Caută
Close this search box.

Raport ADRA Banat și Crișana 2017 – 2020

Marți, 30 martie 2021, în Municipiul Arad, avut loc Adunarea Generală Electivă a Conferinței Banat cu delegați prezenți din județele Arad, Bihor, Caraș – Severin, Hunedoara și Timiș. În cadrul întâlnirii s-a validat raportul ADRA din zona Banat și Crișana din perioada anilor 2017 – 2020.

În urma analizei, ADRA și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru mandatul celor 4 ani, implementând cu succes 18 proiecte. Aria de implementare a proiectelor a avut în vedere ”Declarația de Acțiune” a organizației:

“ADRA are în atenţie omul aflat în dificultate, răspunzând nevoilor sale fundamentale. Din acest motiv, cele cinci portofolii de interes ADRA confirmă prezenţa membrilor ei acolo unde este semnalată o nevoie. Astfel, activităţile specifice se adresează următoarelor domenii esenţiale: dezvoltare economică, educație de bază și sănătate primară, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate.”

”ADRA este mai mult decât o organizație filantropică, este o familie de oameni mărinimoși care se implică cu determinare și dedicare pentru cei cărora viața le-a oferit mai puțin. ADRA este o mână de oameni entuziaști care cred că lumea se poate schimba cu fiecare gest de umanitate. ADRA suntem noi indiferent de confesiune, pentru că ADRA este despre și pentru oameni. Schimbă lumea alături de noi!” a declarat Daniel Bota, Responsabil ADRA Banat și Crișana 2017 – 2020.

Isus exemplul nostru! Adusă la existență de Dumnezeu, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA lucrează în favoarea persoanelor care se confruntă cu sărăcia sau care se află în situații vulnerabile. Prin programele sale specifice, ADRA are ca obiectiv determinarea unor schimbări pozitive și adecvate, prin crearea de parteneriate și prin acțiuni responsabile în vederea atingerii scopului propus. Lucrarea de a-i ajuta pe cei săraci este dată bisericii din toate veacurile pentru ca membrii ei să poată dezvolta simpatie și iubire, astfel încât să poată da pe față înaintea altora puterea Evangheliei lui Isus Hristos. El a folosit mai mult timp pentru vindecarea bolnavilor decât pentru predicarea Evangheliei. Suntem învățați de exemplul Domnului Hristos că adevăratul scop al vieții este slujirea altora.

În perioada anilor 2017 – 2020, în Conferinței Banat, activitatea socială a înregistrat asistarea a peste 8.480 persoane prin intermediul a 18 proiecte existente în portofoliul ADRA România. Implementarea cu succes a acestor proiecte a fost posibilă cu sprijinul a 1.929 voluntari activi și a 130 parteneri care au fost alături de noi. Suntem conștienți de faptul că ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că, în perioada acestui mandat, ne-am bucurat de susținere din partea celor 253 sponsori cu inimă mare. Prețuirea noastră și răsplata de sus!

Dumnezeu a fost PARTENERUL nostru nevăzut! Credem că în tot ceea ce am desfășurat, prin realizarea contractelor de sponsorizare și a protocoalelor de colaborare încheiate, prin campaniile de informare, de conștientizare și de strângere de fonduri, prin concerte, prin seminare, prin workshop-uri, prin conferințe, prin tabere, prin emisiuni televizate sau radiofonice pentru proiectele implementate, prin articole de promovare a cazurilor sociale, în presa scrisă sau online, în toate cele văzute și nevăzute, cunoscute și necunoscute, am avut un PARTENER de nădejde care niciodată nu ne-a uitat.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Daniel Bota, Responsabil ADRA Banat și Crișana 2017 – 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate