Testimoniale ADRA România

TESTIMONIALE

.

 

Octavian Mihai

ADRA România nu este doar o clădire sau un job, ci este locul unde oamenii în nevoie sunt sprijiniți și ajutați din toată inima. ADRA îmi deschide noi orizonturi și-mi oferă capacitatea de a reacționa pozitiv la nevoile semenilor noștri. Prin proiectele ADRA viețile oamenilor se schimbă radical, ajutându-i să treacă cu bine prin perioadele grele din viața lor.”

Tamara Stratuța

„ADRA România este o șansă la viață. O mână întinsă într-un timp de mare strâmtorare, nu doar pentru mine ci pentru toți ucrainenii. Să știm că cineva se gândește la noi cu dragoste, cu dăruire și că ne putem baza pe ADRA, este adevărul pe care îl spun întotdeauna ucrainenilor și o fac cu bucurie și încredere. Mulțumesc ADRA pentru că prin tine pot fi o binecuvântare și pentru confrații mei.”

 

Paula Drăgan

ADRA România reprezintă locul în care oamenii sunt valorizați și ajutați în mod concret. Mă bucur că am onoarea alături de echipa ADRA să ajut oamenii să se redescopere, să-și găsească identitatea, valorile, resursele etc.. Este minunat că pot ajuta oamenii oferind undițe și nu doar pește!”

 

Daniel Tudorie

”Pentru mine, ADRA reprezintă o oază de lumină într-o lume întunecată. Este un loc în care darurile primite de la Tatăl Ceresc de fiecare dintre membrii echipei se așază împreună pentru alinarea durerii semenilor, după exemplul Mântuitorului. ADRA este un mic detașament din Armata Iubirii, care luptă cu tot entuziasmul pentru extinderea Împărăției lui Dumnezeu.”

 

Olga Creanga

“«Dacă vrei ceva , mai întâi trebuie să dai.» Mă bucur să fac parte din comunitatea ADRA, acești oameni fac ceea ce consider eu că este cel mai important pentru ca omenirea să supraviețuiască în pace – oferă dragostea și ajutorul semenilor.”

 

Mădălina Ghizu

”Încântată să îmi îmbogațesc experiența profesională și în acest context.”

Diana Beșleagă

”ADRA Romania pentru mine reprezinta extinderea experienței si a cunoștințelor in capacitatea de a înțelege, de a simți emoțiile și gândurile unei persoane, mizând întotdeauna pe încredere, perseverență și empatie.”

Luminița Șuțoiu

”Obiceiul de a dărui nu face altceva decât să intensifice dorința de a dărui. Aceasta este ADRA. O echipă de oameni frumoși care se simt cel mai bine când dăruiesc.”

Mariana Malacu

”Mai întâi de toate, ADRA este inimă… inima din care se revarsă dragostea și compasiunea lui Dumnezeu pentru oameni. Apoi ADRA este picior… piciorul care merge la cei în nevoie. În același timp, ADRA este mână… mâna care mângâie, ridică și susține. Este umărul pe care pot plânge cei întristați, este gura care rostește o rugăciune atunci când nu mai există speranță… De fapt, ADRA este un trup întreg, un vas de cinste întrebuințat de Dumnezeu pentru binecuvântarea celor din jur.“

Andreea Toderiță

”Adra este o poveste despre oameni, nevoi împlinite și emoții puternice. În acest cadru am pășit cu inima deschisă și cu dorința arzătoare de a mă pune în slujba binelui. M-am regăsit într-o mare familie care îmbrățișează preocuparea comună de a produce schimbări cu impact pozitiv, dedicându-și resursele celor aflați în dificultate, celor nedreptățiți, celor mai puțin norocoși, înseninând chipuri și dăruind raze de lumină și speranță. În tot acest timp, am fost și sunt învăluită într-un climat cald și primitor, în care sălășluiesc atenția, grija, empatia, compasiunea și respectul față de fiecare membru și care fac din locul de muncă, un loc terapeutic.”

Irina Mincă

”Alăturarea mea în marea și binecuvântata familie Adra reprezintă pentru mine o importantă izbândă și o primesc cu recunoștință. Este o onoare să fiu o sursă de încredere de sprijin și de îndrumare în viața fiecăruia dintre persoanele cu care lucrez. Rolul meu este să fiu cu tine ca egalul tău, să te ajut, să fiu martor și să te ghidez printr-un efort plin de compasiune și deplin angajat.”

Laura Popescu

”ADRA este locul în care se întâmplă minuni iar aceste minuni se întâmplă cu ajutorul unor oameni minunați. Sunt onorată și fericită să fac parte din această familie pentru că adevărata dăruire ia naștere din iubirea față de sine și de aproape.”

Mihaela Oancea

Pentru mine ADRA înseamnă SPERANȚĂ. Există atâta suferință, atatea nevoi și dificultăți în multe comunități și pentru numeroase categorii sociale, încât uneori poate fi dificil să rămâi optimist și să crezi că poți face o diferență. ADRA îmi amintește că se poate și că fiecare dintre noi contribuim la crearea acestei speranțe.”

Laura Nițu

„Pentru mine, a face parte din echipa ADRA înseamnă a reda copiilor râsetele ce însoțesc o copilărie senină, a trezi pe chipul părinților zâmbetul speranței de mai bine, a oferi susținere și alinare celor încercați de viață. Deci ADRA reprezintă compasiunea, implicarea, speranța și credința ce stau la temelia unei vieți mai luminoase pentru fiecare dintre noi.”

Adina Matei

”ADRA este pentru oameni, o speranța pentru cei nevoiasi.
Echipa este formata din profesionalisti cu suflet bun și cu dăruire in proiectele din care fac parte.”

Lenuța Matei

„Pentru mine Adra reprezintă o floare mare și frumoasă cu o multitudine de petale. Acele petale sunt toți cei care au nevoie de sprijinul nostru. Zilnic noi echipa ADRA îngrijim această floare cu empatie, devotament, respect, alinare și speranța că petalele se vor desprinde ușor și vor învăța să fie îndependente.”

Valentin Herhyshan

“ADRA este mai mult decât o instituție. În primul rând este o familie creată din înțelepciune, spirit și prosperitate. ADRA a devenit a doua casă pentru multe inimi frânte din România și nu numai. ADRA, suntem aici ca să ajutăm!”

Lucreția Cătălina Fulgescu

”«Asistența socială este profesia care asigură sprijin pentru indivizii, grupurile și comunitățile dintr-o societate aflată în schimbare și creează condițiile sociale favorabile bunăstării oamenilor și societății.»
(Karla Krogsrud Miley).

ADRA România reprezintă pentru mine atât prima mea experiență de lucru în domeniul asistenței sociale (o experiență mult dorită și îndelung așteptată), cât și o a doua familie, a cărei prioritate este iubirea pentru semeni, indiferent de religie, gen, naționalitate ori apartenența la un grup.
Mă simt onorată să fac parte din această frumoasă echipă și și sunt profund recunoscătoare pentru că mi s-a oferit șansa de a mă dezvolta – ca asistent social, dar mai ales ca OM!

Pamela David

”Pentru mine Adra reprezintă mai mult decât un simplu loc de muncă, reprezintă o misiune. Prin intermediul ei pot sa ajut oamenii într-un mod profesionist și de aceea îi mulțumesc că există!”

Elena David

”ADRA este o echipă de oameni care au interes în interesul celorlați. Noi totț avem un singur scop în ADRA: să-i găsim și să-i ajutăm pe acei oameni care au nevoie de ajutor, să le fim alături și să le oferim o rază de speranță.”

Iuliana Constantinescu

”«Fie ca înțelepciunea să strălucească prin mine
Fie ca iubirea să se răspândească din mine
Fie ca forța să curgă prin mine
Pentru ca în mine să se poată ridica
Un ajutor al umanității
Un slujitor dedicat
Generos și onest».

Pentru mine ADRA este locul în care am ocazia să simt de la o zi la alta că aceste versuri devin realitate! ”

Angela Bilețcaia

„Într-o lume răvășită de războaie și suferință, ADRA vine să ofere speranță, alinare și ajutor pentru mii de oameni. M-am alăturat acestei echipe minunate în ideea de a-i ajuta pe semenii mei din Ucraina, și am descoperit cu umilință că, dincolo de religie, cultură și naționalitate, ADRA este despre OAMENI, despre implicare, dăruire și sacrificiu. Pentru mine, zâmbetele copiilor din centre reprezintă, în fapt, zâmbetul și mulțumirea lui Dumnezeu pentru toate sacrificiile și eforturile depuse în realizarea misiunii supreme, numită VIAȚĂ.”

Albert Mandache

„ADRA, contextul dezvoltării personale, alături de o echipă caracterizată de deschidere și colegialitate, învățând împreună că dincolo de proiecte sunt oamenii!”

 

Mihaela Vicol

„Fericirea și împlinirea personală sunt strâns legate de contribuția pe care o aducem în această lume iar ADRA este locul potrivit în care devenim mai fericiți ajutându-i pe ceilalți.”

Radu Uricaru

”Atunci când crezi că nu mai există speranță și o mână care sa te ajute sa te ridici de jos, in momentele grele de încercare ale vieții. ADRA este speranța unui nou început pentru oameni și le este alături prin toate mijloacele posibile pe care le are la dispoziție. ADRA întinde acea mână de ajutor de care avem nevoie fiecare dintre noi la un moment dat pe parcursul vieții, îmbrățișând cu dragoste și compasiune oamenii și necazurile lor necondiționat.”

Valentina Tverdohleb

”ADRA este o instituție binecuvântată! Este începutul și raza de lumină pentru multe familii, copii,….ADRA este continuarea unui zâmbet pe buze, speranța de a primi ajutor, sprijin și siguranță în ziua de mâine.”

 

Cătălina Șarpe

„ADRA face oameni fericiți, pentru că realizează visuri!”

 

Mihaela Rotaru

ADRA imi oferă posibilitatea de a ma opri din alergare si a ma apropia mai cu atentie de nevoile celorlalti oameni. Și când vad provocarile si greutatilor lor nu pot decat sa fiu recunoscatoare pentru ceea am primit eu din partea lui Dumnezeu. Prin ADRA am ocazia de a returna o parte din binecuvântările Lui si a le redirectiona catre oamenii care au cu adevarat nevoie.”

Ioana Postolache

”Proiectele ADRA România transformă nevoile în scopuri, acceptă faptul că trecerea evenimentului, prin filtrul propriei experiențe, poate rezerva un rezultat surprinzător şi promovează implicarea dincolo de datorie.”

Corneliu Petrică

”Pentru mine, ADRA reprezintă cunoaștere, sprijin, încredere și un nou început. Vă mulțumesc că m-ați primit în ehipa voastră și sper din tot sufletul să clădim ceva trainic, împreună!”

 

Veta Petcu

”Este o provocare continuă și o motivație principală să ajuti atunci când este nevoie, tot timpul avem loc pentru experiențe noi.
Mulțumesc ADRA pentru oportunitatea de a fi parte din echipa care este alături de semenii ce au nevoie de sprijinul și ajutorul nostru!”

Anamaria Maier

”Ce poate fi mai frumos și mai de dorit decât să poți comunica dreptatea, compasiunea și dragostea lui Dumnezeu? Ce poate fi mai frumos decât să faci parte dintr-o echipă care în fiecare zi are posibilitatea de a schimba în bine viața unei persoane, a unei familii sau a unei comunități?
Sunt aici pentru a face toate acestea în mod direct sau indirect, văzând rezultate sau sperând la ele!”

Aliona Lașcu

”ADRA este o binecuvântare pentru cei în nevoie, este o grijă a lui Dumenzeu pentru cei care sunt în suferință. Prin activitatea sa ADRA aduce o speranță, o rază de soare, un zâmbet fiecărui beneficiar și arată că Dumnezeu este alături de ei. Pentru mine ADRA este iubire și compasiune, implicare și acțiune.”

Mircea Iordan

”«Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.» (Evanghelia după Matei 5:16)
ADRA dorește să aprindă o lumină în mijlocul oamenilor care nu mai au speranță, să întindă o mână celor care au nevoie de ajutor și să fie o binecuvântare pentru cei din jur astfel încât oamenii să-și ridice ochii în sus și să-i mulțumească lui Dumnezeu.”

Prasinia Ilie

”Pentru mine ADRA, este o binecuvântată provocare. Slujesc oamenilor prin meseria mea de ani buni, ca psihoterapeut. Iubesc ceea ce pot deveni oamenii, iubesc potențialul sfânt din oameni sădit de Creator și măreția cu care Domnul a împuternicit pe fiecare. Iubesc partea de lumină așezată frumos în om, pentru tihna sufletului său și pentru bucuria de a trăi frumos cu Dumnezeu. Și plâng cu cei ce plâng. Iar cand pot, și iată acum pot, lucrez pe ogorul lui Dumnezeu pentru a aduce alinare în vreme de restriște semenilor mei și mă rog să vadă și ei ce bun este Domnul. Ce bun și măreț și plini de iubire a stat pe Golgota atunci, pentru noi. ADRA este mana nevazuta a lui Dumnezeu. Iar eu o mică unealtă în mâna Lui sfântă.”

Ionița Hanță

„ADRA este un adevarat ostaș în lupta pentru salvarea celor în nevoie – este un prețios instrument în mâna lui Dumnezeu.”

 

Alexandra Guzun

”ADRA pentru mine este un nou început mai aproape de Dumnezeu, mai aproape de lucrarea Lui. Intr-o lume pătată de nepăsare, ADRA încearcă să aducă din culorile dragostei peste mulți dintre cei care nu îndrăznesc să mai spere la ceva frumos și curat!”

Raluca Florea

Adra reprezintă posibilitatea de a ne depăși, de a deveni mai buni și a ne acorda cu adevăratele valori unde bunătatea, empatia și interes în interesul celuilat primează. Împreună putem face o lume mai bună!”

 

Beatrice Levitchi

”Atunci când trebuie să merg la muncă, nu o simt ca pe o obligație. Să merg să muncesc pentru ADRA este o plăcere. ADRA nu se simte ca un loc de muncă stresant, este mai mult o bucurie și o relaxare în același timp. Echipa pe care o am este una specială și ne simțim toți ca într-o familie. Atmosfera este extrem de plăcută și îți vine drag astfel să lucrezi. Mă bucur că fac parte din echipa ADRA, o echipă ce ajută oamenii în diferite situații nu tocmai plăcute. Prin ceea ce facem, suntem deosebiți și mă bucur pentru acest lucru! ”

Daniela Cazacu

„Adra este o provocare pentru mine, unde experimentez dragostea, bunătatea, blândețea, facerea de bine, credincioșia și dreptatea. Dumnezeu a pus daruri în noi și ne-a îndreptat către cei cu inima zdrobită ca să semănăm în inimile lor nădejde, dragoste și credință. Prin ceea ce facem aprindem lumini în inimile oamenilor și le redăm bucurie în suflet.”

Iulia Catrinescu

”ADRA mi-a oferit posibilitatea să experimentez ceva nou să evoluez în a oferi ajutor oamenilor care au nevoie, cei ce s-au pomenit într-o situație mai puțin bună. Zâmbetul lor ne face mai creativi și mai puternici în a le îmbunătăți viața!”

Adina Călin

”Este o provocare continuă și o motivație principală să ajuti atunci când este nevoie, tot timpul avem loc pentru experiențe noi.
Mulțumesc ADRA pentru oportunitatea de a fi parte din echipa care este alături de semenii ce au nevoie de sprijinul și ajutorul nostru!”

Liliana Bostan

„ADRA pentru mine nu este doar un loc de muncă, ci un mod de viață. Zâmbetele și fețele luminoase ale beneficiarilor după fiecare discuție și întâlnire cu ei este o binecuvântare pentru mine. ADRA este o provocare de a fi umani. ADRA aduce speranță și bucurie în viețile refugiaților. Oamenii au nevoie de oameni!”

 

Adina Ailincăi

”ADRA reprezintă pentru mine o comunitate de oameni frumoși și inimoși care vrea să facă lumea un loc mai bun.”

 

Erika Androne

”ADRA există pentru oameni. Oamenii au nevoie de oameni. Existăm vremelnic prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veșnic prin ceea ce dăruim.
Micile detalii sunt vitale. Lucrurile mici fac lucrurile mari să se întâmple.
Aceasta este ADRA.”

Aida Mohorea

Dincolo de organizarea sa juridică, ADRA reprezintă pentru cei care au ocazia să ni se alăture oportunitatea de a veni în sprijinul societăţii într-o manieră organizată, debarasată de prejudecăţi şi discriminări. ADRA reprezintă trecerea altruistă de la vorbe la fapte pentru cei care se consideră urmaşi ai lui Isus Hristos.”

 

Bianca Vrînceanu

”Pentru mine ADRA este locul unde am văzut că lui Dumnezeu îi place să dăruiască. El este plin de milă și dorește din toată inima să răspundă la rugăciunile celor ce vin la El cu credință. El ne dă putere pentru a putea sluji altora și, prin această lucrare să devenim asemenea Lui. Dumnezeu ne privește pe toți ca fiind familia Lui. «El dă ploaie și peste buni și peste răi.»
Partea noastră este să cooperăm cu El și să păstrăm în minte faptul că «noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu» (1Corinteni 3,9). Aici la ADRA am simțit cum credința ne ajută să mergem înainte. În credința adevărată există o voioșie, o statornicie în principii și o fermitate în atingerea scopului propus, pe care nici timpul, nici oboseala nu le pot învinge: «Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină, dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii, aleargă și nu obosec, umblă și nu ostenesc.» (Isaia 40, 30-31).
În ceea ce privește activitatea mea la ADRA și ceea ce mă face să privesc cu încredere și speranță mai departe sunt cuvintele Domnului Hristos: «Cereți și vi se va da; cautați și veți găsi; bateți și vi se va deschide. Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găsește și celui ce bate i se va deschide.» (Luca 11, 9-10).
Domnul să fie lăudat și să binecuvânteze în continuare marea familie ADRA!”

Camelia Groza

”Pornind de la motto-ul „Fii cât mai bun pentru că doar asta îți rămâne”, ADRA România este pentru mine o mare familie a cărei religie comună este bunătatea și iubirea de oameni. Personal, mă simt privilegiată ca, ajutându-i pe alții, să mă ajut de fapt pe mine. Să fii un semn al iubirii Celui Infinit, să poți face un gest pentru o viață din inimă pentru inimi încercate aceasta este pentru mine o viață trăită cu sens. În concluzie, „nu cunosc alt semn al superiorității decât bunătatea.” (Ludwig van Beethoven)”

Cornelia Danda

”ADRA este mai mult decât un proiect, mai mult decât o, organizație. ADRA este oportunitatea noastră de a ne apropia, de a asculta, de a sprijini oamenii indiferent de naționalitate, rasă, etnie sau religie. Pentru mine ADRA este mâna lui Dumnezeu care lucrează prin oameni!”

Lilian Tverdohleb

”ADRA este un răspuns vizibil și palpabil la realitatea vremurilor pe care le trăim. O realitate în care, din păcate, există suferință, război, catastrofe, sărăcie și indiferență. Într-un astfel de context, oamenii au nevoie de răspunsuri, iar ADRA România este un răspuns care schimbă realitatea.”

Florin Nasture

”ADRA este un mediu in care poti sluji semenilor, deci Lui Dumnezeu. ADRA este instrumentul prin care Dumnezeu intervine in viata oamenilor pentru a aduce binecuvantare. Un altfel de ONG, care vizeaza nu doar bunastarea materiala a fiintei umane ci si implinirea sufleteasca.”

Nicoleta Răducan

”Este mai ferice să dai decât să primești…”: așa se întâmplă la ADRA cu Amabilitate, Devotament, Respect, Ajutor. Astfel, în cateva cuvinte am „tradus” ADRA pentru mine.”

 

Iuliana Ivănuș

ADRA este mijlocul prin care noi, copiii lui Dumnezeu, ne unim pentru a-i ajuta pe cei care sunt în nevoie. Atunci când eforturile noastre se unesc, impactul și ajutorul va fi unul consistent. ”Schimbă o viață și vei schimba lumea” la ADRA este mai mult decât un moto, este un stil de viață.

Adina Nițu

”Sunt bucuroasă și recunoscătoare Bunului Dumnezeu că îmi oferă, prin ADRA, cadrul perfect pentru a împărtăși iubirea Sa pe care a așezat-o în inima mea. Îmi doresc să fiu o binecuvântare pentru beneficiarii proiectelor noastre, iar eu, la rândul meu, să primesc binecuvântări și valoroase lecții de viață de la ei. Căci unii oameni apar în viața ta ca o binecuvântare, iar alții ca o lecție.”

Claudia Andrei

”ADRA reprezintă mijlocul prin care Dumnezeu oferă sprijin, schimbă vieți, creează perspective atât persoanelor asistate, cât și celor care se implică în proiecte. Prin activitățile sale, ADRA îți dă șansa de a colabora cu Dumnezeu și de a-ți depăși limitele. Asumarea responsabilităților, empatia, viziunea și curajul de a se implica în cazurile aparent fără speranță sunt imperativele după care echipa ADRA România se coordonează.”

Anca-Livia Țepuș

”Deși mentalitatea este ca o picătură într-un ocean este nesemnificativă, totuși, împreună cu ADRA, putem oferi pentru sufletul celor împovărați stropi din binecuvântările cerului și astfel să pornim un izvor ce va angrena și alte elemente în ecuația sa.”

Viorica Bosnea

”ADRA este o mână întinsă, un suflet deschis spre inimi zdrobite; este un loc unde poți spune că ești acasă atunci când nu ai o casă pentru că întotdeauna ADRA va fi dispusă să-ți ofere un adăpost, indiferent de naționalitate, religie sau gen. La ADRA am descoperit locul unde poți vedea că oamenii se pot iubi unii pe alții și se pot dărui unii pentru alții.”

Adinel Petreacă

”Pronunțată corect, ADRA are distinctia instituției care funcționează impecabil in slujba oamenilor. Însă, cand isi pierde R-ul, surpriza pronunției îi dezveleste, de fapt, sensul. Pronunțată corect sau nu, ADRA se-aude bine. Iubesc acest paradox!”

Cristian-Nicolae Belei

”ADRA este organizația în cadrul căreia am descoperit că putem să schimbăm mersul lucrurilor pentru binele societății prin activitățile noastre. Pentru mine este foarte important ca valorile și principiile pe care le am să corespundă cu cele ale membrilor echipei cu care lucrez, de aceea apreciez deschiderea și orientarea către acțiune a oamenilor din cadrul echipei ADRA.”

Daniel Mogoșanu

”Profesionalismul, eficiența și adaptabilitatea sunt doar câteva calități pe care le-am întâlnit în cadrul echipei ADRA. Dincolo de (re)numele organizației, există o comunitate de oameni uniți, care vin la muncă zi de zi pentru a face lucruri benefice societății în care trăim. Să fac parte din acestă echipă pentru mine reprezintă modul prin care pot să aduc o contribuție la nivelul societății chiar prin prisma profesiei pe care o am.”

Dorin Jula

ADRA răspunde unei realități complexe cu o paletă de politici care acoperă diversele segmente ale vieții sociale, folosind un instrumentar bogat și adecvat, de la intervențiile în situații de urgență la asistarea categoriilor defavorizate și de la implementarea unor proiecte educaționale la implicarea în programele de stimulare a antreprenoriatului.”

Marius-Nicolae Jula

”Nu poți să nu remarci faptul că este impresionant modul în care ADRA se străduiește să sprijine comunitatea și este remarcabilă dăruirea oamenilor pe care i-am întâlnit. Oamenii care fac parte din echipa ADRA au un scop comun, deosebit si nobil: ajutorarea comunității. Activitatea lor este dovada faptului că vorbele sunt însoțite de fapte, aducând pe cât este posibil un zâmbet celor care au mai multă nevoie.”

Marița Ionescu

ADRA este un exemplu bun pentru noi toți, un exemplu despre cum ar trebui să fim. Aici am învățat ca să fim mai buni. Prin ceea ce face ADRA pot să spun că fiecare viață contează în această lume. Sunt foarte mulți oameni cu diverse nevoi pe această lume care au nevoie de ajutorul nostru, al celor care mai mult fac decât spun.”

Fănică Coșman

”ADRA este locul în care putem să demonstrăm fapte de iubire către semenii noștri, unind cu credința noastră fapta, cu fapta cunoștința, cu cunoștința înfrânarea, cu înfrânarea răbdarea, cu răbdarea evlavia, cu evlavia dragostea. La ADRA se transmit vești bune și dacă trebuie folosim și cuvinte.”

Cosmin Crăcană-Iosub

ADRA înseamnă să vezi nevoile celorlalți prin ochii lui Dumnezeu, să simți împreună cu ei, să te gândești cum poți acționa pentru ca ei să pornească pe un drum al recuperării din situația de criză în care se află. Sunt convins că activitatea ADRA România reprezintă o picătură de “mai bine” atât pentru beneficiarii proiectelor sale, cât și pentru angajați și colaboratori.”

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ADRA-David-Andreea.jpgAndreea David

ADRA înseamnă a te îndrepta asupra celor care au nevoie de ajutor, într-un moment al vieții lor lipsit de speranță. Înseamnă o lumină, un sprijin, un nou început. La ADRA, am oportunitatea ca în permanență să îmi îmbogățesc bagajul de cunoștințe îmbinând partea profesională cu partea emoțională.”

Ovidiu Burbulea

”ADRA este o manifestare a principiului slujirii pe care Domnul Isus l-a trăit pe pământ, slujirea fiind efortul care aduce cu sine și răsplata. Aici redai speranța oamenilor, vezi lacrimile înlocuite cu zâmbete și ajuți semenii să-și regăsească echilibrul și demnitatea. Ca în primul secol, ADRA investește, se consumă și trăiește să îmbrace lumea cu haine, cu frumos și cu sens.”

Viorel Răducan

”ADRA este segmentul Bisericii Adventiste care a înțeles foarte bine ce înseamnă cuvintele Domnului „milă voiesc, iar nu jertfe” sau „Adevărat vă spun că ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia dintre acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.””

Iosif Pașca

”Nu poți decât să te bucuri pentru toate proiectele pe care le vezi desfășurându-se aici, la ADRA România. Când beneficiarii se bucură, ADRA este plină de bucurie, iar când ei se întristează, inima noastră este aproape de ei. Lucrând în folosul oamenilor, echipa ADRA este binecuvântată.”

Magdalena Ruscu

”ADRA este definită de două cuvinte: teologie practică. În modul cel mai frumos, zi de zi, echipa ADRA România este chemată să susțină examenul la această disciplină. Urmând exemplul lui Isus Hristos, la ADRA am întâlnit slujire, compasiune, susținere și ajutor.”

Adina Mușat

”Am un vis acela de a fi oriunde și oricând un instrument înțelept în mâna lui Dumnezeu. Echipa ADRA îmi oferă posibilitatea de a-mi împlini visul, de a aduce un zâmbet pe fețele oamenilor și speranță pentru o lume mai bună.”

Violeta Bărbulescu

”ADRA este o aplecare spre cei căzuți sub greaua povară a zilei, este mâna întinsă spre cei ale căror mâini au obosit deja, este zâmbetul care înseninează o față peste care tristețea a poposit destul, este gândirea în perspectivă pentru un altfel de viitor, un viitor plin de speranță.”

Lucia Badea

”În trecut, am urmărit și am susținut activitățile ADRA în mod indirect, însă acum am înțeles că a te implica direct este cu totul diferit. ADRA reprezintă modalitatea prin care oamenii îi ajută pe oameni și acest ajutor funcționează în ambele sensuri: ajutându-i pe alții, te ajuți pe tine.”

Monica Băluță

”Trăim în postmodernism, într-o generație sătulă de demagogie și ipocrizie. Această generație de oameni caută modele, ceva concret, fapte. ADRA este creștinismul viu, care se implică, îi pasă, trăiește cu pasiune pentru ceilalți. Numai un astfel de creștinism mai poate fi relevant astăzi.”

Bogdan Vlad

”ADRA este ochiul care vede nevoia, o analizează și, cu ajutorul sponsorilor și voluntarilor, este mâna întinsă și picioarele gata să alerge la cei din jur. De atâția ani, în această echipă frumoasă bate aceeași inimă: o inimă plină de dragoste pentru cei din jur.”

Simona Condrachi

ADRA este o perspectivă asupra vieții, de departe mai bună, atât pentru beneficiari, cât și pentru membrii echipei. ADRA este creștere, empatie, dăruire, creativitate, perseverență, dinamism, excelență. Este ceea ce Dumnezeu vrea pentru toți: o viață trăită deplin. Îmi place să fiu ADRA!”

Daniel Nedelcu

”Prin aportul de alimente și bunuri de strictă necesitate pe care îl putem oferi prin acțiunile ADRA, atunci când împrejurările ne permit, arătăm că ne pasă, în mod practic. Chiar dacă nu putem face prea mult, mesajul de împreună-simțire manifestat prin comunicare verbală și responsabilitate socială, susținerea credinței că Dumnezeu este alături de fiecare, le aduce speranță în aceste vremuri tulburi. Suntem deosebit de onorați pentru că eforturile ADRA de a-i ajuta pe semenii noștri sunt observate și suntem încurajați să continuăm cu un nou elan.”

Calugaru Eduard-2Eduard Călugăru

Cea mai bună dovadă a speranței nu este doar mâna îndreptată spre cer, ci și mâna așezată pe umărul celuilalt. ADRA iți oferă ocazia de a fi o binecuvântare pentru alții. Aici este locul în care se formează caractere.”

Ștefan Tomoiagă

”Nu este niciodată prea târziu să o iei de la capăt, dar întotdeauna este prea devreme ca să te oprești din drum. Sunt oameni care înțeleg că se îmbogățesc doar atunci când dăruiesc. Căutați oamenii aceștia și îi veți găsi implicați în proiectele ADRA!”

Ruben Brînceanu

”Privind dincolo de un pachet de alimente oferit lunar pentru sute de copii, dincolo de un acoperiș construit unei familii sau dincolo de ajutarea punctuală a mii de persoane anual, ADRA România este organizația care, alături de susținătorii ei, din respect și dragoste față de oameni, susține educația, dăruiește speranță și sprijină, cu devotament, persoanele aflate în dificultate.”

Monica-Andreea Brînceanu

”În fiecare an, ADRA România schimbă condițiile de trai și modul de viață a mii de persoane. Împreună cu donatorii, voluntarii și partenerii ADRA, formăm o echipă care lucrează pentru a aduce speranță și alinare prin îmbunătățirea vieții celor aflați în nevoie.”

Tiberiu Vasilache

”ADRA este locul în care faptele sunt mai importante decât vorbele, iar vorbele mai importante decât întâmplările. Pentru că la ADRA totul este plănuit astfel încât fiecare lucru să conteze, mă simt onorat să fac parte din echipa care atinge inimi, modelează caractere și schimbă vieți.

Manuela Constantin

Prin ADRA am cunoscut o echipă minunată, formată din oameni dedicați, gată să răspundă în orice moment nevoilor comunității de la social până la antreprenoriat. Deschiderea și orientarea către soluții m-a făcut să mă alătur acestei echipe în cadrul căreia am descoperit nu doar colegi, dar și prieteni.”

David Natanael Buga

”Suntem la o răscruce de drumuri în care tehnologia este instrumentul care poate fi folosit spre a face mai mult bine decât oricare altă unealtă din istoria umanității sau poate fi folosit pentru a face irelevantă o categorie de oameni. La ADRA orice om contează, iar tehnologia face bine.”

Dali-Halmagyi Botond

”În zilele noastre, oamenii devin din ce în ce mai indiferenți față de problemele altora și au tendința de a ignora strigătele de ajutor. ADRA este organizația care ne ajută să învățăm cum să ne oprim și să oferim o mână de ajutor celor care se află în situații fără speranță. Cred că societatea noastră are mare nevoie de această atitudine de empatie și bună voință.”

Loredana Croitoru

Să te uiți nu la ceea ce este un om ci la ceea ce poate deveni el înseamnă să te potrivești culturii cerului. Asta face Isus Hristos și de aceea suntem încă în viață astăzi. ADRA predă aceeași lecție: caută dincolo de ceea ce ești, la ceea ce poți deveni și te însoțește pe o parte din drum sau pe întreg drumul până acolo!

Paula Drăgan

”ADRA România a reprezentat o oportunitate și o provocare; în scurt timp, a devenit asumarea unei vieți pe drumul spre schimbare, spre evoluție, drum în care trebuie să fii dispus să-ți creezi un prezent și un viitor într-o manieră diferită de ceea ce reprezintă trecutul. Fiecare nouă provocare la ADRA aduce lacrimi și mult efort, dar rezultatele și momentele de bucurie ne copleșesc.”

George Nițescu

”Cea mai nobilă lucrare la care a fost chemat vreodată cineva este aceea de a face bine oamenilor. Prin ADRA acest lucru este posibil! În această lume a suferinței, ADRA aduce cel puțin un strop de mângâiere, un licăr de speranță și… un „bob de credință”. Dacă ADRA nu ar exista acum, acum ar trebui să existe ADRA!”

Cornel Soare

”Oportunitatea accesării de fonduri prin proiectul Start la Antreprenoriat, gestionat de ADRA România, a atras sute de potențiali antreprenori din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Evaluarea celor 365 de dosare depuse a fost o onoare și o provocare în același timp pentru întreaga echipă. Echipa ADRA a lucrat cu entuziasm și profesionalism analizând, în baza criteriilor de evaluare, fiecare dosar în parte. Apreciez ADRA România pentru implicarea și în acest tip de activitate în vederea nu numai ajutorării semenilor, dar și a dezvoltării familiilor, a comunității și a societății românești pe termen lung. Am convingerea că proiectele câștigătoare vor crea noi locuri de muncă aducând stabilitate financiară și demnitate, un echilibru atât de necesar, un cadru în care ființa umană să se ridice la nivelul așteptărilor Celui care a adus-o la existență.”

Cosmin Blăjan

”Proiectul ADRA Start la Antreprenoriat este o idee foarte bună, un model nu numai pentru societatea românească, pentru că reușește să dea o mână puternică de ajutor celor care au inițiativă, dar le lipsește combustibilul reușitei. Mi-a făcut plăcere să fiu parte din echipa ADRA, să fiu parte din acest proiect și recunosc că reprezintă un plus în experiența mea profesională. Pe de o parte, urez felicitări noilor câștigători, iar pe de altă parte, nădăjduiesc și mă voi bucura nespus de mult să aud peste timp vești bune despre dezvoltarea planurilor lor de afaceri.”

Mihaela Ceobotaru

”Am participat cu drag la activitatea 2.4 Evaluarea planurilor de afaceri, în cadrul proiectului ADRA Start la Antreprenoriat. În urma cursurilor la care au participat, cursanții au deprins abilități de a scrie un plan de afaceri și, implicit, de a dezvolta o afacere. Procesul de evaluare a fost unul complex, având în vedere multitudinea de idei bune de afacere, evaluatorii având în vedere aspecte până la cele mai minuțioase, pentru a putea face departajarea. Doresc succes noilor câștigători pe drumul pe care îl au deschis în față și nădăjduiesc ca să se dezvolte atât la nivel personal, cât și la nivel instituțional.”

George Niță

”A fost o provocare să fac parte din comisia de evaluare a proiectelor depuse pentru finanțare în cadrul proiectului Start la Antreprenoriat. Împreună cu colegii din echipa ADRA și cu un efort susținut am reușit să finalizăm evaluarea într-un timp optim. Mă bucur pentru interesul celor care au depus planuri de afaceri și au reușit. Cred în ideile lor bune și sper să le și ducă până la bun sfârșit.”

Adrian-Eusebio Becherescu

”Activitatea de evaluare a planurilor de afaceri depuse spre finanțare în cadrul proiectului ADRA Start la Antreprenoriat din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest a României a constat într-o analiză susținută și o temeinică abordare. Pe baza criteriilor de eligibilitate și a grilei de evaluare a rezultat punctajul obținut și prezentat pentru fiecare aplicant din lista candidaților. Le dorim în continuare succes.”

Vicențiu Toma

”În cadrul proiectului ADRA Up to Start, împreună cu o echipă frumoasă, am avut bucuria să particip la evaluarea a aproximativ 300 planuri de afaceri depuse pentru finanțare din zona de dezvoltare Sud – Est a României. Echipa comisiei de evaluare a planurilor de afaceri a fost una harnică, pragmatică și obiectivă care, după ce a evaluat planurile de afaceri depuse în concurs, a invitat pentru interviu pe cei care au primit un punctaj minim de 60 puncte, pentru a-și susține planul de afaceri în fața comisiei. Participanții la interviu au fost, de asemenea, bine pregătiți, convingând încă o dată că sunt gata să pună în aplicare cu succes ideea de afacere. Urez succes tuturor câștigătorilor și felicitări ADRA România pentru efortul depus în implementarea programului, pentru interesul acordat celor ce sunt la un adevărat start în activitate și sper ca acest proiect să aducă bunăstare pentru curajoșii câștigători, dar și un plus de bunăstare și stabilitate financiară pentru societatea românească.”

Claudia Ispas

”A face parte din comisia de evaluare ADRA a planurilor de afaceri în cadrul programului Up to Start, pentru mine a fost o provocare. Având în vedere și faptul că a fost prima mea experiență sunt foarte fericită că am făcut parte din acest proiect mare și îndrăzneț. Am lucrat la ADRA România alături de o echipă de oameni profesioniști și dedicați meseriei lor. Îmi doresc ca în viitor să mai am parte de astfel de experiente încântătoare.”

Imola Monica Stoian

”Sunt recunoscătoare cerului pentru diferitele posibilități pe care ADRA România le are de a veni în ajutorul celor care au nevoie de o mână întinsă la un moment dat și, în mod deosebit, îi mulțumesc pentru oportunitatea de a fi parte a acestei echipe minunate în cadrul proiectului UP TO START. Ca evaluator de proiecte m-am bucurat de ideile frumoase și de gândurile îndrăznețe ale unora pentru a progresa în viața de zi cu zi. Celor care au planuri de afaceri selectate spre finanțare le doresc succes și totodată le reamintesc cuvintele lui Josh Billings: Succesul nu constă în a nu comite greșeli, ci în a nu comite niciodată o greșeală a doua oară. Celor care nu au reușit să descrie un plan de afaceri convingător le doresc multă stăruință și curaj pe mai departe, iar echipei ADRA România multă binecuvântare în tot ceea ce au de făcut pentru semenii noștri: Cel mai fericit om este acela care face fericit cât mai mulți oameni (Lev Tolstoi).”

Irinel Ganea

”Pentru mine ADRA înseamnă mai mult decât un loc de muncă, înseamnă educație, acea educație care mă face în stare să înțeleg pe deplin lucrarea lui Hristos, care a făcut numai bine, a alinat pe cei în suferință și a acoperit nevoile celor lipsiți. În echipa ADRA învăț că cel mai bun antidot pentru îngrijorare este munca, cel mai bun remediu pentru oboseală este provocarea de a ajuta pe cineva care este și mai obosit și cel mai bun beneficiu pentru suflet este atunci când alungi îngrijorarea celor obosiți, apăsați și lipsiți și împlinești nevoile lor. Remediul pentru egoism și lăcomie este să dăruim pentru alții.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate