Caută
Close this search box.

Voluntarii din Castellon, Spania, sursa de bucurie la Udesti

La Ruşii-Mănăstioara, în comuna Udeşti din judeţul Suceava, a avut un loc o demonstrație de solidaritate umană, aşa cum de multe ori voluntarii ADRA au dat dovadă.

Familia Lacovici din această comună a rămas peste noapte fără toată agoniseala de o viaţă în urma unui incendiu. Deşi prima reacţie a fost aceea de a se lăsa cuprinşi de disperare, solidaritatea cu care au fost înconjuraţi i-a determinat să lupte pentru soluţii. Prieteni, cunoscuţi şi rude, cu toţii au sărit în ajutorul familiei lovite de necaz. Mai mult decât atât, un grup de voluntari veniţi din Castellon (Spania) au lăsat totul şi au hotărât să participe la ridicarea unei noi case pentru această familie. În plus, pentru a depăși așteptările, au venit si cu bani stranși de la romanii aflați în Spania.

Primăria a donat terenul necesar, ADRA a coordonat acţiunile voluntarilor, achiziţia de materiale şi construcţia, astfel încât lucrările de la această casă s-au terminat la sfârșitul lunii iunie, mai repede decât şi-au propus cu toţii.

Nu îmi vine să cred ceea ce vad! Nu am cuvinte şi nu ştiu cui să mulţumesc mai întâi. Ne-am simţit atât de bine în mijlocul acestei echipe care a lucrat la casa noastră! Ne va fi foarte dor de ei!

au fost cuvintele doamnei Doina Lacovici, demonstrând încă o dată efectul însutit şi neaşteptat al dăruirii necondiţionate de care au dat dovadă voluntarii ADRA.

Echipa de voluntari din Spania, pe lângă profesionalismul de care au dat dovadă, au manifestat multă bucurie şi mulţumire, sentimente pe care le-au transmis şi celor din jur.

Nu îmi pare rău ca am renunţat la munca pe care o desfăşuram în Spania în aceste zile pentru că satisfacţia pe care mi-a oferit-o venirea mea aici a întrecut orice aşteptare

a declarat unul dintre voluntari.

Abia așteptăm anul urmator pentru a ne implica într-un proiect ADRA asemănător! Vom începe sa strângem bani cu mult timp înainte!”.

un alt voluntar declara la plecare

Participarea acestei echipe ca voluntari în proiectele ADRA nu este o premieră, ei fiind prezenţi şi anul trecut la lucrările de reconstrucţie din proiectele ADRA.

Ne bucurăm foarte mult că ADRA a acceptat să se implice în acest caz şi am colaborat foarte bine şi anul acesta

au declarat voluntarii bucuroşi de această nouă ocazie de participare.

Prin proiectul „Reclădind speranţe”, ADRA a contribuit anul acesta la repararea a şapte locuinţe distruse de foc sau alte catastrofe naturale, reunind grupuri de voluntari care au lucrat cu dăruire pentru schimbarea vieţii beneficiarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate