Caută
Close this search box.

Misiune îndeplinită: 502.700 USD, 342 tone, 335 voluntari, 177 mașini, 36 convoaie umanitare în Ucraina – un semn de solidaritate cu refugiații din Ucraina

Dreptate. Compasiune. Dragoste.

În mai puțin de 3 zile de la începerea războiului în Ucraina, primul convoi umanitar ADRA România a pășit în Ucraina. În perioada 27 februarie – 05 mai 2022, activitatea socială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România prin ADRA România și prin cele șase unități administrativ teritoriale din Banat, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania Nord și Transilvania Sud, a înregistrat asistarea a peste 26.050 de persoane prin intermediul a 36 convoaie umanitare în Ucraina din cadrul proiectului ”Speranță pentru Ucraina”. Implementarea cu succes a acestor convoaie umanitare a fost posibilă cu sprijinul a 335 de voluntari activi și a peste 104 de parteneri. Ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că susținerea proiectului din partea a cel puțin 257 de sponsori cu inimă mare a făcut diferența dintre vorbe și fapte.

”Uniunea de Conferințe a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina își exprimă sincera recunoștință față de ADRA România pentru slujirea și sprijinul acordat persoanelor strămutate și sărace din Ucraina prin tonele de produse primite în ultimele trei săptămâni. De când a început războiul, Cernăuți este un spațiu de depozitare pentru toată Ucraina. Avem două spații de depozitare în Cernăuți, regiunea Basarabia și unul în Muncaci, regiunea Transcarpatia. Orice ajutor umanitar sosit în Cernăuți ajunge în orice parte a Ucrainei. Apreciem cu adevărat la ADRA România dedicarea, bunătatea și generozitatea pe care au manifestat-o pentru oamenii din poporul nostru. Ne dorim ca Dumnezeu să vă binecuvânteze într-o măsură bogată pe voi toți în viața și slujirea voastră și să trimită Duhul Său Cel Sfânt și să vă susțină în misiunea voastră”, a declarat Nosov Stanislav, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este solidară cu refugiații din Ucraina care caută adăpost în România sau tranzitează țara noastră. Pe lângă ajutorul oferit prin instituțiile și voluntarii noștri, am deschis ușile centrelor noastre de cazare la nivel național și regional și punem în legătură ofertele de alimente și cazare din partea credincioșilor noștri cu cererile primite de la graniță. Biserica Adventistă este implicată în gestionarea situației și se roagă pentru ucrainenii în criză, pentru victimele mașinii de război și pentru pace în regiune”, a declarat Aurel Neațu, președintele ADRA România și președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Donarea în scop umanitar a celor peste 342 tone de produse, în cadrul proiectului “Speranță pentru Ucraina”, implementat de către ADRA România, s-a realizat ca urmare a solicitării și a consultării ADRA Ucraina în colaborare cu organizațiile ”Uniunea de Conferințe a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina”, “Conferința de Vest Bucovina”, ”Conferinței Transcarpatia” și a ”Conferinței de Sud”. Sutele de mii de produse donate (medicamente și suplimente alimentare, produse de igienă, alimente, haine, detergent, alimente pentru gătit, produse de prim ajutor, saltele, pături, lenjerii de pat, generatoare ș.a.), cu o valoare de peste 502.703 USD,  au ajuns în Ucraina, în raioanele Basarabia, Transcarpatia și Odesa, produsele fiind folosite pentru refugiații ucraineni cazați atât în centrele din cele două raioane, cât și din alte regiuni din Ucraina.

„ADRA România se alătură din toată inima intervenției umanitare, în urma războiului, pentru refugiații din Ucraina, prin proiectul „Speranță pentru Ucraina”. Ca de fiecare dată, în situațiile de criză, pe lângă durerea pricinuită de dezastrele care vin pe neașteptate, se poate vedea și solidaritatea umană acționând. Situația refugiaților este o chemare la responsabilitate și la compasiune în vederea acordării priorității vieții și demnității umane. Adevăratul test al oricărei umanități se dă în momentul de criză. În contextul războiului din Ucraina, ADRA România solicită solidaritate cu semenii noștri refugiați. În spatele mărturiilor și statisticilor există oameni reali cu povești triste despre suferință și pierderi, precum și despre speranță și motivație, oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată, dar care au nevoie de ajutor”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Din anul 2015, atât în țară cât și în afara țării, ADRA România implementează proiectul ”Speranță pentru imigranți”, prin care susține refugiații, imigranții și emigranții. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Speranță pentru Ucraina” și să se implice, o pot face:

  • prin voluntariat completând formularul: Voluntari pentru refugiații din Ucraina
  • prin donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea proiectului „Speranță pentru Ucraina” la destinație sau
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate