Caută
Close this search box.

„In sfarsit acasa”…din nou

Venirea primăverii este marcată la ADRA România de reluarea construcțiilor din proiectul „În sfârșit acasă”.

Acum câteva zile, la Leamna în județul Dolj s-a demarat construcția unei case pentru familia Bondoc, familie formată din mamă și cinci copii cu vârste între 3 și 12 ani. Părăsiți de tatăl care nu a mai vrut să știe nimic de ei, cei cinci micuți trăiau într-o casă bătrânească pusă la dispoziție de un membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Craiova.

Doi dintre copii, pentru că au rezultate bune la școală, au fost incluși în proiectul ADRA România de susținere în școală a copiilor cu rezultate bune la învățătură. De fiecare dată când erau vizitați, ei povesteau cu inocență despre visul lor de a avea o casă, în care să crească fără teama că pot rămâne pe stradă. Mama, o femeie puternică deși face eforturi uriașe pentru a le asigura celor mici un trai decent, nu s-a arătat niciodată obosită sau fără speranță.

Privind la puterea cu care credeau cei șase că într-o zi vor avea o casă, mai mulți voluntari din zonă s-au strâns și au făcut planul de a realiza acest vis. Alături de ADRA au demarat construcția casei generând o mare bucurie familiei respective.

Este o minune pe care o văd întâmplându-se sub ochii mei. Deși am crezut în ea acum nu îmi vine să cred că devine realitate

a declarat Dana, mama copiilor.

Experiența acestei lucrări va schimba viața nu numai a micuților dar și a voluntarilor care trăiesc în aceste momente revărsări de recunoștință. La întrebarea de ce își sacrifică din timpul lor voluntarii au răspuns simplu: ”pentru că și nouă ne-ar plăcea să fim ajutați în asemenea clipe de necaz’’. Deci iată cum principiul biblic „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii….” poate fi aplicat în practică cu succes.

Proiectul „În sfârșit acasă” are în acest moment două șantiere deschise de anul trecut la Vatra Dornei,în județul Suceava și la Satul Nou în județul Constanța, construcția de la Leamna abia începută și va continua cu alte trei construcții în județele Arad, Bacău și Bihor.

Te așteptăm să ni te alături ca participanți la aceste exerciții de schimbare a propriei experiențe.

Ramona Chiriță / ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate