Caută
Close this search box.

Pod peste ape – apel umanitar ADRA pentru sutele de case inundate din Moldova

inundatii-galati-2013

Din cauza condițiile meteorologice din ultimele zile, municipiul București și mai multe localități din județele Buzău, Bacău, Constanţa, Galaţi, llfov, Prahova, Tulcea, Vrancea au fost afectate de precipitații abundente. În urma inundațiilor nu au fost înregistrate victime umane, iar în localitățile unde au existat situații de risc au fost luate măsuri de evacuare preventivă a populației. Situația cea mai gravă este în județul Galați unde peste 1300 de persoane au fost  evacuate, iar 750 de gospodării au fost avariate.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare Refacere și Ajutor – ADRA România se pregătește pentru primele intervenții la fața locului, în cadrul proiectului ”Pod peste ape”. După ce, într-o primă fază au sosit informații de la colaboratorii ADRA România din teritoriu, echipele ADRA din toate zonele țării se pregătesc pentru deplasări în zona inundată pentru a oferi alimente, apă, articole de igienă la sute de familii, în comuna Pechea, comuna Cuza Vodă, comuna Costache Negri și comuna Slobozia Conachi, din județul Galați.

”Nu există victime umane, însă sunt sute de case inundate. Este foarte frig acum spre deosebire de alte situații când au fost inundații. Oamenii plâng, nu știu de ce să se apuce în condițiile în care toată casa le este plină cu nămol – o situație greu de descris în cuvinte. Apa este peste tot. Ca de fiecare dată, în situațiile de criză, pe lângă durerea pricinuită de dezastrul care vine pe neașteptate, se poate vedea și solidaritatea umană. Este vremea să ne implicăm și să aducem mângâiere celor îndurerați. Este nevoie de voluntari harnici și pricepuți care să fie dispuși să-și lase confortul lor și să-și ajute semenii greu încercați în ajunul iernii” a declarat Florin Istrate, Responsabil ADRA în zona Moldova și Bucovina.

”ADRA România se alătură cu toată inima apelului la solidaritate împreună cu sinistrații din Moldova și va oferi, în prima istanță, intervenție umanitară de urgență în completarea eforturilor autorităților. Suntem chemați să fim brațele întinse pentru semenii noștri greu încercați. Pe lângă donațiile materiale și financiare – de care este atâta nevoie în zilele acestea – , nu există voluntar care să nu-și găsească locul în această intervenție umanitară” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Pentru a răspunde prompt asistării nevoilor victimelor inundațiilor, coordonatorii zonali ADRA  din toată țara vor interveni la fața locului pentru sprijinirea persoanelor aflate în dificultate. Toți cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin contractarea responsabililor zonali sau coordonatorilor de proiecte pentru deplasările zilnice în județul Galați, în funcție de zona din care provin:

ADRA Moldova și Bucovina sprijină în fiecare zi, pe parcursul intervenției.

Adresa: Bacău, str. Oituz nr.53, Județul Bacău
Persoană de contact: Gabriela Istrate (0745 755 133)

Duminică (16 Octombrie 2016)

 • ADRA Muntenia și Dobrogea:
  Adresa: Bucureşti, str. Negustori nr.15
  Persoană de contact: Daniel Neacșu (0746 233 447)
 • ADRA Transilvania de Nord și Maramureș:
  Adresa: Cluj-Napoca, str. Streiului nr.3
  Persoană de contact: Ioan Feier (0756 109 409)

Luni (17 Octombrie 2016)

 • ADRA Muntenia și Dobrogea:
  Adresa: Bucureşti, str. Negustori nr.15
  Persoană de contact: Daniel Neacșu (0746 233 447)

Marți (18 Octombrie 2016)

 • ADRA Transilvania de Sud:
  Adresa: Tg. Mureş, str. Predeal nr.120, Județul Mureș
  Persoană de contact: Reinhard Suciu (0751 432 226)

Miercuri (19 Octombrie 2016)

 • ADRA Banat și Crișana:
  Adresa: Arad, str. Ştefan cel Mare nr.3
  Persoană de contact: Daniel Bota (0758 087 351)

Joi (20 Octombrie 2016)

 • ADRA Oltenia:
  Adresa: Craiova, str. Mitropolit Firmilian, nr.18
  Persoană de contact: Andrei Daniel (0744 541 179)

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

 • voluntariat,
 • donații materiale (produse alimentare, produse de igienă, de curățenie, îmbrăcăminte și încălțăminte, pături),
 • donații financiare în conturile ADRA,
 • donând direct pe site ul adra.ro/doneaza.

inundatie-galati

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate