Caută
Close this search box.

Stropi de bucurie în vremuri de potop

Joi, 01 iulie 2010, ADRA România a fost printre oamenii loviți de inundații, oferindu-le pachete cu hrană, kit-uri igienice și multe vorbe bune. Deși poate părea de neînțeles, doar în aceste momente ne putem da seama de câtă nevoie avem unii de alții și de cât de mici suntem în fața forțelor naturii.

O echipă ADRA ajutată și propulsată de forța unei echipe de tineri voluntari din Suceava, s-a deplasat în localitățile Dornești, Pătrăuți, Dorohoi și Leurda din județele Suceava și Botoșani, pentru a întinde o mână oamenilor aflați în necaz dar și pentru a putea evalua situația pagubelor produse de inundații. 300 de case în Dornești își pierduseră frumusețea de odinioară, specifică zonei Bucovinei din cauza mâlului în care pluteau. Proprietarii resemnați, munceau din greu pentru a-și scoate mâlul din casă, ajutați fiind de restul sătenilor care săriseră să-i ajute necondiționat. Deși supărați, ne-au răsplătit cu multe zâmbete și urări de bine atunci când pentru câteva minute i-am vizitat și  ne-au povestit despre nenorocirea ce i-a lovit. A fost o frumoasă ocazie de împreună simțire când sentimentul de frățietate s-a făcut simțit mai mult ca niciodată.

La Pătrăuți 9 case au fost rase de pe harta localității lăsând în urmă durere și teamă. Și acolo oamenii s-au bucurat nespus că cineva și-a luat timp să se gândească la ei.
La Dorohoi sute de case au fost inundate și evenimentul s-a soldat chiar și cu victime. Aceeași atitudine de resemnare domnea și acolo, oamenii îndreptându-se timid spre cel Atotputernic pentru a cere putere să treacă și peste asta.

În Leurda nu fuseseră inundații, dar se aflau refugiați 51 de bătrâni din căminul de bătrâni din Dorohoi. A fost o mare surpriză pentru ei cât și pentru personalul din Centrul în care se găseau că în astfel de momente de criză un grup de tineri s-a deplasat acolo doar cu scopul de  a le transmite un strop de speranță.
Vineri 02.07.2010 am asistat la inundarea localității Săucești din județul Bacău. Pentru că se aflau în plină operațiune de evacuare a localnicilor, autoritățile ne-au direcționat spre Asău, sat situat la aproximativ 60 de km de Bacău, unde apele invadaseră 13 gospodării cu câteva zile înainte. Acolo oamenii ne-au primit bucuroși și parcă nu le venea să creadă ca cineva se afla acolo special pentru ei, ca să-i încurajeze și să le ofere ceva.

Compasiunea și bucuria slujirii au fost termenii ce au însoțit echipa ADRA, tinerii voluntari din Suceava aducând un spirit proaspăt de tinerețe pusă necondiționat în slujba semenilor.
Concluzia acestor vizite este că este multă nevoie de noi de toți în aceste momente, în care prin ajutorul oferit oamenilor loviți de necaz, putem demonstra minunatele nuanțe ale dragostei pe care numai Dumnezeu a sădit-o în oameni. Hrană, haine, pături, ajutor la curățarea caselor, multe rugăciuni și multe vorbe bune ar fi câteva din nevoile pe care noi le-am sesizat în această primă evaluare. Foarte important este să credem că fiecare dintre noi avem ceva de oferit și procedând așa vom observa cu mirare că doar oferi viețile noastre vor deveni mai pline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate