Caută
Close this search box.

Școala mea, un loc frumos! – un nou proiect ADRA România implementat cu succes: „Suntem recunoscători pentru ceea ce ați dăruit copiilor noștri prin munca voastră depusă”

Luni, 03 aprilie 2023, a avut loc în satul Bâlca, comuna Coțofănești, județul Bacău un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA „Școala mea, un loc frumos!”. Prin intermediul acestui proiect ADRA România a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de învățământ pentru cei 170 de copii înscriși la Școala Primară Bâlca din comuna Coțofănești, județul Bacău. Obiectivul acestui proiect a fost amenajarea a 3 săli de clasă cu mobilier școlar adecvat, precum și achiziționarea de echipamente IT care să ofere cadrelor didactice posibilitatea predării cursurilor la standardele care se cer la momentul actual.

Proiectul „Școala mea, un loc frumos!” pentru cei 170 de elevi s-a desfășurat pe o perioadă de 2 luni și 17 zile, demarând pe data de 17 ianuarie 2023 și finalizându-se pe data de 03 aprilie 2023. Scopul proiectului, cu o investiție de 50.000 lei, a fost îmbunătățirea condițiilor de învățământ prin creșterea gradului de participare a copiilor din mediul rural la procesul de învățământ obligatoriu, în special pentru copiii din zone defavorizate și cu grad crescut de abandon școlar.

ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii și cetățenii localității. Implementarea proiectului ADRA „Școala mea, un loc frumos!” a fost coordonată de către Willy Cotruță, Bogdan Stănică și Gabriela Istrate.

Prezent la eveniment, Aurel Neațu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România și președintele ADRA România a declarat: „Mă bucur să fiu în mijlocul vostru și sunt fericit pentru copiii și dascălii lor. Sunt reprezentantul ADRA România, pe de o parte, dar în același timp sunt și președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, o biserică care s-a concentrat dintotdeauna pe motivarea tinerilor. Aș cum se spune, lucrurile frumoase și bune în viață se obțin greu, astfel că, pentru a rămâne în școală și a învăța zilnic, este nevoie de voință, determinare și excelare tot timpul în lucrurile frumoase, iar treaba noastră, a adulților, este să vă asigurăm, vouă tinerilor, un cadru potrivit. Din acest motiv atât școala, cât și primăria, iar în mod special ADRA, ne-am alăturat acestui efort comun pentru a vă face timpul petrecut în școală cât mai plăcut și util. Proiectul „Școala mea, un loc frumos!” face parte din inițiativa pe care ADRA o avea în plan de foarte mult timp. Pentru voi dragi copii îmi doresc să creșteți frumos, să fiți binecuvântați cu obiceiuri sănătoase și bune și să fiți oameni de nădejde atât pentru viitoarele voastre familii, cât și pentru cei pe care-i veți ajuta pe parcurs, iar pentru acest lucru nu uitați că trebuie să dezvoltați obiceiuri demne și să respectați regulile. Mă bucur că ADRA România a ales să investească în copii”.

„Mă bucur nespus de mult să vă avem în mijlocul nostru și vă felicit pentru îndelunga activitate pe care o aveți încă din anul 1990. Suntem recunoscători pentru ceea ce ați dăruit copiilor noștri prin munca voastră depusă atât din punct de vedere financiar, dar și emoțional, întrucât ați reușit să duceți la bun sfârșit promisiunea făcută elevilor noștri. Noi trebuie să investim în copii, pentru că ei sunt viitorul nostru și trebuie să le oferim șansa să aibă o viață bună, să crească sănătos ca să poată ocupa în societate diferite roluri, pentru ca la rândul lor să inspire pe alții. Aceasta este prioritatea principală a vieții noastre, să-i formăm să fie oameni de încredere. Sper că ADRA România nu se va opri aici și vom avea o colaborare pe termen îndelungat. Vă mulțumesc și Dumnezeu să fie cu voi în tot ceea ce faceți!”, a declarat Viorel Olariu, Primar comuna Coțofănești, județul Bacău.

„Mă bucură tare mult pentru că împreună am putut să ne dăm mâna cu toții spre implementarea acestui proiect destinat elevilor acestei școli, în așa fel încât indiferent de rasă, de etnie, confesiune religioasă sau gen să putem lucra unul cu celălalt pentru un viitor mai bun. ADRA România susține educația, sănătatea și un nivel de trai sustenabil. Copiii și tinerii reprezintă categorii prioritare de beneficiari ai proiectelor ADRA România. La zecile de mii de beneficiari ADRA România numărați an de an la nivel național, astăzi se adaugă și cei 170 de elevi ai școlii dumneavoastră și lucrul acesta ne bucură. Domnul să fie cel care să coordoneze lucrarea școlii pe mai departe prin cei ce sunt responsabili pentru acest lucru!”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

„Nu greșesc când spun că viitorul aparține educației. Ați reușit să duceți la bun sfârșit și să îndepliniți toate dorințele copiilor din comuna aceasta. Mă gândesc la efortul pe care l-au depus cei care au lucrat spre implementarea proiectului ADRA „Școala mea, un loc frumos!”. Nu putem decât să ne bucurăm pentru acești copii că au un loc unde să învețe ca să ajungă oameni mari și de viitor. Mii de mulțumiri tuturor celor care s-au implicat”, a declarat Mugurel Asaftei, Secretar General Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.

„Colaborarea cu ADRA România a fost una reușită și sunt fericit pentru că acești elevi au echipamentele necesare educației lor. Sunt mândru de faptul că am reușit să venim în sprijinul comunității locale din Coțofănești și sperăm ca pe viitor să implementăm și alte proiecte. Mulțumesc!”, a declarat Cătălin Facaoaru, reprezentant al sponsorului.

„Sunt fericit că acești copii se pot bucura de rezultatele muncii depuse pentru ca ei să poată învăța în condiții normale și să-și îndeplinească visele pe care le au. Cadrele didactice sunt dedicate spre formarea lor, iar acest lucru nu mă poate face decât să simt că mai este o speranță și pentru ei. Încet, încet, vom urca treaptă cu treaptă pe piramida educației, unde vom ajunge la lucrurile cele mai de dorit. Îmi doresc din suflet ca acești copilași frumoși să poată învăța, având deja cele necesare pentru o educație mai bună. Domnul cu noi toți!”, a declarat Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru proiectul pe care l-ați desfășurat în comuna noastră. Echipamentele IT pentru buna desfășurare a orelor de clasă sunt foarte utile. Aveți toată aprecierea și recunoștința noastră și ne dorim o colaborare pe termen îndelungat”, a declarat Baciu Florin, Director „Școala Primară Bâlca”, județul Bacău.

„Mulțumiri speciale ADRA România pentru colaborarea frumoasă de a sprijini acești copii cu echipamente corespunzătoare desfășurării orelor de clasă. Vă suntem recunoscători pentru că ne-ați dat o mână de ajutor cu tot ceea ce noi aveam nevoie. Felicitări pentru toată activitatea pe care o aveți. Vă mulțumim!”, a declarat Oana Hozoiu, Profesor învățământul școlar și preșcolar „Școala Primară Bâlca”, județul Bacău.

„Sunt foarte bucuroasă și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că suntem într-o zi specială și am ajuns la încheierea proiectului din Bâlca. Ne-am dorit mult ca proiectul să fie finalizat, iar copiii să se bucure de aceste condiții deosebite. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al finanțatorului și al colaboratorilor am reușit să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. ADRA România este o organizație care investește în educație și acest proiect s-a pliat pe preocuparea pe care o avem în acest domeniu. Am luptat, luptăm și vom lupta pentru educație și pentru tot ceea ce înseamnă viitorul copiilor. Investim în formarea și dezvoltarea beneficiarilor noștri și ne bucurăm că putem uni eforturile pentru a face viața semenilor noștri mai frumoasă. Mulțumim tuturor și slavă lui Dumnezeu că împreună putem fi astăzi la ocazia aceasta de sărbătoare și sperăm la o frumoasă colaborare și mai departe”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Un răspuns

  1. bun sfarsit acest proiect fara rasplata financiara. Toate acestea se vor transforma in nenumarate realizari uluitoare pentru copii din localitatea noastra si va multumim pentru asta!” – Lidia Demciu, primarul localitatii Cotofanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate