Caută
Close this search box.

Crosul caritabil „Alerg pentru mama” a mobilizat 12 orașe împotriva violenței domestice

Crosul caritabil „Alerg pentru mama”, Ediția a III-a, organizat de Federația studențească AMiCUS România în colaborare cu ADRA România, a fost un real succes. Acest eveniment, desfășurat sub forma unei curse de alergare caritabile, a avut loc în 12 orașe, având ca scop susținerea luptei împotriva violenței domestice. Participanții au avut posibilitatea de a dona pentru a sprijini mamele și copiii afectați de abuzul domestic, ajutându-i să se reintegreze în societate prin proiectul „Casa ADRA”.

Pentru ADRA România, Crosul caritabil „Alerg pentru mama” a însemnat: 101.463 LEI donați pentru a sprijini victimele violenței în familie, 2.221 de alergători, dintre care 508 au fost copii. Totodată, evenimentul a adunat laolaltă 320 de voluntari AMiCUS implicați în ziua evenimentului în cele 11 orașe inițiale (Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Târgu-Mureș și Chișinău), la care s-a adăugat al 12-lea oraș în perioada de pregătiri: Suceava.

Organizatorul, Federeția studențească AMiCUS România, a dorit să ajute mamele și copiii acestora, ambele părți fiind victime ale violenței în familie, susținuți de ADRA România cu servicii gratuite prin proiectul „Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Din acest motiv, prin intermediul acestui eveniment, toți banii strânși au fost donați către ADRA România pentru a sprijinii victimele violenței în familie, având ca obiectiv reintegrarea socială a acestora și asigurarea de servicii complexe specializate, respectiv: adăpost, tichete sociale, produse de igienă și curățenie, consiliere psihologică, consiliere socială, asistență medicală de urgență, rechizite, decontare transport, articole de îmbrăcăminte.

Scopul evenimentului

Scopul principal al evenimentului a fost de a promova un stil de viață sănătos prin practicarea alergării, dorindu-ne în același timp să ajutăm la reintegrarea socială a victimelor violenței în familie și contribuind totodată la creșterea gradului de informare a populației cu privire la fenomenul violenței domestice.

„Consider că evenimentul „Alerg pentru mama” a fost unul dintre cele mai reușite proiecte desfășurat de către asociația AMiCUS. Sute de studenți voluntari și sute de alergători s-au putut bucura de o zi de neuitat. Energia, entuziasmul, dorința arzătoare de a face o schimbare și de a avea un impact prin acțiunile lor – toate acestea au conturat crosul caritabil „Alerg pentru mama”„, a declarat Bogdan Ciubotariu, Coordonator departament de proiecte AMiCUS România.

Mulțumim sponsorilor de la nivel național, Kaufland România (Sponsor principal) și HILS (Sponsor secundar) care s-au alăturat în lupta împotriva violenței în familie și totodată, le suntem recunoscători partenerilor noștri media Euronews România și Speranța TV, deoarece prin ei ne-am făcut cunoscută cauza luptei împotriva violenței domestice. De asemenea, dorim să mulțumim tuturor sponsorilor de la nivelul fiecărei filiale ce au răspuns pozitiv invitației noastre la implicare.

„Evenimentul cunoaște o creștere de la an la an, ceea ce ne bucură foarte mult. Combinația dintre o viață sănătoasă prin mișcare și susținerea relațiilor pozitive în familie atrage tot mai mulți participanți și sponsori. Mulțumim tuturor celor care au dedicat timp și resurse pentru ca acest proiect să fie unul de succes, dar și participanților care ne-au copleșit cu energia și deschiderea pentru această cauză”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Manager Proiect ADRA România.

„Am auzit de acest eveniment și ni l-am dorit și la Suceava, deoarece cauza este una importantă și merită atenție. Evenimentul a fost deosebit, primind feedback-uri foarte bune și din partea participanților. Vremea frumoasă a ținut cu oamenii buni, deoarece înainte de eveniment și după acesta a plouat. Ne dorim ca la anul să ne organizăm din timp și să avem un număr și mai mare de participanți”, a declarat Oksana Rusti, Asociația Club Sportiv TRIB Suceava.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat până în 30.12.2025, în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”,
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

AMiCUS este o asociaţie studenţească autonomă, apolitică, neguvernamentală şi non-profit, constituită la nivel naţional, activând în 13 dintre centrele universitare din ţară: Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, cât și în Bălți și Chișinău. Activitatea asociației se concentrează pe construirea unui mediu social propice dezvoltării membrilor și încurajează voluntariatul prin demararea multiplelor proiecte cu impact civic.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate