Caută
Close this search box.

Raport ADRA Transilvania Sud 2017 – 2019

Duminică, 27 septembrie 2020, în Municipiul Târgu Mureș, a avut loc Adunarea Generală Electivă a Conferinței Transilvania Sud, cu un număr de 195 de delegați prezenți din județele Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. În cadrul întâlnirii s-a validat raportul ADRA din zona Transilvania Sud din perioada anilor 2017 – 2019.

În urma analizei, ADRA și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru mandatul celor 3 ani, implementând cu succes 23 de proiecte. Aria de implementare a proiectelor a avut în vedere ”Declarația de Acțiune” a organizației:

„ADRA România urmărește îmbunătățirea calității vieții pentru cei aflați în nevoie și investește în potențialul oamenilor, prin inițiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcții principale, respectiv: dezvoltare economică, educație de bază și sănătate primară, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate.”

”ADRA este ochiul care vede nevoia, o analizează și, cu ajutorul sponsorilor și al voluntarilor, este mâna întinsă și picioarele gata să alerge la cei din jur. De atâția ani, în această echipă frumoasă bate aceeași inimă: o inimă plină de dragoste pentru cei din jur. Îmi place că atunci când intervine ADRA apare o imagine și fotografii specifice. Sunt imagini care ar trebui să circule cât mai mult și cât mai des pe orice cale de socializare sau comunicare pentru că acestea arată împlinită dragostea într-un mod atât de practic. Colaborarea cu Agenția ADRA aduce materializarea Evangheliei într-un mod aparte, rezultatul fiind o realizare materială care împlinește o nevoie vizibilăa declarat Bogdan Vlad, Responsabil ADRA Transilvania Sud 2017 – 2019.

Isus exemplul nostru! Adusă la existență de Dumnezeu, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA lucrează în favoarea persoanelor care se confruntă cu sărăcia sau care se află în situații vulnerabile. Prin programele sale specifice, ADRA are ca obiectiv determinarea unor schimbări pozitive și adecvate, prin crearea de parteneriate și prin acțiuni responsabile în vederea atingerii scopului propus. Lucrarea de a-i ajuta pe cei săraci este dată bisericii din toate veacurile pentru ca membrii ei să poată dezvolta simpatie și iubire, astfel încât să poată da pe față înaintea altora puterea Evangheliei lui Isus Hristos. El a folosit mai mult timp pentru vindecarea bolnavilor decât pentru predicarea Evangheliei. Suntem învățați de exemplul Domnului Hristos că adevăratul scop al vieții este slujirea altora.

”În lumea aceasta sunt foarte mulți oameni care au nevoie de ajutor, care au nevoie de medicamente, de hrană sau de un acoperiș deasupra capului. Chiar dacă ne dorim acest lucru, nu putem sa îi ajutăm pe toți. Pentru mine, ADRA înseamnă privilegiul pe care mi-l oferă Dumnezeu de a face un bine semenului meu” a declarat Reinhard Suciu, Coordonator proiecte ADRA Transilvania Sud 2017.

În perioada anilor 2017 – 2019, în Conferința Transilvania Sud, activitatea socială a înregistrat asistarea a peste 5.172 persoane prin intermediul a 23 proiecte existente în portofoliul ADRA România. Implementarea cu succes a acestor proiecte a fost posibilă cu sprijinul a 3.043 voluntari activi și a 247 parteneri care au fost alături de noi. Suntem conștienți de faptul că ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că, în perioada acestui mandat, ne-am bucurat de susținere din partea celor 445 sponsori cu inimă mare. Prețuirea noastră și răsplata de sus!

”În echipa ADRA am învățat că cel mai bun antidot pentru îngrijorare este munca. Cel mai bun remediu pentru oboseală este provocarea de a ajuta pe cineva care este și mai obosit. Dar cel mai bun beneficiu pentru suflet este atunci când alungi îngrijorarea celor obosiți, apăsați și lipsiți și împlinești nevoile lor! Pentru mine, ADRA înseamnă mai mult decât un loc de muncă, înseamnă educație, acea educație care mă face în stare să înțeleg pe deplin lucrarea lui Hristos, care a făcut numai bine, a alinat pe cei în suferință și a acoperit nevoile celor lipsiți” a declarat Irinel Ganea, Coordonator proiecte ADRA Transilvania Sud 2017-2018.

„Să te uiți nu la ceea ce este un om ci la ceea ce poate deveni el înseamnă să te potrivești culturii cerului. Asta face Isus Hristos și de aceea suntem încă în viață astăzi. ADRA predă aceeași lecție: caută dincolo de ceea ce ești, la ceea ce poți deveni și te însoțește pe o parte din drum sau pe întreg drumul până acolo!” a declarat Loredana Croitoru, Coordonator proiecte ADRA Transilvania Sud 2018-2019.

Dumnezeu a fost PARTENERUL nostru nevăzut! Credem că în tot ceea ce am desfășurat, prin realizarea contractelor de sponsorizare și a protocoalelor de colaborare încheiate, prin campaniile de informare, de conștientizare și de strângere de fonduri, prin concerte, prin seminare, prin workshop-uri,prin conferințe, prin tabere, prin emisiuni televizate sau radiofonice pentru proiectele implementate, prin articole de promovare a cazurilor sociale, în presa scrisă sau online, în toate cele văzute și nevăzute, cunoscute și necunoscute, am avut un PARTENER de nădejde care niciodată nu ne-a uitat.

”Dumnezeu ne-a dat: ochii, nu pentru a judeca pe alții, ci pentru a vedea dincolo de situații; gură, nu pentru a bârfi, ci pentru a vorbi adevărul; mâini, nu pentru a pedepsi, ci pentru a da o mână de ajutor; urechi, nu pentru a fi insensibil, ci pentru a asculta pe cei în nevoie. Tot ce ne-a dat Dumnezeu ne-a dat cu un scop. Aceasta este legea după care am fost creați – primim pentru a da! ADRA alege zi de zi să dea mai departe dreptate, compasiune, dragoste” a declarat Adina Nițu, Coordonator Proiecte ADRA Transilvania Sud 2019.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate