Caută
Close this search box.

Ionuț clădește pe genunchi un viitor mai bun pentru familia lui

Fam Plesu 1Ionuț Pleșu are 29 de ani, locuiește în orașul Bârlad, județul Vaslui, este diagnosticat cu parapareză spastică de la vârsta de 6 luni și se deplasează cu greu doar în genunchi și aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicală susținută. Împreună cu soția sa, Maria Magdalena, fetița lor și mama sa, locuiesc la etajul 4 al unui imobil fără lift. Accesul în apartament se face cu dificultate: Ionuț urcă scările în fiecare zi în genunchi, iar pe soția sa trebuie să o ajute 3 persoane pentru a ieși afară din bloc, aceasta fiind imobilizată într-un scaun cu rotile. Împreună au o fetiță de 8 luni, Maria Felicia, căreia doresc să îi ofere tot ceea ce pot ei mai bun.

Plesu 5Veniturile familiei sunt formate din pensiile de handicap și sumele strânse din vânzarea de brățări. În fiecare zi, indiferent de condițiile meteorologice, Ionuț se duce în piața din Bârlad, unde vinde brățări confecționate de el și de soția sa, prețurile variind între 1 – 3 RON. Visul de a avea propria casă îl motivează și îi dă imboldul necesar să lupte zi de zi pentru familia lui.

Plesu 3În fiecare primăvară, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România începe activitatea de construcție, în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!”, pentru familiile defavorizate, contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor de viață ale acestora. An de an, în colaborare cu autoritățile locale sunt selectate familiile, care, ulterior, sunt susținute pentru a avea un viitor mai bun și un mediu adecvat creșterii și educării copiilor.

20160302_130023În acest an, Familia Pleșu se numără printre beneficiarii proiectului ADRA ”În sfârșit, acasă!”. Autoritățile locale au realizat demersurile necesare, în vederea ajutorării acestei familii, alocându-le o suprafață de teren necesară pentru construcția casei. De asemenea, donatorii și voluntarii ADRA România au fost contactați și s-au mobilizat, începându-se construcția unei clădiri noi, proiectul fiind coordonat de către Domnul Willy Cotruță, pastor în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și voluntar ADRA și de către Doamna Gabriela Istrate, asistent social și coordonator proiecte ADRA în zona Moldova.

ADRA constructie ionut plesu cofrag”Am fost impresionat de situația lor și de faptul că Ionuț urca scările, târându-se efectiv de la parter la etajul 4. Am învățat o lecție de omenie, de creștinism și de ceea ce înseamnă să lupți din toată inima în această viață atunci când ai un vis, când ai un țel” a declarat Domnul Willy Cotruță.

”ADRA România a hotărât să includă această familie în proiectul ”În sfârșit, acasă!” din mai multe motive: în primul rând, datorită situației lor dificile din punct de vedere medical și anume că nu mai pot locui la etajul 4, iar în al doilea rând, această familie nu are posibilități materiale să-și construiască o casă, având în vedere veniturile pe care le au.

DSC01659Determinarea lor și sacrificiile pe care le fac pentru a-și putea vedea acest vis împlinit au reprezentat indicatori ai eligibilității. Ei au făcut primul pas și ADRA este lângă ei să facă împreună pașii următori. Ne bucurăm că putem să fim alături de familia Pleșu și sunt convinși că Dumnezeu va asculta rugăciunile lor și cât de curând vor avea o casă. Este un proiect al credinței și pornim cu încredere că Dumnezeu ne va sprijini. Avem nevoie de voluntari, donații materiale și financiare” a declarat Doamna Gabriela Istrate.

Vă așteptăm să fiți alături de Ionuț! ADRA România promovează un viitor mai bun! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donații materiale (în special materiale de construcții), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”În sfârșit, acasă!”

Plesu 4Puteți viziona mai multe despre Familia Pleșu, în cadrul emisiunii ”Din toată inima!” difuzată de Speranța TV în data de 27.02.2016, accesând linkul:

http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-fii-alaturi-de-familia-plesu-invitat-gabriela-istrate-27-02-2016/

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate