Caută
Close this search box.

Raport ADRA Moldova și Bucovina 2017 – 2020

Duminică, 28 martie 2021, în Municipiul Bacău, avut loc Adunarea Generală Electivă a Conferinței Moldova, cu delegați prezenți din județele Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Bacău și Vrancea. În cadrul întâlnirii s-a validat raportul ADRA din zona Moldova și Bucovina din perioada anilor 2017 – 2020.

În urma analizei, ADRA și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru mandatul celor 4 ani, implementând cu succes 39 de proiecte. Aria de implementare a proiectelor a avut în vedere ”Declarația de Acțiune” a organizației:

“ADRA are în atenţie omul aflat în dificultate, răspunzând nevoilor sale fundamentale. Din acest motiv, cele cinci portofolii de interes ADRA confirmă prezenţa membrilor ei acolo unde este semnalată o nevoie. Astfel, activităţile specifice se adresează următoarelor domenii esenţiale: dezvoltare economică, educație de bază și sănătate primară, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate.”

„ADRA este o manifestare a principiului slujirii pe care Domnul Isus l-a trăit pe pământ, slujirea fiind efortul care aduce cu sine și răsplata. Aici redai speranța oamenilor, vezi lacrimile înlocuite cu zâmbete și ajuți semenii să-și regăsească echilibrul și demnitatea. Ca în primul secol, ADRA investește, se consumă și trăiește să îmbrace lumea cu haine, cu frumos și cu sens. Timpul trece, dar ”COVID-19” încă se insinuează malițios printre reperele vieții noastre cotidiene. Puține lucruri au rămas neafectate de prezența lui. Unele uși ni s-au închis în față dar asta nu ne-a oprit, ci doar ne-a determinat să explorăm alte căi și să găsim alte moduri de a ajunge acolo unde ne cheamă datoria. În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, ADRA România continuă să acționeze ca un soldat credincios consemnului primit, oferind celor mai afectați posibilitatea de a merge înainte. Armele noastre?! Pâine, haine sau medicamente, dar și multă încredere dătătoare de speranță că în final vom învinge” a declarat Ovidiu Burbulea, Responsabil ADRA Moldova și Bucovina 2017 – 2020.

Isus exemplul nostru! Adusă la existență de Dumnezeu, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA lucrează în favoarea persoanelor care se confruntă cu sărăcia sau care se află în situații vulnerabile. Prin programele sale specifice, ADRA are ca obiectiv determinarea unor schimbări pozitive și adecvate, prin crearea de parteneriate și prin acțiuni responsabile în vederea atingerii scopului propus.

”În această perioadă tulbure care ne aduce în față multe provocări, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toți sponsorii, voluntarii și colaboratorii noștri. El să răsplătească fiecare gest de iubire făcut față de semenii noștri și să poarte de grijă tuturor beneficiarilor. Putem trăi și fără să ne pese de ceilalți, dar putem trăi lăsând urme frumoase în viața semenilor noștri. Putem trăi în mod egoist gândindu-ne doar la pâinea și la sănătatea noastră, dar putem trăi gândindu-ne și la sănătatea și pâinea celor de lângă noi. E vremea să trăim frumos, asemenea lui Isus, și azi, și mâine, și mereu… și nu doar pentru noi! ADRA mi-a dat posibilitatea să fiu aproape de problemele oamenilor și am înțeles că fiecare viață contează, că trebuie să manifestăm un real interes pentru cei din jurul nostru. Doar împreună putem fi mai puternici! Doar împreună putem schimba vieți!” a declarat Gabriela Istrate, Coordonator proiecte ADRA Moldova și Bucovina 2017 – 2019.

Lucrarea de a-i ajuta pe cei săraci este dată bisericii din toate veacurile pentru ca membrii ei să poată dezvolta simpatie și iubire, astfel încât să poată da pe față înaintea altora puterea Evangheliei lui Isus Hristos. El a folosit mai mult timp pentru vindecarea bolnavilor decât pentru predicarea Evangheliei. Suntem învățați de exemplul Domnului Hristos că adevăratul scop al vieții este slujirea altora.

În perioada anilor 2017 – 2020, în Conferința Moldova, activitatea socială a înregistrat asistarea a peste 25.030 persoane prin intermediul a 39 proiecte existente în portofoliul ADRA România. Implementarea cu succes a acestor proiecte a fost posibilă cu sprijinul a 4.552 voluntari activi și a 576 parteneri care au fost alături de noi. Suntem conștienți de faptul că ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că, în perioada acestui mandat, ne-am bucurat de susținere din partea celor 837 sponsori cu inimă mare. Prețuirea noastră și răsplata de sus!

Dumnezeu a fost PARTENERUL nostru nevăzut! Credem că în tot ceea ce am desfășurat, prin realizarea contractelor de sponsorizare și a protocoalelor de colaborare încheiate, prin campaniile de informare, de conștientizare și de strângere de fonduri, prin concerte, prin seminare, prin workshop-uri, prin conferințe, prin tabere, prin emisiuni televizate sau radiofonice pentru proiectele implementate, prin articole de promovare a cazurilor sociale, în presa scrisă sau online, în toate cele văzute și nevăzute, cunoscute și necunoscute, am avut un PARTENER de nădejde care niciodată nu ne-a uitat.

dav

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Ovidiu Burbulea, Responsabil ADRA Moldova și Bucovina 2017 – 2020 și Coordonator proiecte ADRA Moldova și Bucovina 2019 – 2020
Gabriela Istrate, Coordonator proiecte ADRA Moldova și Bucovina 2017 – 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate