Caută
Close this search box.

Proiectul ADRA România, „Grădini roditoare în Matandani” într-o nouă fază de implementare

După cum se cunoaște, ADRA România a demarat încă de la sfârșitul anului trecut un proiect de dezvoltare economică în localitatea Matandani din Malawi, Africa. Prin acest proiect ne-am propus să ajutăm la cultivarea a 60 de hectare de teren cu porumb, soia, pomi fructiferi și deasemenea să ajutăm la construirea de solarii pentru legume.

Beneficiarii acestui proiect sunt elevii și cadrele didactice ale școlii generale și a liceului din această localitate.

Putem spune cu bucurie că proiectul ADRA România implementat aici în Matandani împreună și cu elevii școlii, merge foarte bine. La sfârșitul sezonului ploios, s-au cultivat verdețuri precum varza chinezească și spanac, dar și legume precum roșii, ardei și mazare. Din fondurile trimise de către ADRA România am putut acoperi cheltuielile pentru semințe, îngrășăminte dar și pentru uneltele necesare precum pompe de spreiat, sape, cazmale, greble, seceri, stropitori manuale, etc.

Ionuț Croitoru, coordonator proiecte în această regiune a Africii.

Pot spune că proiectul ADRA România implementat la această școală din sud-estul Africii este un succes deoarece, cel putin pentru momentul acesta, este singurul proiect prin care se generează venituri

a declarat la întoarcerea din Africa, domnul Valentin Burduloi, colaborator ADRA România.

Privind în urmă, la cele nouă luni de desfășurare ale acestui proiect, avem doar motive de bucurie pentru că roadele muncii noastre sunt din ce în ce mai vizibile. Așa se face că de la fermă s-au recoltat 15 200 kg. boabe de porumb, 300 kg fasole, 1400 kg soia si cartofi dulci. De asemenea, grădina școlii a adus rezultate bune, iar aici mă refer la leguminoase și verdețuri locale.

a mai declarat domnul Croitoru

În perioada următoare, la Matandani se vor face planificari pentru noul sezon care va incepe in noiembrie: pregătirea manuală a pământului și construirea serelor.

Pentru cei care doresc să se implice financiar în acest proiect, pot face aceasta donând oricând în unul din conturile ADRA România deschise la BCR, sector 3:

  • RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001 – LEI
  • RO46 RNCB 0074 0292 1540 0002 – USD
  • RO78 RNCB 0074 0292 1540 0008 – EUR
  • RO89 RNCB 0074 0292 1540 0004 – GBP

Schimbă o viață și vei schimba lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate