Caută
Close this search box.

Fii alături de Laura și susține-o prin proiectul ADRA România „Sprijin pentru fiecare”!

În urmă cu mai bine de un an, viața Laurei Filip s-a schimbat radical din cauza diagnosticului de cancer primit din partea medicilor. A urmat o perioadă în care a beneficiat de mai multe forme de tratament pentru diagnosticul inițial de cancer ovarian, dar rezultatele au întârziat să apară și, din contră, starea ei de sănătate s-a înrăutățit și mai mult. Dorința de a trăi pentru a crește și a educa copilul pe care l-a primit în dar de la Dumnezeu a determinat-o să caute și alte opinii ale medicilor. Acest fapt a determinat rediagnosticarea Laurei cu o formă rară de cancer – Mezoteliom Malign Peritoneal – boală ce afectează membrana stomacului, intestinul subțire și intestinul gros.

Cu ajutorul comunității din care face parte, în cele din urmă, Laura a plecat la o clinică din Turcia pentru tratament și după 8 ședințe de chimioterapie, s-a observat o remisie a cancerului, însă la ultima scanare s-au găsit tumori pe ficat, din cauza progresiei bolii. Revenind în țară, Laura a fost supusă unei intervenții chirurgicale unde i s-au extirpat uterul, ovarele, o parte din intestinul gros și trei sferturi din membrana care învelește stomacul. În urma acestei operații de succes, comisia medicală a decis să schimbe tratamentul Laurei, de la chimioterapie la imunoterapie, însă prețurile imunoterapiei sunt foarte mari.

În acest moment, Laura se luptă fizic și sufletește cu această boală necruțătoare. Cea mai urgentă nevoie a ei este cea financiară pentru a putea achita tratamentul ce costă 12.000 euro la fiecare 3 săptămâni. Administrarea medicamentelor se face la acest interval deoarece, din cauza agresivități bolii, tratamentul nu poate fi întrerupt. În momentul de față, în România, tratamentul nu este asigurat de către sistemul medical.

„Viața mea până la diagnosticare a fost una fericită. Am un băiețel de 15 ani pentru care îmi doresc foarte mult să trăiesc și să-i fiu alături pe parcursul vieții lui. Boala ne-a schimbat viața extrem de mult, dar nu ne-a lăsat fără speranță. Niciodată nu am încetat să cred că Dumnezeu este lângă mine și că totul se întâmplă cu un motiv. Aș vrea să cred că motivul pentru care eu m-am îmbolnăvit cu această formă rară de cancer este în primul rând să fie cunoscută și tratamentul să fie acoperit financiar și la noi în țară, iar în al doilea rând pentru ca viitori pacienți să aibă susținerea necesară în spitalele din România și să nu fie nevoiți să treacă prin stresul financiar, pe lângă stresul bolii și al șocului. Ceea ce mă ține pe picioare este optimismul și pacea interioară pe care Dumnezeu a pus-o în mine și simt că ancora mea este acolo cu El. Știu că orice s-ar întâmpla și oricât de mare ar fi furtuna prin care trec, acest lucru este doar temporar fiindcă El este lângă mine tot timpul. Dumnezeu este cu mine și prin oamenii pe care-i trimite în calea mea. Mă bucur că am ocazia să-mi spun povestea”, a declarat Laura Filip, beneficiar în cadrul proiectului „Sprijin pentru fiecare” ADRA România.

„Pe Laura am cunoscut-o anul trecut, în luna decembrie. Am avut însă o curiozitate cum va arăta persoana pe care o voi întâlni, știind de situația ei medicală. Laura este o persoană specială. Are scânteia aceea care emană speranță și bună dispoziție, glumind deseori în interacțiunea noastră, lucru pe care eu îl admir. Dacă aș fi în situația ei nu cred că aș reuși să fiu atât de optimist și de bine dispus. Dincolo de aceste lucruri, nu pot să nu observ faptul că Dumnezeu chiar se implică în viața ei, prin felul în care ne-am întâlnit și cum El așază lucrurile”, a declarat Marius Bratu, Director Sola Scriptura.

„Când aud vorbindu-se despre situații medicale delicate ce necesită intervenții de specialitate din partea medicilor, aproape de fiecare dată îmi trece prin minte acest gând: ce bine ar fi fost să fie Domnul Isus aici pentru a face o minune! În ciuda lipsei fizice a Domnului Isus, prezența spiritului Său manifestat sub diferite forme poate face diferența între moarte și viață, între boală și vindecare. Astăzi, mâinile medicilor sunt mijloacele prin care Dumnezeu face mai departe minuni pentru alinarea suferinței umane. Astăzi, prin proiectul ”Sprijin pentru fiecare” implementat de către ADRA România, încercăm să oferim mijloacele necesare pentru cât mai multi oameni care au nevoie de intervențiile miraculoase din partea lui Dumnezeu”, a declarat Walter Creciuneac, Director Administrativ. Secretar Asistent Director ADRA România.

Beneficiarii proiectului ADRA “Sprijin pentru fiecare”, copii, tineri și vârstnici vulnerabili, în mod special cazuri medicale grave care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru tratament, sunt selectați în parteneriat cu Unitățile Administrativ Teritoriale, cu Unitățile de Învățământ și cu alte Instituții publice sau private și corespund direcțiilor de implementare ale proiectelor ADRA România. Finanțatorii sunt persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, care, împreună cu voluntarii ADRA România, reușesc să răspundă concret strigătului de ajutor acolo unde este nevoie, decontarea serviciilor medicale variind în funcție de nevoi și de donații de la câteva sute de euro la zeci de mii de euro. 

ADRA România promovează un viitor mai bun!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin pentru fiecare” și să se implice, o pot face prin:

  • donații financiare în contuADRA (cu precizarea „Laura Filip”),
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Sprijin pentru fiecare”, prin specificarea „Laura Filip” la destinația banilor sau
  • donând acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA” pentru proiectul “Sprijin pentru fiecare” sau
  • cumpărând un bilet la Concertul Caritabil LAURA FILIP.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate