Caută
Close this search box.

„Mișcare pentru viață” – un nou proiect ADRA România implementat cu succes: „Mulțumesc foarte mult ADRA România pentru tot sprijinul și devotamentul cu care v-ați implicat în susținerea elevilor din comuna noastră!”

Marți, 27 septembrie 2022, a avut loc în comuna Cicănești, județul Argeș un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA ”Mișcare pentru viață”. Prin intermediul acestui proiect ADRA România a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de învățământ pentru cei 184 de copii înscriși la Școala Gimnazială Cicănești din comuna Cicănești, județul Argeș, prin achiziționarea de materiale și aparate sportive care vor contribui la creșterea calității actului educațional și eficientizarea orelor de educație fizică și sport.

Proiectul ”Mișcare pentru viață” pentru cei 184 de elevi s-a desfășurat pe o perioadă de 1 lună și 29 zile, demarând pe data de 29 iulie 2022 și finalizându-se pe data de 27 septembrie 2022. Scopul proiectului, cu o investiție de 5.500 EUR, a fost atât achiziționarea, montarea și punerea în folosință a unor materiale și aparate sportive, cât și creșterea potențialului fizic și psihic al elevilor prin intermediul sportului și orelor de educație fizică.

ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii și cetățenii localității. Implementarea proiectului ADRA ”Mișcare pentru viață” a fost coordonată de către Andrei Daniel, Bogdan Stănică și Gabriela Istrate.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat: „Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România investește în potențialul oamenilor. Preocuparea cea mai mare a noastră sunt copiii și tinerii. Mai bine de jumătate dintre beneficiarii proiectelor ADRA România sunt din această categorie. Ne bucurăm de faptul că și în vremurile acestea putem să investim, iar cea mai frumoasă investiție, în care credem, este investiția în oameni. Chiar dacă tratăm fiecare beneficiar cu aceeași egalitate de șanse, totuși, în ADRA România beneficiarii prioritari sunt copiii și tinerii. În anul trecut, peste 77.000 de beneficiari au fost ajutați și susținuți de către ADRA România. Anul acesta numărul este și mai mare. Majoritatea beneficiarilor pe care ADRA îi asistă sunt copii și tineri. Aici este domeniul și dimensiunea în care investim cel mai mult. Ne bucurăm de faptul că proiectul acesta care are și un nume reprezentativ „Mișcare pentru viață”, nu face altceva decât să îndeplinească scopul ADRA și anume să slujim umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. Ne dorim din toată inima, cu dreptate, compasiune și dragoste să putem investi în potențialul localităților, prin partenerii și finanțatorii pe care-i avem în așa fel încât dumneavoastră, dragi dascăli, să puteți să aveți un loc și niște instrumente ca elevi din școala aceasta să poată beneficia de o educație mai bună!”.

„Ne bucurăm împreună cu dumneavoastră de ceea ce s-a realizat în școala aceasta, prin bunăvoința Celui de Sus și cu contribuția unor oameni care sunt preocupați de educația copiilor. În timpul acesta când psihologii vă atrag atenția cu privire la problemele cu care se confruntă cei mici, din cauza dependenței de telefonul mobil și alte dispozitive electronice, putem spune că am creat condițiile optime pentru a-i ajuta pe copii să crească frumos și armonios prin exercițiu fizic și sport. Vă doresc multă sănătate și să puneți pasiune pentru carte, pentru a vă crea un viitor frumos. Mișcați-vă cât mai mult și cu siguranță Dumnezeu va acționa în viețile voastre. Felicitări ADRA pentru tot ceea ce ați făcut pentru ei!”, a declarat George Sbîrnea, Responsabil ADRA Oltenia și Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Oltenia.

„Mulțumesc foarte mult ADRA România pentru tot sprijinul și devotamentul cu care v-ați implicat în susținerea elevilor din comuna noastră. Mă bucur să am în față copii așa frumoși, cărora voi le-ați pus la buna dispoziție aceste echipamente de sport, fiindcă aveau mare nevoie de ele. Mulțumim finanțatorului că s-a gândit și la noi, în special la elevii din școala aceasta. Fiindcă Dumnezeu e cu noi toți, El a lucrat ca prin minune în așa fel sa fiți aici sprijinindu-ne și formând pentru viitor acești copii. Mulțumesc încă o dată Agenției ADRA România fiindcă s-au implicat în viața acestor copii!”, a declarat Ionescu Ioan, Primar comuna Cicănești, județul Argeș.

„Mă bucur să fiu aici și felicitări copiilor pentru demonstrația de mai devreme. Am putut să realizăm acest proiect împreună cu conducerea școlii, și nu în ultimul rând, cu ADRA România. Sperăm ca acest proiect să fie de folos tuturor copiilor din comuna Cicănești și să-i dezvolte fizic și mental pe parcursul vieții lor. Mulțumim ADRA România de colaborare și îmi doresc să vă bucurați de realizarea aceasta!”, a declarat Luculescu Adrian, reprezentant finanțator.

„Stimați invitați, mă bucur că suntem toți în formula aceasta de sărbătoare, cu ocazia inaugurări săli de sport din școala noastră, sală care a fost dotată cu materiale și echipamente pentru buna desfășurare a orelor de educație fizică și sport. Pot spune că avem aici o echipă care a pus suflet. Mulțumim ADRA România, mulțumim finanțatorului unic, mulțumim domnului Primar pentru efortul depus spre ajutorarea copiilor din școala noastră. Să ne ajute Dumnezeu să colaborăm în continuare tot așa de frumos ca și până acum. Vă mulțumim!”, a declarat Chițu Vasilica, Director Școala Gimnazială Cicănești, județul Argeș.

„Salut parteneriatul între autoritățile locale și ADRA România. Voi v-ați dat împreună mâna pentru binele copiilor noștri. Dumnezeu ne-a chemat pe noi să le dăm acestor copii un scop pe parcursul procesului educațional, astfel încât ei să beneficieze de o viață mai bună. Felicit școala, în special pe profesori care zilnic investesc în acești copii minunați care merită tot ce avem noi mai bun. Pentru voi, dragi copii, vă spun să învățați să gândiți, să simțiți și nu în ultimul rând să vă mișcați mult!”, a declarat Ciprian Ciurea, voluntar ADRA România.

„Pentru a avea o bună condiție fizică, ADRA ne-a făcut munca ușoară pentru a lucra corespunzător și fără accidente, prin dotarea cu echipament sportiv a sălii noastre de sport, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet”, a declarat Bucur Cristinel, Profesor de Educație Fizică și Sport Școala Gimnazială Cicănești, județul Argeș.

„M-am uitat la exercițiile copiilor și mi-am adus aminte de copilăria mea când la sala de sport aveam cam aceleași echipamente pentru educația fizică. Sunt mândru de noi, ca și echipă, că am putut realiza lucruri frumoase pentru ei. Copiilor le doresc multă mișcare și să fie ascultători de indicațiile domnului profesor de sport. Vă mulțumesc!”, a declarat Șora Mihail, voluntar ADRA România.

„Vreau să mulțumesc din toată inima sponsorului, primăriei și conducerii școlii pentru susținerea acestui proiect. Împreună am realizat lucruri frumoase pentru copiii din aceasta școală și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a deschis toate ușile pentru finalizarea acestui proiect inedit. Ne dorim ca mai departe să putem dezvolta împreună cu finanțatorul și alte proiecte care vin in sprijinul copiilor, pentru a le dărui șansa la un viitor frumos și o viață mai bună. Le doresc copiilor să se bucure de această investiție și să învețe să lupte pentru tot ceea ce este sănătos, nobil și frumos în viață. Astăzi, suntem împreună în locul acesta oameni cu profesii diferite, cu vârste diferite, dar este un numitor care ne leagă: educația. Sunt fericită că ADRA investește în educație și are o expertiză bogată în domeniul acesta și sunt convinsă că și mai departe vom susține proiecte care aduc bucurie și plus valoare în viața copiilor”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate