Caută
Close this search box.

Prin proiectul „În sfârsit acasă”, ADRA Romania aduce bucurie unei familii din Oltenia

Atunci când familia Catară, din comuna Vulpeni judetul Olt a primit somaţia că i se vor lua copiii din cauza lipsei de condiţii decente de viaţă, a început povestea unei case. Doamna doctor din sat, Camelia Stoica, împreună cu un grup de studenţi AMICUS din Craiova, au vrut să încerce imposibilul: să le construiască o casa chiar dacă nu dispuneau de resursele materiale necesare.

Astfel proiectul ADRA “În sfârsit acasă” s-a extins şi în zona Olteniei după ce în zona Moldovei , în această vară deschisese trei şantiere. După ce mai mulţi oameni cu suflet din Biserica Adventistă din Craiova, s-au alăturat grupului de studenţi, ADRA şi-a format echipa de voluntari completă care a ridicat deja casa la roşu.

Oamenii din sat nu puteau crede că cineva poate să iubească această familie, dăruindu-i necondiţionat o casă. Nu conta că cei doi copii: Mihai de 13 ani, născut cu Sindromul Down şi Cristi 11 ani bolnav de diabet, dependent de insulină, pe langă bolile pe care le au, ca orice alt copil, işi doreau să rămână în familie lângă mama şi langă tata.

Construcţia va continua şi sperăm ca până la iarnă familia să poată avea un cămin cald, unde copii să poată creşte linişiţi.

E o mare bucurie pentru noi să putem vedea cum, fără prea multă experienţă, dorinţa si disponibilitatea noastră de a ajuta, prinde conturul unei case. Am mai participat la acţiuni TinSerV, dar niciodată la construcţia unei case. Este extraordinar să vezi cum semeni bucuria în jurul tău şi construieşti nu o casă ci un cămin

ne-au mărturisit entuziasmaţi Elian Trâncă si Bogdan Chirvăsuţă, voluntari ADRA participanţi la proiect.

„În sfârşit acasă”, este proiectul care ajută şi uneşte oamenii din toate colţurile lumii, pentru că ADRA prezentând cazurile speciale ale unor asemenea familii a fost auzită până în Spania, Austria, Franţa şi pană în America. Oameni din mai multe ţări, oameni de aproape sau de departe au vrut să ajute şi au facut-o, sărind în ajutorul unor familii pe care lipsa de educaţie şi lipsa de resurse financiare i-a aruncat la marginea societaţii acolo unde numai un ochi plin de dragoste îi mai poate vedea.

„Rugăciunea facută pentru cel sărman, niciodată nu va rămane neascultată” Ellen G. White

Aşa că să nu ne fie teamă să sperăm că proiectul „In sfarşit acasă”, va darui în continuare bucurie şi sperantă sărmanilor din toate zonele Romaniei.

Schimbă o viaţă si vei schimba lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate