Caută
Close this search box.

Puțini știu că persoanele juridice au dreptul de a oferi 20% din impozitul pe profit pentru susținerea ADRA România

adraÎnființată în 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică anual în campanii sociale dar și în sprijin direct al celor afectați de diferite dezastre.

Dar, deseori, fondurile necesare pentru susținerea celor cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie de bază, sănătate primară, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate sunt insuficiente.

Puțini stiu că persoanele juridice au dreptul de a oferi 20% din impozitul pe profit pentru sustinerea ADRA Romania fără ca acest suport să reprezinte o cheltuiala suplimentară pentru compania lor. Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit datorat statului român, dacă se încadrează în limitele legii şi dacă se face până la sfârşitul anului 2013, pe baza unui contract de sponsorizare

ne-a mărturisit Sorin Goleanu, directorul executiv ADRA România.

Potrivit art. 8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiează de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii.

Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări conform prevederilor Legii 32/1994 , sponsorizarea se scade din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

  1. 0,3% din cifra de afaceri;
  2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Alege și tu să direcţionezi 20% din impozitul pe profit către ADRA România, susţinând astfel programele derulate sau trimite aceste informații către persoanele juridice mici sau mari împreună cu câteva date despre activitățile ADRA România disponibile pe site-ul acesteia www.adra.ro.

Detalii suplimentare se pot obține direct de la ADRA România, telefon 021-25 25 117, email office@adra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate