Caută
Close this search box.

250 de persoane au fost alături de Ionuț, la Bârlad

Poza 4Sâmbătă, 23 Aprilie 2016, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România împreună cu Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza, din Bârlad, au organizat concertul ”Armoniile Crucii” la Teatrul ”Victor Ioan Popa”, din Municipiul Bârlad, județul Vaslui, în vederea stângerii de fonduri pentru Familia Pleșu. Concertul a fost susținut de către ”Corul Bărbătesc Moisei”, din Maramureș și elevii de la Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza”, din Bârlad.

13064674_1777214539179304_4329327100604754823_o (2)La concertul umanitar ”Armoniile Crucii” au fost prezente peste 250 de persoane, din municipiul Bârlad, între care s-au numărat și reprezentanți ai instituțiilor publice, în persoana Domnului Dorin Apostu, Viceprimar al Municipiului Bârlad și mai mulți reprezentanți media. Un moment emoționant a fost acela când, pe scena a fost invitat să urce beneficiarul acestui proiect, Ionuț, care s-a deplasat cu dificultate până în mijlocul scenei pentru a spune, din toată inima ”Mulțumesc!” celor ce l-au sprijinit până acum, dar și celor care vor fi mai departe alături de el. Publicul l-a aplaudat la scena deschisă, ochii celor din sală umplându-se de lacrimi când au văzut cât de dramatică este situația acestei familii. Mulțumită generozității participanților la eveniment, în cadrul concertului au fost strânși peste 7000 RON. Fondurile strânse în urma concertului umanitar sunt destinate finalizării casei familiei Pleșu.

Fam Plesu 1Ionuț Pleșu are 29 de ani, locuiește în orașul Bârlad, județul Vaslui, este diagnosticat cu parapareză spastică de la vârsta de 6 luni și se deplasează cu greu doar în genunchi și aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicală susținută. Împreună cu soția sa, Maria Magdalena, fetița lor și mama sa, locuiesc la etajul 4 al unui imobil fără lift. Accesul în apartament se face cu dificultate: Ionuț urcă scările în fiecare zi în genunchi, iar pe soția sa trebuie să o ajute 3 persoane pentru a ieși afară din bloc, aceasta fiind imobilizată într-un scaun cu rotile. Împreună au o fetiță de 8 luni, Maria Felicia, căreia doresc să îi ofere tot ceea ce pot ei mai bun. Veniturile familiei sunt formate din pensiile de handicap și sumele strânse din vânzarea de brățări. În fiecare zi, indiferent de condițiile meteorologice, Ionuț se duce în piața din Bârlad, unde vinde brățări confecționate de el și de soția sa, prețurile variind între 1 – 3 RON. Visul de a avea propria casă îl motivează și îi dă imboldul necesar să lupte zi de zi pentru familia lui.

Poza 3În cadrul concertului, Corul Barbătesc a lansat  cel de-al patrulea album, numit ”Devoțiune”. Prin muzica frumoasă, de calitate și dinamic interpretată, aceștia au impresionat pe cei din sală. Membrii ”Corului Bărbătesc Moisei” nu doar că au oferit muzică de calitate în cadrul concertului, ci începând cu data de 25 Aprilie, timp de o săptămână, 9 dintre cei 35 membri ai corului au rămas în municipiul Bârlad pentru a ajuta la ridicarea casei pentru Ionuț, Magdalena și fetița lor, Maria Felicia.

Poza 2„Sunt fericită și-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest popas de suflet de la Bârlad. A fost un concert reușit, cu muzică de calitate, cu copilași talentați care au cântat pentru o cauză nobilă. Au fost emoții, lacrimi, bucurie și ADRA România a adus, în atenția publicului, un proiect frumos care ne dorim să aducă speranță lui Ionuț și familiei lui. Le mulțumim donatorilor, micilor artiști de la Școala de arta N.N. Tonitza și o mulțumire specială membrilor Corului de la Moisei. Ei sunt colaboratori ADRA România în mai multe proiecte și ne-au dovedit încă o dată ce înseamnă creștinism practic și dragoste față de aproapele” a declarat Doamna Gabriela Istrate, Coordonator proiecte ADRA în Moldova și Bucovina.

poza 5„Consider că spectacolul a fost o reușită nu doar din punct de vedere muzical, dar și din punct de vedere caritabil. Ne bucurăm că oamenii au conștientizat importanța acestei forme de ajutorare a oamenilor aflați în situații dificile. Din cei 35 de membri ai corului, 9 vor rămâne în Bârlad pentru a ajuta de luni, 25 aprilie, la continuarea lucrărilor casei”, a declarat Domnul Willy Cotruță, voluntar ADRA România.

Vă așteptăm să fiți alături de Ionuț! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donații materiale (în special materiale de construcții), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”În sfârșit, acasă!”

Puteți urmări un material video, în care este prezentat cazul familiei Pleșu:

 

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate