Caută
Close this search box.

„Insula comorii” la Casa ADRA

Duminică 30.05.2010, Grupa de Exploratori pentru Viitor „Castorul”, condusă de d-na Dorina Ion si Corina Jorja a organizat la Casa ADRA, activitatea în aer liber intitulată ,,Insula comorii”.

La această actiune au participat 11 copii găzduiti în Centrul de Primire în Regim de Urgentă a Victimelor Violenței în Familie care s-au bucurat din plin de clipele petrecute în natură si au descoperit cu nerăbdare toate indiciile care îi ajutau să intre în posesia comorii ce o puteau obtine la capatul traseului.

„Obiectivul acestei zile a fost acela de a veni în întimpinarea problemelor copiilor, prin activitati caracteristice vârstei ajutându-i să se detaseze de traumele pe care le au si în acelasi timp de a le trezi curiozitatea descoperirii bucuriei de a citi Biblia” ne-a declarat Diana Dică, asistent social Casa ADRA.

Activitatea a constat în parcurgerea unui traseu prin pădure, timp în care copiii trebuiau să descopere cele 4 indicii care le înlesneau descoperirea comorii. La fiecare post când parcurgeau o probă, copiii memorau căte un text biblic. Comoara finală a fost câte o Biblie pe care micutii au primit-o ca premiu de participare.

În acest timp, mamele copiilor, prin participarea la Clubul de bucătarie vegetariană, au pregatit gustări pentru copiii obositi de zburdatul prin natură.

Bucuria, voia bună si prietenia au fost termenii ce au caracterizat această întalnire, ce se încadrează în seria de activitati organizate pentru și împreună cu victimele violentei în familie.

ADRA România este furnizor de servicii sociale acreditat, pentru Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale şi Centrul de Informare şi Consiliere pentru persoanele aflate în dificultate. Din noiembrie 2003, ADRA România este membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului din ţara noastră. (FONPC)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate