Caută
Close this search box.

Vești bune de la Bârlad!

Casa BarladMiercuri, 22 Iunie 2016, a avut loc inaugurarea casei familiei Pleșu, din localitatea Bârlad, Județul Vaslui, construită de către Asociația ”Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România” în parteneriat cu Primăria orașului Bârlad,  în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”, la eveniment fiind invitați reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți media, finanțatori și voluntari.

IMG_3202Ionuț Pleșu are 29 de ani, locuiește în orașul Bârlad, județul Vaslui, este diagnosticat cu parapareză spastică de la vârsta de 6 luni și se deplasează cu greu doar în genunchi și aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicală susținută. Împreună cu soția sa, Maria Magdalena, fetița lor și mama sa, locuiesc la etajul 4 al unui imobil fără lift. Accesul în apartament se face cu dificultate: Ionuț urcă scările în fiecare zi în genunchi, iar pe soția sa trebuie să o ajute 3 persoane pentru a ieși afară din bloc, aceasta fiind imobilizată într-un scaun cu rotile. Împreună au o fetiță de 8 luni, Maria Felicia, căreia doresc să îi ofere tot ceea ce pot ei mai bun. Visul de a avea propria casă îl motivează și îi dă imboldul necesar să lupte zi de zi pentru familia lui.

IMG_3189”Am venit azi, în primul rând pentru familia Pleșu. Pentru dânșii este o zi cu adevărat specială. Le admir voința și dorința de a-și întemeia o familie. Le doresc multă sănătate” a declarat Doamna Munteanu Alina, Primar al Comunei Grivița, județul Vaslui.

”Realizările pe care le văd sunt deosebite și când oamenii pun mână de la mână și suflet de la suflet, se pot înfăptui lucruri frumoase și benefice pentru cei care sunt în situații limită. Pe mai departe, primăria Bârlad se va implica în astfel de proiecte. Mulțumesc ADRA România și tuturor colaboratorilor” a declarat Domnul Dorin Apostu, Viceprimar al orașului Bârlad, județul Vaslui.

Inaugurare Barlad”ADRA România a avut colaboratori de nădejde în această zonă, iar acest caz a fost unul impresionant. 70 de voluntari și 40 de sponsori și-au dat mâna pentru ca împreună să-l ajute pe Ionuț să-și îndeplinească visul – acela de a avea o casă. În toate locurile unde am ajuns în țară, oamenii cunosc povestea familiei Pleșu și faptul ca există zeci de oameni, voluntari și sponsori, care sprijină acest caz, aducând o schimbare în viața acestei familii și în societate” a declarat Domnul Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

IMG_3355Prezent la eveniment, Domnul Florin Istrate, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina a declarat: ”Este o zi de neuitat, o zi specială pentru ca astăzi s-a inaugurat o nouă casă ADRA pentru o familie aflată într-o situație specială – familia Pleșu. Atunci când Dumnezeu vrea să împlinească o rugăciune, găsește și oamenii potriviți. Am apreciat mult oamenii care au susținut și au sprijinit acest proiect și într-un timp atât de scurt s-a construit o căsuță atât de frumoasă. Când oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu sunt plini de compasiune și sunt, cu adevărat, mesageri ai speranței, iar în urma lor rămâne o dâră de lumină, de iubire și multă binecuvântare.”

Inaugurare Barlad”Principala motivație de a mă implica în acest caz este faptul că sunt sănătos, am copii sănătoși, dar această familie nu se poate bucura de această binecuvântare pe care noi o avem. Sunt fericit pentru îndeplinirea acestui obiectiv și mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru ajutorul de până acum. El să răsplătească tuturor” a declarat Domnul Willy Cotruță, voluntar ADRA România și pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Bârlad.

New Bitmap Image (2)”Mulțumesc lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care ni L-a oferit în acest proiect și de asemenea, mulțumesc celor care s-au implicat, atât sponsori, cât și voluntari. O mulțumire specială aș dori să adresez corului Bărbătesc de la Moisei. Mă bucur pentru Ionuț și familia lui și  pentru faptul că visul lor a devenit realitate. Cu siguranță vor avea puterea să meargă mai departe în viață, cu un zâmbet pe chip pentru faptul că Dumnezeu a ascultat rugăciunile lor și au posibilitatea dă se bucure de această căsuță. Aceasta casă este un dar primit de la Dumnezeu și sunt fericită că și noi, ADRA România, am putut să fim alături de Ionuț în realizarea acestui vis” a declarat Doamna Gabriela Istrate, Asistent Social și Coordonator Proiecte ADRA în zona Moldova și Bucovina.

IMG_3236Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale, pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorință de a muncii.

Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoane cu familii numeroase care nu au un spațiu optim de locuit, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate