Caută
Close this search box.

„Colaborarea cu ADRA a fost una extraordinară!”: Pași spre viitor! – un nou proiect ADRA implementat cu succes

Miercuri, 22 mai 2024, a avut loc în comuna Talea, județul Prahova, un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA „Pași spre viitor!”. Obiectivul principal al proiectului a fost modernizarea laboratorului de informatică și a holului adiacent, din cadrul Școlii Gimnaziale din comuna Talea, județul Prahova. În cadrul acestui proiect, s-au efectuat lucrări ample de renovare și reamenajare a laboratorului de informatică. De asemenea, laboratorul de informatică a fost dotat cu mobilier nou, modern și adecvat, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru cei 37 de elevi din cadrul școlii.

ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes acest proiect care contribuie la desfășurarea în condiții optime a procesului de educație.

Proiectul „Pași spre viitor!” s-a desfășurat pe o perioadă de 2 luni și 24 de zile, demarând pe data de 28 februarie 2024 și finalizându-se pe data de 22 mai 2024. Scopul proiectului, cu o investiție de 16.000 EUR, a fost îmbunătățirea condițiilor de învățământ prin amenajarea la standarde actuale și moderne a spațiului destinat procesului de educație.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director executiv ADRA a declarat: „Copiii și tinerii sunt principalii beneficiari ai ADRA. Ne bucurăm de faptul că numărul acestor beneficiari ADRA România este în continuă creștere în localitatea dumneavoastră și că, prin acest parteneriat, aveți posibilitatea să beneficiați de aceleași facilități moderne ca cei din alte locuri care au mai multe oportunități. Totuși, credem că egalitatea nu este determinată doar de locul în care se desfășoară activitatea, ci și de motivație, determinare, obiectivele propuse și de personalul implicat. Este un privilegiu pentru noi să fim aici. Păstrați prețuirea ADRA pentru fiecare dintre voi”.

„Administrația locală sprijină și susține constant sistemul de învățământ din Școala Talea. Vă mulțumim profund pentru implementarea acestui proiect în școala noastră și vă asigurăm că este de o importanță majoră atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice”, a declarat Cristian Neagoe, Primar comuna Talea, Prahova.

„Sunt încântat să văd și să aud despre toate lucrurile minunate care se întâmplă în localitatea Talea, în special despre inițiativa frumoasă a ADRA. Prin colaborarea cu autoritatea locală, ADRA a adus un mare beneficiu copiilor, un pas important spre un viitor mai bun. Elevii vor beneficia de o educație de calitate, având echipamentele necesare pentru dezvoltarea lor. Mulțumesc tuturor celor implicați și Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a declarat Adrian Andrei, Pastor Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Muntenia.

„Suntem câteva cadre didactice în această școală de mulți ani și, de multe ori, am încercat să găsim soluții pentru sponsorizări. A fost dificil, dar voi sunteți primii care ați făcut acest gest minunat pentru noi. Colaborarea cu ADRA a fost extraordinară! Munca din spatele proiectului a fost grea și doar cei care au participat știu acest lucru, dar pentru noi rezultatul este minunat. Educația de calitate pe care dorim să o oferim elevilor se bazează pe crearea unui mediu sănătos și plăcut pentru desfășurarea orelor, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul ADRA. Vă mulțumim tuturor pentru tot ce ne-ați oferit!”, a declarat Gabriela Neguțescu, director Școala Gimnazială Talea, Prahova.

„Mă bucur foarte mult pentru realizarea acestui proiect în colaborare cu ADRA, proiect care a avut ca obiectiv dezvoltarea condițiilor de învățământ pentru elevii din această școală. Suntem fericiți că am putut contribui și ajuta Școala Gimnazială Talea și am încheiat cu succes acest proiect frumos”, a declarat inginer Adrian Luculescu, reprezentant finanțator.

„Le spun copiilor să se bucure de laboratorul de informatică, să învețe și să rămână la fel de inocenți. Felicitări cadrelor didactice pentru tot ceea ce fac pentru școala aceasta”, a declarat Daniel Neacșu, Coordonator Proiecte ADRA în Muntenia și Dobrogea.

„Vreau să mulțumesc celor de la ADRA pentru că mi-au dat ocazia să fac parte din acest proiect. A fost o plăcere să vin în comuna Talea și să investesc timp în acest proiect. Colaborarea cu ADRA și cu școala a fost excelentă. Mulțumesc tuturor celor implicați”, a declarat Eugen Popescu, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Pași spre viitor!”.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce s-a realizat și pentru ceea ce am putut face împreună pentru voi, dragi copii. În viață facem mulți pași, iar de pașii pe care îi facem depinde viitorul nostru. Am venit aici la Talea pentru a face un pas înainte, alături de voi. Le mulțumesc colegilor mei din echipa ADRA pentru susținere și implicare. De asemenea, mulțumesc finanțatorului, autorităților locale, constructorului și, nu în ultimul rând, doamnei director, pentru tot ceea ce au făcut cu atâta drag pentru ca acești copii să se poată bucura de un laborator de informatică frumos și bine dotat. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă păstreze inocența și curăția sufletului, dar să aveți și determinarea de a lupta pentru visele voastre”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate