Caută
Close this search box.

RALUCA, O FETIȚĂ INVALIDĂ DE NUMAI 12 ANI, DAR CU REZULTATE DEOSEBITE LA ȘCOALĂ, ARE NEVOIE DE AJUTORUL TĂU! – ADRA „VREAU LA ȘCOALĂ!”

Raluca Jujău locuiește în comuna Măicănești, județul Vrancea și este elevă în clasa a V-a. Provine dintr-o familie modestă alcătuită din 7 membri. Părinții ei, oameni simpli, dar harnici, au înțeles că fără educație nu există viitor pentru copiii lor. Raluca, în vârstă de 12 ani, s-a născut cu o malformație congenitală și încă de la naștere a fost nevoită să-și ducă existența într-un scaun cu rotile. Raluca este un argument viu că nu există „nu se poate”. În ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, Raluca este o fetița care cucerește de la prima întâlnire, având rezultate școlare remarcabile, exemplul ei fiind o lecție de viață pentru ceilalți colegi și copii.

„Vreau la școală!” nu este doar proiectul ADRA în care este înscrisă Raluca, ci este dorința ei, exprimată în fiecare dimineață. Nu contează cum se simte sau dacă are timp sau nu pentru masă, ea știe un singur lucru: trebuie să meargă în fiecare zi la școală. Acolo se simte cel mai bine, găsindu-și împlinirea prin descoperirea unor lucruri noi și interesante, acolo simte din plin căldura, aprecierea colegilor și a cadrelor didactice. Viața ei este una aparte și cu totul diferită de viața copiilor de vârsta ei: tratament în fiecare zi, vizite și controale medicale periodice, imposibilitatea de a alerga și de a se deplasa singură, iar lista poate continua. Dar optimismul și încrederea ei au ajutat-o să depășească toate aceste inconveniente și de fiecare dată vede partea plină a paharului, fiind o încurajare chiar și pentru părinții ei. Raluca citește mult, iubește matematica și informatica și are puterea să viseze că într-o zi va avea locul ei de muncă și că va putea să ajute și pe alții.

„Cu firea ei optimistă, în ciuda dificultăților mari ale vieții, Raluca este o lecție de viață pentru noi toți. Este ca un magnet care atrage copiii în jurul ei și nu lasă nicio clipă să se observe că este diferită de ceilalți copii. Mă bucur mult că Raluca este beneficiară în cadrul proiectului ADRA „Vreau la școală!” și, de fiecare dată, plecăm încurajați din casa ei. Rezultatele ei școlare sunt foarte bune și sunt convins că dincolo de ceea ce noi ca oameni reușim să facem pentru ea, cu siguranță Cineva s-a gândit la ea”, a declarat pastorul Daniel Chiriac, Voluntar ADRA România.

„Eleva Jujău Raluca participă cu regularitate la cursurile școlare, fiind un copil sociabil, dând dovadă de responsabilitate și un interes ieșit din comun în cadrul activităților desfășurate pe parcursul orelor de curs. Raluca este atentă la ore, își pregătește conștiincios temele, este un copil liniștit și o bună colegă. Participă cu plăcere la activitățile școlare cât și la cele extrașcolare” a declarat Anca Oancea, Profesor Școala Gimnazială Râmniceni, comuna Măicănești, județul Vrancea.

„ADRA România este alături de Raluca și de familia ei. Prin proiectul „Vreau la școală!” ne dorim să susținem copiii care cred în educație și care luptă pentru o viață mai bună. Împreună cu sponsorii și voluntarii noștri suntem o echipă gata să ajutăm pe cei 410 copii beneficiari din toată țara să-și împlinească visele! Nu întotdeauna este ușor, suntem confruntați cu multe provocări, dar am învățat de-a lungul anilor, că a aduce în ochii unui copil lumina și bucuria, a-i sădi în suflet sâmburele încrederii este o misiune nobilă care îți dă sens și semnificație existenței” a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

ADRA România susține educația!

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” susține la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile și sunt permanent amenințați de abandon școlar.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul “Vreau la școală!” și să se implice, o pot face prin:

  • prin donații materiale (în special produse alimentare, rechizite sau bunuri de igienă personală), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea „Raluca Jujău” ) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul “Vreau la școală!”, prin specificarea „Raluca Jujău” la destinația banilor.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

În anul școlar 2021 – 2022, pe plan național, 410 elevi din familii vulnerabile, dar cu rezultate deosebite la învățătură din Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania sunt susținuți de zeci de sponsori și voluntari, în cadrul proiectului “Vreau la școală!”, prin ADRA România, în procesul educațional, oferindu-le în fiecare lună alimente de bază, rechizite școlare, articole de igienă și îmbrăcăminte.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate