Caută
Close this search box.

VIS DE COPIL – BACĂU 2017

Duminică, 28 Mai  2017, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România a organizat cea de-a șasea ediție a concertului umanitar „Vis de copil” la Sala Ateneului din Municipiul Bacău, în vederea strângerii de fonduri pentru tabăra organizată anual pentru copiii cu rezultate școlare remarcabile care sunt beneficiari în cadrul proiectul ADRA „Vreau la școală!”. Concertul caritabil „Vis de copil” s-a bucurat de participarea aleasă a Corurilor de copii Cantassimo – Bacău și Celest Harmony – Matca, sub coordonarea dirijorului Prof. Simida Gherghe și de solista Aldana Cazacu, invitatul special al evenimentului fiind solista Luiza Spiridon. Toți cei prezenți au avut parte de invitați surpriză, respectiv violonista Sara Stroici, pianistul Prof. Adrian Stroici și pianista Andrea Cocu.

În cadrul concertului au fost prezentate publicului poveștile de viață ale unor copii, beneficiari ai proiectului ADRA „Vreau la școală!”, copii care, deși se confruntă cu o situație materială precară în familiile lor, doresc să își schimbe condițiile de viață prin educație. Cristina, Miruna și Ioana, au fost doar reprezentanții celor 195 de copii beneficiari ai proiectului „Vreau la școală!” din zona Moldovei și Bucovinei, care au urcat pe scena Ateneului din Bacău pentru a ne împărtăși visurile lor. Unii dintre ei au o copilărie marcată de multe greutăți și neajunsuri, dar își doresc să învețe și visează că într-o zi vor ajunge cadre didactice, urmând modelul celor care le sunt aproape în fiecare zi în procesul educațional.

Participanții prezenți la eveniment au putut auzi experiențele și planurile de viitor ale copiilor din proiectul ADRA ”Vreau la școală!”, care au fost însoțiți fie de părinți, fie de cadrele didactice. Cristina a impresionat publicul cu talentul artistic pe care îl are spunându-le un dialog între o narcisă și un fluture, acesta din urmă având libertatea de a călătorii prin toată lumea. Ioana, mezina unei familii cu 4 copii, are note de ”foarte bine” și un singur ”bine” în anul școlar prezent, declarând că materiile preferate sunt artele vizuale și matematica. Mulțumită generozității participanților la eveniment, în cadrul concertului a fost strânsă suma de 8000 RON. Fondurile strânse în urma concertului umanitar vor fi folosite pentru organizarea taberei de vară „Vis de copil”, în luna august.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director ADRA România a declarat: ”De mai bine de 6 ani, ADRA România, împreună cu locuitorii din diferite locuri din zona Moldovei și a Bucovinei, oferă o ocazie de bucurie și răsplată pentru copiii cu cele mai bune rezultate școlare din proiectul Vreau la școală! printr-o tabără de vară. Și în acest an, locuitorii orașului Bacău ne-au fost aproape, prin investiția în educație și sprijinirea copiilor sârguincioși. Toată aprecierea pentru persoanele care s-au implicat în susținerea acestui concert. Credem că astfel de evenimente ne ajută să evidențiem adevăratele valori și în ceea ce merită să investim pe termen lung pentru ca viitorul să poată oferi o șansă reală la succes, chiar și copiilor care provin din medii defavorizate. Totul începe prin a vrea să realizezi lucrul acesta”.

”Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că a făcut posibilă această a șasea ediție a concertului Vis de copil. Este un proiect de suflet și prin intermediul acestui concert ADRA România întinde o mână către copilașii premianți din proiectul Vreau la școală!, oferindu-le posibilitatea de a merge într-o tabără la Vatra Dornei. Mulțumesc artiștilor care au urcat pe scenă, mulțumesc cadrelor didactice și copilașilor beneficiari care au fost prezenți. Publicul numeros a fost impresionat de poveștile de viața prezentate și participanții au oferit din darurile lor pentru ca visul acestor micuți de a merge într-o tabără să devină realitate. Am înțeles încă o dată că atunci când suntem uniți, putem realiza lucruri frumoase împreună, spre binele celor din jurul nostru. Recunoștința și prețuirea mea pentru toți cei care, într-un fel sau altul, au fost parte a acestui eveniment din zona Moldovei. Aștept cu interes luna august și, de asemenea, încă de pe acum anticipez bucuria acestor micuți care vor înțelege dragostea lui Dumnezeu și prin intermediul acestui proiect” a declarat Gabriela Istrate, asistent social și coordonator proiecte ADRA Moldova și Bucovina.

În cadrul ediției din acest an au fost invitate să participe și 3 foste beneficiare ale proiectului ”Vreau la școală!” și ale taberelor organizate în timpul verii pentru copiii cu cele mai bune rezultate școlare, astfel participanții au putut asculta cum este văzut ajutorul oferit prin pachetele lunare și cum a fost trăită experiența taberelor ADRA organizate în anii anteriori:

”Părinții mei nu au avut posibilitatea pentru a mă trimite într-o tabără, dar cu ajutorul ADRA am reușit să ajung. Echipa ADRA România a venit ca o binecuvântare pentru mine și sunt sigură că va veni ca o binecuvântare și pentru alți copii” a declarat Dumitrița, elevă.

”În urmă cu câțiva ani, eram și eu pe scenă, plină de emoții. Nu știam ce să spun. Toată lumea mă întreba ”Cum e? Mergi în tabără?”, iar eu nici măcar nu știam ce reprezintă acest termen. Vă spun acest lucru pentru a potența faptul că a însemnat foarte mult și reprezintă și în acest moment, un lucru important pentru mine. Eu trăiesc pe principiul că dacă ți se dă un vis, ți se dă și șanse să-l îndeplinești. Consider că ADRA e o șansă în viața fiecărui copil care dorește să învețe și care dorește să valorifice acest lucru” a declarat Renata, elevă în clasa a 12-a.

”Când mă gândesc la tabăra ADRA mă răscolesc multe amintiri. Țin minte că m-am dat prima dată cu tiroliană și cu telescaunul. Am avut parte de activități frumoase, practice și am cunoscut oameni frumoși cu care mai țin legătura și acum. Am multe amintiri frumoase care o să rămână pentru totdeauna în sufletul meu. Mulțumesc pentru ajutorul oferit și pentru faptul că luptați, în continuare, pentru a îndeplini visul a atâtor copii” a declarat Silvia, elevă clasa a 11-a.

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină copiii care au rezultate bune la învățătură, în ciuda faptului că sunt permanent amenințați de abandon școlar. De la un an la altul numărul copiilor incluși în proiect a crescut până la numărul de 460 copii, în anul școlar 2016 – 2017, iar repartizarea geografică a acestui proiect acoperă zonele Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania.

Selecția copiilor pentru a fi beneficiari în cadrul proiectului ”Vreau la școală!” se va desfășura în luna August 2017, pentru anul școlar 2017 – 2018. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donații materiale (în special rechizite, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!”.

ADRA România

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate