Caută
Close this search box.

Comunicat de presă – ADRA România finalizează proiectul: „E treaba ta!” – campanie de informare şi conştientizare asupra fenomenului violenţei în familie – în Vrancea!

Afis A3 (1)Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România anunţă finalizarea proiectului “E treaba ta!” – campanie de informare şi conşientizare asupra fenomenului violenţei în familie, în Vrancea, cu finanţare Telekom Romania, obtinuta in urma concursului Teimplici.ro din anul 2014.

Timp de 6 luni, începând cu luna martie 2015, Asociaţia ADRA România a desfăşurat, cu sprijinul partenerilor săi (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Asociaţia Anais, Speranţa TV, Atlas TV, Monitorul de Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Editura Viaţă şi Sănătate, Revista Semnele Timpului), acţiuni de promovare a drepturilor victimelor violenţei în familie.

IMG_0308S-au realizat 16 întâlniri de training în domeniul violenţei în familie cu reprezentanţi ai instituţiilor din 16 localităţi ale judeţului Vrancea, respectiv: Focşani, Jariştea, Odobeşti, Mărăşeşti, Adjud, Slobozia Bradului, Obrejiţa, Jitia, Dumitreşti, Năneşti, Măicăneşti, Bordeşti, Dumbrăveni, Gugeşti, Panciu şi Vidra, cu o participare de aproximativ 150 persoane. Pe lângă informaţiile oferite, au fost distribuite şi materiale informative (flyere, pliante, afise, ghiduri). Participanţii la sesiunile de instruire au fost deschişi, implicaţi şi au dezbătut subiecte ca: necesitatea unui centru specializat de găzduire pentru victime, consilierea agresorilor, dispunerea de măsuri urgente împotriva celor ce încalcă ordinele de protecţie etc.

O altă componentă a campaniei ”E treaba ta!” a constituit-o oferirea de servicii directe către victime: evaluarea situaţiei de abuz, consiliere psihologică şi informare asupra drepturilor.

“Ne-am bucurat de o mare deschidere instituţională la nivel local şi fiecare contact stabilit a fost de un real folos în desfăşurarea acestei campanii. Dorim să mulţumim tuturor partenerilor noştri, locali şi naţionali, pentru promovarea acţiunilor ADRA România din această perioadă. A fost un prim pas pentru organizaţia noastră în a cunoaşte specificitatea zonei în ceea ce priveşte violenţa în familie şi ne dorim ca pe viitor să continuăm această colaborare, ajungând la planuri concrete de intervenţie în cazurile de abuz. Lupta în care sunt implicate atât organizaţii nonguvernamentale, cât şi instituţii ale statului şi mass-media are cu siguranţă o putere mult mai mare decât dacă am purta-o singuri. Mulţumim şi finanţatorului nostru, Telekom România, cu sprijinul căruia a fost posibilă desfăşurarea acestei campanii”, a declarat Alina Bordaş-Mohorea, psihoterapeut ADRA România, coordonatoarea campaniei.

“Astăzi este o ocazie rară să vezi oameni care îşi recapătă ceea ce au pierdut, însă este o ocazie şi mai rară să vezi oameni care-şi recapătă demnitatea. În cadrul Campaniei ADRA ”E treaba ta!”, am avut ocazia să vedem lucrul acesta transpus în realitate, ceea ce ne-a bucurat nespus. Nu putem decât să ne exprimăm mulţumirea când ne gândim la impactul atât de benefic pentru societate, atât la nivel local cât şi la nivel naţional pe care l-am adus, cu sprijinul partenerilor noştri, prin această campanie de informare şi conştientizare asupra fenomentului violenţei în familie. Încrederea acordată şi susţinută de către Telekom România pentru ADRA România vorbeşte atât de mult despre ceea ce se poate realiza prin unirea forţelor împotriva fenomenului violenţei în familie”, a declarat Robert Georgescu, director ADRA România.

ADRA România desfăşoară activităţi în domeniul violenţei în familie încă din anul 2009 când a înfiinţat în zona Bucureşti-Ilfov ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”, iar Campania “E treaba ta” face parte din strategia generală a asociaţiei de extindere a serviciilor oferite acestei categorii vulnerabile şi în alte zone ale ţării.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate