Caută
Close this search box.

„Zbor de copil” Ediția a 2-a te așteaptă! – Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte, campanie de strângere de fonduri organizată de ADRA România

În perioada 09 octombrie-11 noiembrie 2022, ADRA România organizează campania de strângere de fonduri ZBOR DE COPIL Ediția a 2-a, prin Festivalul Internațional Caritabil de Muzică și Arte și Atelierele de produse handmade, sub deviza ”Împreună pentru un alt fel de a fi!”, campanie destinată strângerii de fonduri pentru Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA.

Festivalul Internațional Caritabil de Muzică și Arte „Zbor de copil” (online), Ediția a 2-a, organizat de ADRA România.

CINE poate participa?

Dacă ai între 4 la 18+ (fără limită superioară de vârstă), te așteptăm alături de noi. Pot exista excepții pentru limita inferioară.

CE trebuie să faci?

Te poți înscrie la următoarele secțiuni:

 1. Muzică instrumentală (pian, instrumente cu coarde, instrumente de suflat, ansambluri instrumentale);
 2. Muzică vocală;
 3. Compoziție muzicală;
 4. Teatru;
 5. Creații literare;
 6. Arte vizuale (pictură, desen, grafică, fotografie și videoclip);
 7. Creații handmade;
 8. Familia mea (momente în familie).

CUM se va desfășura?

Festivalul se va desfășura în variantă online, la fel festivitatea de premiere, așa că te poți înscrie indiferent de țară sau continent. Gala trofeelor (cele mai bune prestații, creații etc.) va fi offline, la București.

CÂND va avea loc?

 1. Înscrierile participanților: 9 octombrie – 11 noiembrie 2022 (online);
 2. Jurizarea: 14 – 20 noiembrie 2022;
 3. Festivitatea de premiere: 24 noiembrie (online);
 4. Gală: decembrie 2022 (offline).

Fie că studiezi la o școală, liceu sau universitate de profil sau activitatea desfășurată reprezintă doar un hobby pentru tine, acum ai ocazia de a-ți pune în aplicare talentul și de a da o șansă unui copil, victimă a violenței în familie. Vom face diferențiere între cei care aveți activități artistico-muzicale de plăcere și cei care studiați în domeniul secțiunii alese.

Ce facem cu donațiile obținute în urma participării? Vor merge către proiectul Casa ADRA (Centrul pentru mame și copii, victime ale violenței în familie). Toate informațiile și pașii de înscriere le găsești pe site-ul campaniei: www.zbordecopil.ro

„Iată că suntem la începutul campaniei „Zbor de copil” de anul aceasta și la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional Caritabil de Muzică și Arte (online). Suntem bucuroși că participanții au înțeles conceptul acestei inițiative (susținerea mamelor și copiilor, victime ale violenței în familie, găzduite la Casa ADRA) și că vin către noi pentru a cere detalii și a-și arăta nerăbdarea. Ca și anul trecut, vom avea și târguri caritabile și deja suntem în discuții cu școli care își doresc și anul acesta să se implice. Prin aceste evenimente, oferim copiilor, tinerilor, dar și adulților (de această dată), posibilitatea de a avea un feedback specializat de la comisiile de jurizare. Suntem foarte recunoscători tuturor profesioniștilor care au ales să se implice voluntar în etapa de jurizare și tuturor părinților și profesorilor care își susțin copiii prin participare. Cei care sunt interesați să înțeleagă mai bine campania, regulamentul de înscriere etc., pot accesa site-ul www.zbordecopil.ro”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psiholog ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

În perioada anilor 2009 – 2021, în cadrul proiectului ADRA Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Lupta împotriva violenței în familie”, au fost asistate peste 3.552 de victime ale violenței în familiei, mame și copii, dintre care 1.015 au primit găzduire la ”Casa ADRA”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

 • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
 • donații financiare în contul ADRA sau
 • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
 • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate