Caută
Close this search box.

De ziua căsătoriei lor, familia Tverdohleb din Republica Moldova primeste din partea ADRA România o casă nouă, construită în doar trei săptămâni

DSC_3975Miercuri, 23 octombrie, în localitatea Sângerei din Republica Moldova, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) România a inaugurat o casă nouă, construită special pentru familia Tverdohleb în cadrul proiectului „În sfârșit acasă”

Serghei și Aliona Tverdohleb este o familie frumoasă care, în ciuda provocărilor zilnice, continuă să reziste și să dăinuiască datorită iubirii necondiționate care stă la temelia căminului lor.

Serghei este un tânăr extraordinar în vârstă de 44 de ani, dar care, de peste 20 de ani a fost țintuit intr-un scaun cu rotile. Cu toate acestea este un om plin de optimism și speranță care, in ciuda problemelor de sănătate pe care le are, continuă să trăiască liber în această lume, să caute fericirea și să ofere clipe frumoase soției sale și celor din preajma sa.

La încheierea serviciului militar in Afganistan, Serghei se întoarce în Republica Moldova și continuă să activeze în trupele cu destinație specială. În vara anului 1991 a avut un accident cumplit, în urma căruia s-a ales cu o fractură de coloană. Cu toate intervențiile medicilor, reabilitarea completa nu este posibilă iar tânărul Serghei trebuie să rămână pentru tot restul vieții sale intr-un cărucior cu rotile. În scurt timp, locul medicilor care il ingrijeau este luat de Aliona, o tânăra care alege să-i devina soție și în același timp să se specializeze ca asistentă medicală pentru a fi de folos soțului ei.

O altă problemă importantă a familiei Tverdohleb era lipsa unei locuințe care să fie adaptată nevoilor unei persoane cu dizabilități locomotorii. Cu toate acestea Serghei era optimist și îi placea să spere că, într-o zi, acest vis ar putea deveni totuși realitate.

Aflând de situația acestei familii ADRA România a inclus această familie între cele cinci familii beneficiare ale proiectului „În sfârșit acasă” pe care a dorit să îl implementeze în anul 2013, proiect prin care sunt construite case pentru cei care trăiesc în condiții grele.

În scurt timp, alături de ADRA România au venit mulți voluntari care, sensibilizați de această poveste de viață, au oferit din timpul dar și din resursele lor financiare pentru ca acest vis să se împlinească.

În doar trei săptămâni, voluntarii veniți din România, în mod special din localitatea maramureșeană Moisei dar și din afara țării, din Austria, Spania, Republica Moldova, au făcut ca acest vis al familiei Tverdohleb să devina într-un timp record, o realitate.

Când am urmărit la TV această poveste cutremurătoare de viață, am decis să nu stau nepăsător și, împreună cu mai mulți prieteni de-ai mei din tară dar și din Austria, unde locuiesc în prezent, să mergem și să ne implicăm în ajutorarea acestei familii

declara domnul Ștețcu Pintea, unul dintre coordonatorii acestui proiect, venit pe șantier tocmai din Austria

La sărbătoarea inaugurării au participat alături de ADRA Romănia și o parte dintre voluntarii care au lucrat pe șantier,dar și Primăria orașului Sângerei prin prezența domnului Primar Vasile Doga și a doamnei Viceprimar Lucia Cucoş, ADRA Republica Moldova, reprezentată de Domnul Director Andrei Girleanu, dar și postul de televiziune Speranța TV, reprezentat de doamna Beatrice Lospa, realizatoarea emisiunii „Jurnal de credință”, emisiune prin intermediul căreia a fost făcut cunoscut acest caz.

Ne-am simțit onorați să știm că în localitatea noastră se desfășoară un astfel de proiect prin care familia lui Serghei si Aliona să beneficieze de o casă așa frumoasa

a declarat domnul Vasile Doga, Primarul localității, cel care a ținut să aducă și un cadou pentru casă nouă familiei Tverdohleb.

Având lacrimi de bucurie în ochi, Serghei declara, dupa ce a fost tăiată panglica inaugurală, ca

Nu voi uita niciodată această zi de 23 octombrie 2013 pentru că azi, exact în ziua cănd împlinim opt ani de căsătorie, am primit cadou o așa casă frumoasa, dar, in acelasi timp, am primit în dar și niște prieteni minunati, pe voi toti cei care ne-ati ajutat

Ceea ce s-a întâmplat aici este un lucru inedit atât datorită faptului că ADRA România a construit o casă într-un timp record, de doar trei săptămâni, dar și datorită faptului că este pentru prima dată cănd, în cadrul acestui proiect, este aleasă o familie beneificiară din afara României. Ne bucurăm mult pentru tot ceea ce am putut realiza aici împreună cu toți voluntarii noștri, cei care au contribuit la aceasta într-un fel sau altul, voluntari cărora le mulțumim din inimă

a declarat Directorul ADRA România, domnul Sorin Goleanu, prezent la acest eveniment.

Un reportaj de la fața locului veți putea urmări în cadrul emisiunii „Jurnal de credință” de la Speranța TV care va fi difuzată vineri, 9 noiembrie 2013 începând cu ora 21:00

În perioada următoare ADRA România va inaugura și celelalte case sociale construite în vara acestui an în cadrul aceluiași proiect.

Mai multe detalii despre activitatea ADRA puteti descoperi pe site-urile www.adra.ro, www.adra.md sau www.adra.org

Doar fiind alături unii de ceilalți, putem da glas motto-ului nostru:

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate