Caută
Close this search box.

UNU la UNU! „Copii ajută copii”, un proiect ADRA România pentru cei se simt, vor și pot

Pentru cei mai mulți, copilăria este o perioadă frumoasă în care lipsa de griji și voia bună sunt prezente în fiecare zi, iar tot ceea ce este necesar pentru creșterea și dezvoltarea lor armonioasă este asigurat de către părinții lor. Pentru alți copii, această imagine este doar un vis frumos. Din cauza grijilor care apasă pe umerii părinților, din cauza lipsurilor sau plecării din sânul familiei a unuia dintre părinți, o parte din bucuria copilăriei este pierdută. În locul jocului, timpul acestor copii este absorbit de neajunsuri și tristețe. În cadrul proiectului ADRA „Copii ajută copii”, micii voluntari aduc bucurie și speranță în inima semenilor lor.

Proiectul ADRA România COPII AJUTĂ COPII, care se încadrează în domeniul de expertiză “Educație și Sănătate de Bază”, lărgește orizonturile implicării în sfera ajutorului acordat și a binelui, adresându-se tuturor celor care simt, vor și pot să facă un bine fără a fi limitați de rigori tehnice.

CINE ȘI CE?

Chiar tu poți fi parte a acestui proiect! Fă-o pentru tine, pentru semeni și pentru cei aflați în dificultate. Pentru că ADRA îmbină compasiunea cu spiritul practic, „adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios”, angrenăm orice copil, tânăr, adult sau vârstnic care identifică un beneficiar.

DE CE?

Oricât de mic ar fi sprijinul tău, poți surprinde pe cineva și răsplata va fi mult mai mare. Ori de câte ori fapta ta va aduce o rază de soare și un zâmbet pe fața aproapelui tău greu încercat de greutățile vieții, vei simți o satisfacție deplină și sinceră. Te vei apropia de oameni, vei avea noi cunoștințe și, nu în ultimul rând, vei proceda așa cum a învățat Isus.

CUM?

Foarte simplu! Urmezi acești pași:

 • identifică o persoană sau o familie aflată în dificultate și dezvoltă o relație sinceră de prietenie;
 • accesează www.adra.ro și completează formularul de înscriere de pe prima pagină. Ne poți contacta și telefonic la 021 25 25 117, iar noi te vom ajuta bucuroși să te înscrii;
 • după înscriere, îți vom trimite la adresa indicată de tine materialele necesare (cutii, pungi, veste, adeverințe, insigne…), pe care să le folosești pentru a aduna darurile. Dacă nu ai împlinit încă 18 ani, roagă un părinte să-și dea acordul!
 • alege una, două sau toate cele trei perioade speciale în care să-ți oferi ajutorul. Perioadele propuse de noi pentru a împărți darurile sunt: Decembrie 2021 (cu ocazia sărbătorilor de iarnă), Aprilie 2022 (cu ocazia sărbătorilor religioase) și Iunie 2022 (în preajma zilei copilului);
 • acționează din timp, pregătind un pachet cu daruri adaptate celui în nevoie. Poți oferi orice fel de ajutor material sau financiar, poți susține în școală un copil sau îl poți ajuta să aibă căldură pentru iarnă. Tu vei strânge darurile pe care urmează să le oferi;
 • oferă ce ai pregătit dacă gestul tău este perceput ca un semn al prieteniei voastre, povestește-ne experiența ta și ce ai simțit. Este plăcut să auzim experiențe frumoase și este minunat să le auzim direct de la tine! Scrie-ne completând formularul de feedback de pe pagina noastră sau printr-o scrisoare expediată la adresa poștală.

Aici găsești formularul de înscriere: FORMULARUL DE ÎNSCRIERE

„Derivat din proiectul original ”Copii ajută copii”, noul proiect ADRA România pentru Anul Lucrării Personale este un follow up care lărgește orizonturile implicării în sfera ajutorului acordat și al binelui. Astfel am păstrat titlul proiectului pentru a crea o legătură de conștientizare între specificul inițial și acesta care renunță la limitarea celor care vor să se implice. Astfel, această nouă variantă de proiect, se adresează tuturor celor care simt, vor și pot să facă un bine. Vă încurajez pe această cale să vă înscrieți la acest proiect și să fiți activi în comunitatea locală din care faceți parte. Vă mulțumim!” a declarat Bogdan Stănică, Manager proiect ADRA România.

ADRA România promovează un viitor mai bun!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Copii ajută copii” și să se implice, o pot face prin:

 • voluntariat: pentru detalii și comenzi logistică (cutii, pungi, ș.a.) vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional;
 • prin donații materiale (în special produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
 • donații financiare în contul ADRA sau
 • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Copii ajută copii”;
 • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după mottoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate