Caută
Close this search box.

Fii alături de Gabriela și susține-o pentru o șansă la viață prin proiectul ADRA România ”Sprijin pentru fiecare”!

UPDATE: Marți, 24 octombrie 2023

În 22 octombrie, Gabriela a reușit să contracteze voluntar mușchiul piciorului stâng, ceea ce a produs o mare bucurie. Se află mai departe internată pentru ședințele de radioterapie și chimioterapie. Starea ei de sănătate este stabilă în acest moment.

Dorim să mulțumim tuturor celor ce și-au deschis inimile și au contribuit financiar în acest caz. Din informațiile primite ieri, 23 octombrie 2023 de la tatăl Gabrielei, înțelegem că putem opri strângerea de fonduri, deoarece donațiile sunt suficiente.

Continuăm însă lanțul de rugăciuni pentru tânăra noastră. Dumnezeu să dea putere și speranță ei și familiei sale!

În urma campaniei de strângere de fonduri, prin formele de donație amintite pentru susținerea Gabrielei Cotruță în cadrul proiectului „Sprijin pentru fiecare”, la data de 23 octombrie 2023, ADRA România raportează suma de 196.689 lei.

Vă mulțumim pentru toată susținerea oferită!

ADRA România

UPDATE: Duminică, 15 octombrie 2023

În data de 12.10.2023, Gabriela a făcut un computer tomograf. Casca pentru ședințele de radioterapie a fost finalizată, iar în data de 17.10.2023 va fi internată de dimineață pentru a începe ședințele de radioterapie și chimioterapie.

Ne rugăm stăruitor mai departe pentru cazul Gabrielei ca Dumnezeu să conducă medicii, iar ședințele să aibă efectul dorit!

În urma campaniei de strângere de fonduri, prin formele de donație amintite pentru susținerea Gabrielei Cotruță în cadrul proiectului „Sprijin pentru fiecare”, la data de 13 octombrie 2023, ADRA România raportează suma de 185.750 lei.

Vă mulțumim pentru tot sprijinul oferit!

ADRA România

UPDATE: Vineri, 06 octombrie 2023

Gabriela a făcut un nou RMN pe 5 octombrie 2023. Săptămâna viitoare va avea întâlnirea cu medicul radioterapeut la Heidelberg, iar următorul pas va fi începerea ședințelor de radioterapie cu casca specială. Aceasta are rolul de a proteja creierul în așa fel încât radiațiile să acționeze exact unde este nevoie.

Rămânem aproape de Gabriela și familia ei purtându-i mai departe în gândurile și rugăciunile noastre!

În urma campaniei de strângere de fonduri, prin formele de donație amintite pentru susținerea Gabrielei Cotruță în cadrul proiectului „Sprijin pentru fiecare”, la data de 06 octombrie 2023, ADRA România raportează suma de 184.305 lei.

Vă mulțumim pentru susținerea oferită!

ADRA România

UPDATE: Vineri, 29 septembrie 2023

„Gabriela a ajuns la Spitalul din Hanovra care are expertiză în astfel de cazuri. Momentan nu se recomandă operația, ci vor urma 6 săptămâni de radioterapie și chimioterapie. După această perioadă, se va face un nou RMN și investigații pentru a se decide următorii pași. Tratamentul început a fost confirmat de către medicii de la Spitalul din Hanovra ca fiind potrivit și a condus la stabilizarea stării de sănătate”, ne spune Willy Cotruță, tatăl Gabrielei.

În urma campaniei de strângere de fonduri, prin formele de donație amintite pentru susținerea Gabrielei Cotruță în cadrul proiectului „Sprijin pentru fiecare”, la data de 29 septembrie 2023, ADRA România raportează suma de 173.350 lei.

Vă mulțumim pentru toată susținerea oferită!

ADRA România

UPDATE: Joi, 21 septembrie 2023

În urma campaniei de strângere de fonduri, prin toate formele de donație amintite pentru susținerea Gabrielei Cotruță în cadrul proiectului „Sprijin pentru fiecare”, la data de 21 septembrie 2023, ADRA România raportează suma de 133.200 lei (suma include valută).

Vă mulțumim pentru susținerea oferită!

ADRA România

UPDATE: Joi, 14 septembrie 2023

Ce-ai simți dacă într-o zi copilul tău ar primi un diagnostic crunt? Șoc, dezorientare, disperare sunt câteva din trăirile ce te-ar acapara probabil. Dar dacă dincolo de această veste, ai mai afla ceva: că timpul nu se mai măsoară în ore, zile, săptămâni, ci în clipe, fiecare clipă însemnând o șansă la viață.

Gabriela Cotruță, o tânără de 23 de ani, plină de visuri mărețe și iubire pentru semeni, a primit în urmă cu câteva zile un diagnostic de neimaginat.

Știm despre Gabriela că este plină de determinare, reușind să aducă zâmbetul pe fața oamenilor chiar și în cele mai dificile momente pe patul de spital. Cu puțin timp în urmă și ea s-a aflat într-o situație asemănătoare: pe un pat rece de spital, cu hemipareză pe partea stângă. Până la aflarea diagnosticului, nu s-a depărtat de ceea ce a făcut întotdeauna: să-L laude pe Dumnezeu prin alinarea sufletelor celor bolnavi. Un exemplu pentru colegele de salon, a adus speranța unei vieți lipsite de poveri fizice prin puterea Medicului nostru ceresc.

Data de 18 august 2023 va rămâne în memoria ei și a familiei pentru totdeauna: în urma hemiparezei instalate, s-au efectuat nenumărate analize și investigații: CT, RMN-uri, puncție lombară și tot ce era necesar pentru a găsi răspunsurile situației în care se afla.

Pe 7 septembrie 2023 a venit diagnosticul crunt – gliom difuz emisferic, grad IV, o tumoare cerebrală infiltrativă rar întâlnită pentru care este nevoie de foarte multă precizie operatorie având în vedere infiltrația tumorii printre celulele sănătoase ale creierului. Spitalele din România nu dispun de aparatură specială, astfel încât după intervenția chirurgicală, Gabriela să nu rămână complet paralizată.

”Este o tumoare care în Romania nu se operează, fiind implicați centrii nervoși care răspund de mână și picior. Dacă s-ar opera în România, posibilitatea de a rămâne cu paralizie pe viață este foarte mare.  În Austria nu se operează astfel de cazuri, în Turcia am primit acceptul pentru operație. Așteptăm răspunsul din Franța, unde există aparatură specială pentru astfel de intervenții. Ne încredem în Dumnezeu”, sunt gândurile lui Willy Cotruță, un tată îndurerat, dar care are speranța unei minuni.

În ultimele 24 de ore au apărut crize de epilepsie, fiind necesară spitalizarea și intrarea pe tratament specific. Părinții au ținut-o strâns în brațe întreaga noapte, astfel încât teama necunoscutului să fie mai ușor de suportat. Având în vedere creșterea accelerată a tumorii, orice clipă înseamnă o șansă la viață.

”Gabriela este o tânără care dăruiește tot ce are pentru alții. Așteptarea este cea care doare cel mai mult. Vezi cum trec zilele și nu poți să ajuți. Deși ne este greu să înțelegem, totuși știm că Dumnezeu nu greșește niciodată. Dumnezeu va lucra”, ne spune Niculescu Ana-Camelia, mătușă Gabrielei și medic neurolog.

Este nevoie să fim alături de Gabriela acum, astăzi, să-i oferim o șansă la o viață dedicată instrumentului ei de suflet, flautul cu care ne-a încântat pe toți. Studentă la Conservator face parte dintr-un grup vocal-instrumental extraordinar care o susține cu toată ardoarea, așa cum putem înțelege din mesajul plin de compasiune postat de acest grup pe Facebook: ”Fiecare simfonie cuprinde și părți minore. Acele acorduri care reușesc să toarne în suflete melancolie și să nască suspine. Din păcate, prietena noastră Gabriela se vede nevoită să interpreteze o astfel de melodie cruntă: gliom de gradul IV. Totuși, nu o face singură. Împreună ne-am bucurat până acum de acordurile majore ale experiențelor noastre și tot împreună vom trece prin melodiile mai puțin fericite. Suntem alături de Gabriela, fiind convinși că alături de Dumnezeu, orice simfonie are final fericit, major, apoteotic. Te invităm și pe tine să te alături cântului nostru, pentru a oferi speranță și sprijin prietenei noastre”.

Părinții Gabrielei și rudele sale, cu toții au nevoie de susținerea noastră în toate formele: prin rugăciune, financiar și emoțional. Drumul început va fi greu, cu proceduri post-operatorii costisitoare: radioterapie, chimioterapie, controale dese pentru a se verifica rezecțiile reușite. Costurile operației în sine sunt foarte mari, fiind imposibil de susținut doar de familie, o astfel de operație depășind suma de 100.000 euro. Dar inimă cu inimă, ajutor cu ajutor, transformăm prezentul și oferim speranță.

Beneficiarii proiectului ADRA „Sprijin pentru fiecare”, copii, tineri și vârstnici vulnerabili, în mod special cazuri medicale grave care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru tratament, sunt selectați în parteneriat cu Unitățile Administrativ Teritoriale, cu Unitățile de Învățământ și cu alte Instituții publice sau private și corespund direcțiilor de implementare ale proiectelor ADRA România. Finanțatorii sunt persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, care, împreună cu voluntarii ADRA România, reușesc să răspundă concret strigătului de ajutor acolo unde este nevoie, decontarea serviciilor medicale variind în funcție de nevoi și de donații de la câteva sute de euro la zeci de mii de euro. 

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin pentru fiecare” și să se implice susținând-o pe Gabriela Cotruță, o pot face:

 • pe bază de chitanță fiscală, la sediul ADRA România (de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 17:00),
 • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”,
 • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/donează pentru proiectul ”Sprijin pentru fiecare” prin specificarea ”Gabriela Cotruță” la destinația banilor,
 • prin donații financiare în conturile ADRA, cu precizarea ”Gabriela Cotruță”:
  • RO44 RNCB 0074 0292 1540 0038 – LEI
  • RO46 RNCB 0074 0292 1540 0002 – USD
  • RO78 RNCB 0074 0292 1540 0008 – EUR
 • SWIFT Code: RNCBROBUXXX
 • Banca Comercială Română, Sucursala Sector 3, Bulevardul Decebal, Nr. 11, Bl. S14, Sector 3, Bucureşti.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate