Caută
Close this search box.

Susține copiii din proiectul ”Vreau la școală!”. Investește 2 % în educația lor.

Vreau la scoalaAbandonul școlar, provocat de factori financiari și culturali, constituie principala problemă căreia se adresează proiectul ”Vreau la școală!” implementat de Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România. La nivel național, rata abandonului școlar este de 18,10% conform ultimelor date statistice. Acestor copii, de multe ori, nu li se permite frecventarea școlii deoarece se consideră că este mai important să rămână acasă și să îngrijească de frații mai mici, decât să meargă la școală, fără vreun avantaj imediat sau palpabil. De asemenea, se ajunge în situația în care chiar cei mici sunt trimiși la muncă, de obicei pentru alimente, acest fapt împiedicând accesul la educația instituțională. Consecința principală o constituie scăderea nivelului de instruire și implicit creșterea riscului de excludere socială a viitorilor adulți.

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină copiii care au rezultate bune la învățătură, în ciuda faptului că sunt permanent amenințați de abandon. De la un an la altul numărul copiilor incluși în proiect a crescut până la numărul de 370 copii, iar repartizarea geografică a acestui proiect acoperă următoarele zone: Banat, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania.

Zarnesti Vreau la scoala 3În incinta ”Centrului social de zi ADRA Zărnești”, județul Brașov, locuiesc familii care anterior mutării în centru trăiau în condiții precare și improprii creșterii armonioase a copiilor sau care își duceau traiul pe străzile diferitelor orașe din țară. În prezent, numărul beneficiarilor centrului este de 72 de adulți și 42 de copii, dintre care 29 sunt școlari. 9 din copiii din centru sunt incluși în proiectul ADRA ”Vreau la școală!”, ei având rezultate excelente la învățătură. În fiecare lună, ei primesc un pachet care conține alimente, iar de două ori pe an, le sunt oferite și rechizite și articole de igienă personală. Pentru a primi aceste lucruri atât de importante pentru ei și pentru familiile lor, e nevoie de efort financiar susținut din partea sponsorilor și a donatorilor.

În această perioadă, cine dorește să susțină copiii din proiectul ADRA ”Vreau la școală!” o pot face  prin depunerea formularului 230 sau 200 de la ANAF, în funcție de tipul de venit realizat. Cele două procente pe care statul le pune la dispoziția fiecărui contribuabil pentru a fi oferite unei asociații, pot să ajute și mai mulți copii să nu abandoneze școala și să fie motivați să aibă rezultate cât mai bune la învățătură.

Zarnesti Vreau la scoala 4”Beneficiarii din ”Centrul social de zi ADRA Zărnești” provin din medii de viață cu un grad scăzut de educație formală. ADRA România este alături de ei pentru a-i motiva să nu renunțe la școală și să încerce să obțină rezultate cât mai bune. Unii dintre acești copii încep să înțeleagă faptul că au nevoie de școală, că au nevoie să învețe, că au nevoie de un alt nivel de trai. Prin proiectul ”Vreau la școală” putem să ajutăm acești copii și familiile acestora să aibă un stil de viață adecvat, un nivel de trai decent, pentru ca, în scurt timp, să se producă o schimbare în mintea lor, în viața lor de copii, ulterior de adulți responsabili. Oricine dorește poate fi alături de ei prin redirecționarea a 2 % din impozitul pe venit. Împreună putem schimba vieți!” a declarat Domnul Reinhard Suciu, Asistent Manager ADRA România.

Zarnesti Vreau la scoala 2Dacă doriți ca, prin această direcționare a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit Statului pentru salariile din anul 2015, să sprijiniți în continuare activitatea ADRA România, susținând copiii buni la învățătură, dar fără posibilități materiale, completați și transmiteți, până la data de 25 mai 2016 formularele puse la dispoziția dumneavoastră la Administrația Finanțelor Publice din localitatea de care aparțineți.

Pentru descărcarea formularelor de redirecționare a 2% din impozit și pentru a urmării pașii de parcurs, accesați link ul cu detaliile necesare.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate