Caută
Close this search box.

Casa ADRA – o nouă șansă la viață pentru victimele violenței domestice

Despre violența în familie am auzit cu toții. Auzim, fie de la televiziune, de la radio, din presa scrisă sau din rețelele de socializare, fie cunoaștem familii care trec prin aceste situații. În timp ce unii sunt preocupați de acest fenomen, alții sunt indiferenți considerând ca este ceva normal, cel puțin pentru România. Dar când auzim de cazuri deosebite – cazuri de ucidere datorită violenței conjugale, sinucideri sau cazuri de violența extremă – ne întrebăm: ”Mai este speranță pentru aceste femei?”.

”Mă simțeam singură și neajutorată. Îmi era teamă și nu aveam cui să spun despre ceea ce mi se întâmpla. Am avut un drum lung și greu de parcurs, dar după ce am venit la Casa ADRA simt că am o nouă șansă și pot avea o altă viață, în care să am libertate și pace, să pot să am grijă de copiii mei ca să le pot oferi ceea ce nu au avut până acum” a declarat doamna A., beneficiară a ”Centrului de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”.

”Într-o societate cu un nivel ridicat al violenței intrafamiliale și cu o infrastructură socială insuficient dezvoltată pentru a răspunde numărului crescut de solicitări, Casa ADRA devine un refugiu pentru acele femei care doresc să își redobândească demnitatea pierdută în relații disfuncționale” a declarat Valentina Sturzu – Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

Afis Casa AdraÎncepând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

În prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2500 lei. În perioada celor 8 ani de la înființare, peste 1600 de victime ale violenței în familiei au fost asistate, dintre care peste 550 de persoane au primit găzduire la ”Casa ADRA”, femei, care împreună cu copiii lor, își caută dreptul la o viață fără violență și fără abuzuri.

”Casa ADRA” are nevoie de ajutorul tău! Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.

Puteți viziona emisiunea ”Din toată inima!” despre fenomenul violenței în familie, difuzată la Speranța TV, în data de 07.10.2017, accesând următorul link:

https://www.facebook.com/adra.romania/posts/10155194410087029

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate