Caută
Close this search box.

Romani din Solingen, Germania, voluntari in proiectele ADRA Romania din regiunea Brasov

Ȋn perioada 5-15 august un grup format din şase tineri din oraşul Solingen, Germania, ȋmpreună cu coordonatorul lor Costel Cosman au ales să işi petreacă o parte a vacanţei ȋntr-un mod inedit. Ȋn colaborare cu ADRA România au distribuit 240 de pachete cu articole de imbracaminte pentru adulţi şi copii, care au vizat familiile beneficiare ale proiectul ADRA România „Vreau la Şcoala” din Hăghig şi Apaţa, dar si pe cele de la Centrul Social de la Zarnesti, trei localităţi aflate in ȋmprejurimile Braşovului ȋn care sunt implementate aceste proiecte. Acţiunea a durat mai multe zile iar tinerii au avut parte de experienţe deosebite.

Nu mi-am ȋnchipuit că pot exista oameni care să traiască ȋn asemenea lipsuri şi care să preţuiască atât de mult lucruri care pentru un om ȋn Germania sunt ceva obişnuit!

a declarat Matti Neumann unul dintre tinerii voluntari veniti in Romania.

Voluntarii au fost mişcaţi foarte mult de lipsurile şi de sărăcia ȋn care trăiesc aceşti oameni şi s-au bucurat că pot să contribuie cu ceva la ameliorarea stării lor.

In urma vizitei pe care au facut-o la Centrul Social de la Zarnesti, locul unde se impletesc trei proiecte ce ajuta pe termen lung la dezvoltarea beneficiarilor, domnisoara Kristin Hecker, una dintre participante a declarat:

Sunt de-a dreptul mişcată de ceea ce am văzut şi cel mai mult am fost impresionată de proiectul social de la Zărnesti, unde un om ca domnul Serafim Nistor, coordonatorul acestui proiect, a reuşit să facă dezinteresat ceva care să conteze pentru atâtea familii şi pentru copiii acestora

Suntem mulţumitori celor care au oferit din inimă pentru o cauză bună precum şi acestor tineri care au participat la această acţiune, iar intenţia noastră este de a continua să colaborăm cu tinerii din Solingen pentru organizarea unor proiecte asemănătoare, dar si cu cei care isi vor propune sa desfasoare astfel de actiuni in perioada urmatoare.

a declarat la final coordonatorul de proiecte ADRA in Transilvania de Sud, domnul Irinel Ganea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate