Caută
Close this search box.

„Zbor de copil” Ediția a 3-a – campanie de strângere de fonduri organizată de ADRA România a fost implementată cu succes

În perioada 19 mai-17 iulie 2023, ADRA România a organizat campania ZBOR DE COPIL Ediția a 3-a, prin Festivalul Internațional Caritabil de Muzică și Arte, sub deviza ”Împreună pentru un alt fel de a fi!”. Campania a fost destinată strângerii de fonduri pentru Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA.

Donațiile obținute au mers către proiectul Casa ADRA, centrul pentru mame și copii, victime ale violenței în familie.

În cadrul Festivalului Internațional Caritabil de Muzică și Arte ”Zbor de copil”, Ediția a 3-a s-au înscris 109 de participanți unici. Un lucru important, participanții nu au mai fost limitați la un interval de vârstă și împreună ne-am bucurat de implicarea unui număr de 39 jurați (muzicieni, artiști plastici, scriitori, profesori, actori, fotografi) care au evaluat prestațiile celor înscriși. O parte din aceștia au fost la a 3-a implicare în campania noastră, iar ceilalți s-au alăturat anul acesta pentru prima dată. Pe parcursul perioadei de campanie au fost organizate mai multe giveaway-uri cu ajutorul sponsorilor Ciocolissimo România și Editura DPH.

La sfârșitul campaniei a fost organizată Gale, cu ocazia căreia ne-am bucurat de interpretarea participanților, de premierea acestora și de interviuri cu jurații și sponsorii implicați. Tot în cadrul Galei, a fost organizată o expoziție de arte vizuale. Partenerul nostru care a făcut posibil acest eveniment a fost Liceul Teologic Adventist Ștefan Demetrescu București, reprezentat de domnul director Prună Laurențiu.

Participanții din cadrul Galei au avut parte și o surpriză inedită: vizita motocicliștilor din Asociația Adventist Motorcycle Ministry-AMM, care au oferit acestora experiențe pline de adrenalină. Au avut ocazia să se plimbe cu motocicletele într-un spațiu ales ca să ofere condiții maxime de siguranță și să stea de vorbă cu motocicliștii.

Adventist Motorcycle Ministry este o asociație prezentă la nivel mondial, iar din 2021 este și în România având în componență membri ai Bisericii Adventiste care pe lângă pasiunea pentru două roți sunt uniți de dorința de a-i ajuta pe semenii lor.

„Rațiunea din spatele organizării Festivalului Internațional Caritabil de Muzică și Arte „Zbor de copil” și a Galei cu același nume constă în a împărtăși bucuria unei familii în permanentă dezvoltare. Prin implicarea oamenilor, prin continuarea poveștilor începute, alături de parteneri și sponsori care ne însoțesc, am sărbătorit cu toții în cadrul unui eveniment cu adevărat semnificativ. Casa ADRA nu este doar un proiect, ci reprezintă și un stil de interacțiune pe care îl promovăm, împărtășind valorile pe care dorim să le vedem oglindite în fiecare familie: acceptare necondiționată, sprijin reciproc, iubire sinceră și evoluție constantă. Prin susținerea neîncetată pe care o primim în proiectul Casa ADRA, reușim să lăsăm amprente durabile în viața copiilor și mamelor pe care-i sprijinim”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psiholog și Coordonator fundraising campanie „Zbor de copil” ADRA România.

Avem o apreciere deosebită și pentru partenerii și sponsorii de anul acesta ai campaniei „Zbor de copil”

O prezență importantă a fost cea a doamnei Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, Director General al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului Bucureşti – DGASMB care finanțează proiectul „Casa ADRA” în perioada iulie-decembrie 2023.

Ciocolissimo România ne-a sprijinit prin a oferi un simbol al prețuirii noastre juraților și colaboratorilor care ne-au susținut campania, prin ciocolată personalizată. De asemenea, Compania Puratos alături de Cofetăriile Stasia și Mininal ne-au încântat cu deserturi dulci alese pentru evenimentul Galei.

Ne dorim ca ediția de anul viitor să ne aducă și mai multe talente și suflete alese aproape!

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate