Conferințe de prezentare a antreprenorilor în cadrul proiectului ADRA Step by Step in Business

IMG_2465Joi, 23 Iulie și Miercuri, 29 Iulie 2015, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România și partenerii săi: S.C. R4 Consultanță și Formare Profesională SRL, Asociația Respiro, Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională au organizat în Craiova și în București Conferințe de prezentare a antreprenorilor în cadrul proiectului ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov”.

IMG_2503Evenimentul și-a propus să promoveze antreprenorii și firmele înființate în cadrul proiectului ADRA Step by Step în regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov, la sărbătoare fiind prezenți antreprenori, beneficiari, reprezentanţi ai firmelor, organizații ale antreprenorilor, instituțiilor publice, ai presei cât și ai partenerilor din proiect.

Proiectul ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov” se desfăşoară în perioada 06.02.2015 – 05.12.2015 şi este finanţat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, Domeniul major de intervenție 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale.

IMG_2208Proiectul ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov” îşi propune să contribuie prin activitățile sale la promovarea culturii antreprenoriale în rândul a 400 de persoane peste 18 ani care doresc să inițieze o activitate independentă, în special persoane între 18-25 de ani, înmatriculate în sistemul de învățământ superior, prin consiliere, orientare, formare profesională, asistență pre și post înființare a 40 de firme în regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov și crearea a minim 80 de noi locuri de muncă.

IMG_2544În anul 2013, Uniunea Europeană, Comitetul Economic și Social European a declarat anul 2015, la nivel European ”Anul European al Dezvoltării” cu motoul: ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”. Printre obiectivele acestui an se numără și eradicarea sărăciei la nivel global și încurajarea a mai multor europeni să se implice în acțiuni de dezvoltare. De asemenea, anul 2015 este anul în care ar fi trebuit îndeplinite obiectivele de dezvoltare ale mileniului, asupra cărora s-a convenit în anul 2000 și în care comunitatea internațională va stabili viitorul cadru global pentru eradicarea sărăciei și realizarea dezvoltării durabile. Anul European al Dezvoltării este anul tuturor.

IMG_2201Declarația europeană: ”În 2015, vom face tot posibilul pentru a le explica cetățenilor europeni cum funcționează ajutorul pentru dezvoltare al UE pentru a demonstra că aceasta are un impact pozitiv pe termen lung. Le vom arăta contribuabililor cum folosim banii lor pentru a-i ajuta pe concetățenii noștri din întreaga lume, care trăiesc în condiții de sărăcie, din motive independente de voința lor, să-și câștige traiul pentru ei înșiși, pentru familiile și comunitățile lor”.

ADRA România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate