Caută
Close this search box.

Speranță mai presus de ape – Un exemplu de solidaritate ADRA România

„Am pierdut în inundații 68 de stupi. Acum, cu ajutorul oamenilor de bine, mă bucur că mi s-a recuperat toată stupina înapoi” – Ion Gaiu, sinistrat

Acțiunea ADRA România și a apicultorilor maramureșeni demonstrează că în fața tragediilor, solidaritatea și generozitatea comunității creștine pot aduce alinare și speranță. Este o dovadă că, atunci când suntem uniți și ne deschidem inimile, putem să reconstruim nu doar stupine, ci și vieți. Această acțiune reflectă nu doar empatia și sprijinul comunitar, ci și puterea credinței și a generozității.

„Îi mulțumesc Domnului! Am pierdut în inundații 68 de stupi. Acum, cu ajutorul oamenilor de bine, mă bucur că mi s-a recuperat toată stupina înapoi. Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu și celor care au auzit de necazul meu. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ajutor! Le mulțumesc fraților care mi-au călcat pragul și au solidarizat cu nevoia familiei mele, tuturor credincioșilor din Maramureș, din Tulcea și din Prahova care m-au ajutat. Va rămâne în inima noastră un gest de ajutor pe care l-am primit și pentru care suntem așa de bucuroși. Vă mulțumesc nespus! Dumnezeu să fie lăudat! Să avem încredere că nu suntem singuri”, a declarat Ion Gaiu, sinistrat Valea Mărului, județul Galați.

Gheorge Urdaș, Voluntar ADRA România și Pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a declarat: „Întrucât ciclonul Boris a luat toate cele 68 de familii de albine ale unui cetățean din localitatea Valea Mărului din judetul Galați, la inițiativa ADRA România, un grup de 17 apicultori maramureșeni cu inimă mare au decis să doneze fiecare câte una, două sau chiar trei sau patru familii de albine pentru a-l ajuta pe domnul Gaiu Ion să-și refacă șeptelul apicol. Bucuria acestora va fi cu siguranță răsplătită! Asta pentru că fața lor senină și inima lor generoasă au experimentat cuvintele Domnul Isus din Faptele Apostolilor 20:35, care însuși a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti”.

Acest act de solidaritate nu ar fi fost posibil fără implicarea credincioșilor din Maramureș, care, deși se află la o distanță considerabilă de județul Galați, nu au considerat acest lucru un obstacol.

Ștefan Tomoiagă, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Transilvania de Nord și Responsabil ADRA Transilvania de Nord și Maramureș, a subliniat importanța acestui gest: „Nu pot să nu apreciez mult și de data aceasta implicarea credincioșilor din Maramureș. Distanța nu a fost un impediment pentru a ajuta. Este un exemplu frumos de solidaritate creștină, de sprijin și iubire față de semeni”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate