Caută
Close this search box.

Misiune îndeplinită în regiunea Odesa! Al 50-lea CONVOI UMANITAR ADRA România în Ucraina

După 24 ore, al 50-lea CONVOI UMANITAR ADRA România în Ucraina s-a întors cu bine acasă. Dumnezeu le-a purtat de grijă.

Donarea în scop umanitar a zecilor de tone de produse, în cadrul proiectului “Speranță pentru Ucraina”, implementat de către ADRA România în parteneriat cu Conferința Muntenia, s-a realizat ca urmare a consultării, a solicitării și a acceptării donației umanitare de către organizațiile ADRA Ucraina cu sediul în Kiev și Conferința de Sud din Ucraina cu sediul în Odesa.

„Administrația Conferinței Ucraina de Sud își exprimă profunda recunoștință față de ADRA România pentru sprijinul și ajutorul umanitar. Apreciem participarea dumneavoastră la nevoile noastre și vă mulțumim. Preocuparea dumneavoastră pentru oamenii de pe teritoriul nostru ne încălzesc inimile și ne dă speranță. Mulți oameni care au primit ajutor, cu lacrimi în ochi, vă transmit cuvinte de recunoștință. Domnul să binecuvânteze lucrarea voastră nobilă și să vă dea succes în fiecare acțiune umanitară!”, a declarat Dimitri Popravkin, Președinte Conferința de Sud din Ucraina a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Produsele donate (produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și adulți, cărți, lenjerii de pat și pături ș.a.), cu o valoare de peste 50.000 Euro, transportate duminică, 6 noiembrie 2022, în 6 autoutilitare cu ajutorul a 10 voluntari ADRA România, au ajuns în Ucraina, la Ismail, produsele fiind folosite pentru refugiații ucraineni cazați atât în centrele din regiunea Odesa, cât și in alte zone ale Ucrainei. Conform autorităților locale, în regiunea Ismail sunt aproximativ 60.000 refugiați ucraineni și orice ajutor îndreptat către regiunea Odesa este binevenit și necesar.

Al 50-lea CONVOI UMANITAR “Speranță pentru Ucraina”, desfășurat de către ADRA România și Conferința Muntenia în regiunea Odesa, s-a bucurat de susținerea prin donații atât a credincioșilor adventiști din regiunea Muntenia și Dobrogea, cât și a Dr. Oetker, Magazinul Social SOMARO, Orkla Foods, S.C. Firenze Com S.R.L., Editura Viață și Sănătate, Societatea Biblică Interconfesională, Banca pentru alimente, Centrul de Mătci Shell-Gui SRL, ITGalaxy, Asociatia WorldTeach, S.C. ARTLAND PLUS S.R.L. și de alții al căror nume este cunoscut de cer. Prețuirea noastră și răsplata de sus!

Majoritatea celor 10 voluntari ADRA România sunt membrii comitetului Conferinței Muntenia (președinte, secretar, trezorier și directori de departamente), respectiv:

  • Robert Mandache
  • Gabriel Ișvan
  • Vali Bădescu
  • Mădălin Avrămescu
  • Valentin Filimon
  • Bogdan Plătică
  • Eduard Călugăru
  • Mihai Marian
  • Ovidiu Pascu
  • Daniel Nedelcu

”Parcurgem o perioadă în care decizii luate în afara unui sistem de valori universal recunoscute generează consecințe ce nu pot fi atenuate decât prin planuri și acțiuni în concordanță cu aceste valori. M-am bucurat să descopăr din nou empatia și spiritul de sacrificiu ale credincioșilor adventiști din regiunea Muntenia și Dobrogea, am apreciat abnegația colegilor din Comitetul Conferinței și m-am bucurat de colaborarea interinstituțională care a făcut posibil acest proiect. Îmi doresc să multiplicăm și să permanentizăm acest tip de manifestare a crezului nostru, demonstrație practică a poziționării corecte față de Dumnezeu și de semeni: Cu ochii spre cer, cu picioarele pe pământ!”, a declarat Robert Mandache, președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Muntenia.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Mai multe detalii despre Convoaiele umanitare ADRA România în Ucraina:

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate