Caută
Close this search box.

Tabara ADRA ”Vis de copil” – Vatra Dornei 2017

În perioada 22 – 27 August 2017, la Vatra Dornei, județul Suceava, 19 copii beneficiari în cadrul proiectului ”Vreau la școală!” au avut ocazia să participe în tabăra ”Vis de copil” organizată de Agenția Adventistă de Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în parteneriat cu Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina. Cei 19 copii care s-au bucurat de această tabără sunt copii premianți, care provin din familii numeroase și, pentru 11 dintre ei, aceasta a fost prima ocazie în care au avut șansa să se recreeze și să participe la activități într-o tabără.

Fondurile necesare pentru organizarea acestei tabere au fost strânse cu ocazia concertului caritabil “Vis de copil” organizat de către ADRA România la Sala Ateneului din Municipiul Bacău, în data de 28 Mai 2017. Cu ocazia concertului, copiii din corurile CANTASSIMO din Bacău și CELEST HARMONY din Matca, sub coordonarea dirijorului Prof. Simida Gherghe, solista Aldana Cazacu, solista Luiza Spiridon, violonista Sara Stroici, pianistul Prof. Adrian Stroici și pianista Andrea Cocu și-au dat mâna pentru a veni în sprijinul copiilor săraci, care au avut rezultate școlare foarte bune în anul școlar 2016 – 2017. Muzica interpretată atât de frumos precum și poveștile de viață ale copiilor beneficiari prezenți pe scenă au sensibilizat inimile celor prezenți, care au dăruit cu generozitate din resursele lor pentru acest proiect.

Activitățile recreative desfășurate în tabăra ”Vis de copil” au fost variate și au fost alese în funcție de vârsta participanților: activități de cunoaștere a naturii, ateliere de creație și confecționare rame fotografice; participanții au fost împărțiți pe grupe realizând concursuri și activități specifice vârstei.

”Ori de câte ori întâlnim în tabără copii asistați de ADRA în proiectul ”Vreau la școală!” descoperi că există mai multe lumi. Una a noastră a celor mereu doritori de mai mult, alta a lor, din familii care se chinuie să îi crească, dar pe a căror față poate fi citită mereu bucuria de a trăi fiecare clipă la superlativ. Rugăciunea noastră este ca Dumnezeu să le țină această bucurie până în veșnicie” a declarat Ruben Atomei, voluntar ADRA România și Asistent Director Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.

De multe ori, sărăcia și lipsurile materiale sufocă visurile copiilor și-i împiedică să se bucure de o viață decentă. Cu toate acestea, mulți dintre ei merg la școală și obțin rezultate foarte bune la învățătură, fiind conștienți că doar prin muncă și perseverență pot spera într-un viitor mai bun. Pentru astfel de copiii, ADRA România luptă și încearcă să-i ajute să-și împlinească visul. Activitățile, concursurile și jocurile organizate în cadrul taberei ”Vis de copil” i-au ajutat pe copii să-și pună în valoare talentele, să-și dezvolte anumite aptitudini și, de asemenea, să stabilească relații frumoase de prietenie.

”Sunt foarte fericită pentru că și anul acesta copii defavorizați, dar premianți, au avut șansa să se bucure de tabăra „Vis de copil”.  Și anul acesta am avut parte de zile foarte frumoase în tabăra de la Vatra Dornei și mulțumim lui Dumnezeu pentru că vremea a fost superbă. Peisajele frumoase, plimbarea cu barca pe Lacul Colibița, mâncarea delicioasă din fiecare zi, și bineînțeles, tiroliana au fost cele mai frumoase amintiri cu care copii au plecat de la Vatra Dornei.

Pentru mulți dintre ei, aceasta a fost prima tabără la care au participat, iar recunoștința părinților pentru acest „dar” oferit copiilor lor ne-a umplut inimile de bucurie și ne-a întărit convingerea că merită să investim în proiecte de educație. Respectul și prețuirea mea pentru toți voluntarii și colaboratorii care ne-au sprijinit în organizarea și desfășurarea acestei tabere! Mă rog ca Dumnezeu să răsplătească pe toți cei care an de an sunt alături de ADRA România în implementarea acestor proiecte frumoase destinate copilașilor săraci!” a declarat Gabriela Istrate, Asistent social și Coordonator proiecte ADRA în zona Moldova și Bucovina.

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină copiii care au rezultate bune la învățătură, în ciuda faptului că sunt permanent amenințați de abandon școlar. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!”, pentru anul școlar 2017 – 2018, și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donații materiale (în special rechizite, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte),
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!”.

Puteți urmări o parte din concertul ”Vis de Copil” din data de 28 Mai 2017, în cadrul unei emisiuni realizate la Speranța TV, accesând următorul link:




ADRA România

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate