMG_4128”Pentru mine a fost o mare bucurie să particip la acest proiect, să cunosc aceste persoane, care în alte condiții, nu ar fi fost în pragul disperării. Mă bucur că acum îi văd mai liniștiți, mai relaxați și cu mai multă nădejde în viitor. Doresc să mulțumesc tuturor acelora care ne-au ajutat în realizarea acestui proiect. În mod special, doresc să mulțumesc, voluntarilor, fără de care nu am fi putut să facem prea mult” a declarat Pastorul Szasz – Cserei Geza, voluntar în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!”.

11046227_10153316012922029_5659677249784150053_n”În luna noiembrie 2015, ADRA România, în colaborare cu Primăria Acățari, cu mai mulți sponsori, voluntari și oameni de bine, a început să construiască o casă pentru această familie. Atunci când casa a fost gata de locuit, familia s-a mutat în noua locuință, cu inima veselă și cu mulțumiri pe buze. Suntem bucuroși și recunoscători pentru răspunsul colaboratorilor ADRA România la acest caz. Aceștia s-au mobilizat frumos și astăzi, putem să inaugurăm această casă pentru Familia Fodor” a declarat Reinhard Suciu, Asistent Manager și Coordonator proiecte ADRA în zona Transilvania de Sud.

IMG_4185Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale, pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorință de a muncii. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoane cu familii numeroase care nu au un spațiu optim de locuit, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

AICI poți urmări emisiunea DIN TOATĂ INIMA 14.11.2015 / Fam. Fodor

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate