Caută
Close this search box.

Ziua Prevenirii Violenței în Familie marcată de ADRA România, alături de Poliția Capitalei

DSC_3682
Stop Violenţei în Familie

În data de 1 octombrie 2013, cu ocazia Zilei de Prevenire a Violenței in Familie, alături de Poliția Capitalei și alte ONG-uri active în acest domeniu, ADRA Romania a participat la un eveniment menit să atragă atenția asupra acestui fenomen.

Între orele 10:00 și 14:00, în Pasajul Nicolae Bălcescu de la Univeristate, cel mai important moment în cadrul acestui eveniment a fost dat de punerea în scenă a unei piese de teatru, jucată în două ocazii de actori profesioniști, regizată după un caz real de violență în familie al unei doamne, beneficiară a serviciilor ADRA România oferite la Casa ADRA, Centrul de Primire in Regim de Urgență Pentru Victimele Violenței în Familie.

Acțiunea aceasta desfășurată cu ocazia zilei de 1 octombrie, Ziua Prevenirii Violenței în Familie, se încadrează într-un tablou mai amplu, ținand cont de faptul că toată această săptamâna a fost marcată de Poliția Română ca Săptămâna Prevenirii Criminalității. Ne-am bucurat foarte mult să fim în această zi alături de partenerii noștri si să facem aceste lucruri frumoase împreună.

a declarat comisarul-şef Filică Silianovici, de la Serviciul Prevenire al Poliţiei Capitalei.

Cu această ocazie s-au purtat discuții cu cei interesați, au fost distribuite pliante și broșuri informative cu mai multe detalii despre acest subiect dar și cu detalii în legătură cu modul în care se pot accesa serviciile sociale care se pot oferi gratuit unei victime a violenței în familie.

Mă bucur că v-am întâlnit azi aici, că am văzut aceste lucruri și că am putut sta de vorbă pe acest subiect. Apreciez foarte mult ceea ce faceți acum și personal sper ca în acțiunile următoare să puneți accent și mai mare pe prevenire în acest domeniu.

mărturisea unul dintre participanții la eveniment.

Ne dorim ca prin astfel de evenimente să atragem atenția tuturor asupra fenomenului violentei domestice care și în România a luat amploare într-un mod ingrijorător. Vrem, pe de o parte, ca tinerii de azi să nu devină agresorii de mâine, cei care acum sunt în categoria celor care iși maltratează partenerii de viață să înteleagă că dau dovadă de multă lașitate acționând în acest fel, iar, pe de altă parte, să ajutăm victimele violenței în familie să ne ceară ajutor. ADRA România va continua și în acest sfârșit de an printr-o nouă campanie care se va desfășura în perioada celor 16 Zile Mondiale de Luptă Împotriva Violenței în Familie, să ducă acest deziderat la îndeplinire.

Sorin Goleanu, Directorul Executiv al ADRA România

Din 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie, Casa ADRA, unde până în prezent peste 300 de victime au beneficiat gratuit de cazare şi de consiliere de specialitate, în dorința de a fi ajutate să iși regăseasca drumul în viață.

Mai multe detalii despre implicarea ADRA România în acest domeniu și despre Casa ADRA puteți solicita la numărul de telefon 021 25 25 117 sau în scris pe adresa office@adra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate