Caută
Close this search box.

2 milioane de EURO – aprobare finanțare europeană nerambursabilă pentru ADRA România

indexADRA România a primit aprobare finanțare europeană nerambursabilă de 2 milioane de EURO prin POSDRU – Programul Operanțional Regional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umanane pentru ”Promovarea Culturii antreprenoriale” – ”România Start-up”.

Pentru proiectul ”Step-by-step în business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov”, depus în data de 23 noiembrie 2014, ADRA România a obținut un scor de 83.5 puncte. Joi, 5 februarie 2015 a fost semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă între POSDRU și ADRA România.

Pentru ADRA România, acest proiect face trecerea de la intervențiile de intrajutorare a categoriilor defavorizate spre segmentul de dezvoltare economică și valorificare a resurselor umane.

Domnul Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat:

”Semnarea contractului de finanțare a fost un moment emoționant și mult așteptat, mai ales și datorită faptului că el este primul pentru ADRA România. A fost și rămâne o provocare. Întreaga echipă ADRA România a primit vestea cu mare bucurie. Ne bucurăm când ne gândim la sutele de tineri beneficiari ai acestui proiect care vor primi șansa unică poate din viața lor să fie nu numai consiliați, dar și susținuți financiar semnificativ pentru alegerea și dezvoltarea unui ”business” de viață pentru ei, cu implicații colaterale și previzibile în familie și societate”.

”Este un moment important pentru organizația noastră. În ultimul timp am valorificat fiecare oportunitate de finanțare publică sau privată. Cu toate acestea, segmentul finanțărilor europene rămăsese neabordat. Prin aprobarea proiectului ”Step-by-step in business” ADRA România se află în fața unei frumoase provocări pe care ne-am dorit-o și prin care, împreună cu partenerii noștri, dorim să aducem un plus de valoare atât inițiativelor antreprenoriale, cât și organizației. De asemenea, aprobarea cererii de finanțare Step-by-step constituie unul din pașii procesului de dezvoltare organizațională. În acest sens, apreciem încrederea acordată de evaluatori parteneriatului, echipei și proiectului” a subliniat domnișoara Valentina Cozorici, Manager de proiecte ADRA România.

”Step-by-step” realizat de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în parteneriat cu S.C. R4 – Consultanță și Formare Profesională S.R.L., Asociația RESPIRO și Fundația Contrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională CREFOP se încadrează în Strategia Europeană Privind Ocuparea Forței de Muncă în Rândul Tinerilor.

Obiectivul general al proiectului este promovarea culturii antreprenoriale în rândul a 400 de persoane peste 18 ani care doresc să inițieze o activitate independentă, în special între 18-25 de ani, înscrise în sistemul de învățământ superior, prin consiliere, orientare, formare profesională, asistență pre și post înființare a 40 de firme în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia și crearea a minim 80 de noi locuri de muncă, acestea aducând beneficii pe termen lung din mai multe puncte de vedere, printre care economic, social și cultural.

Vino la ADRA! Posturi în concurs – ADRA România!

10 răspunsuri

 1. Buna ziua. As dori sa stiu cand va incepe concursul de idei de afaceri si cum se poate participa la acesta? Va fi facut public un anunt si conditiile de eligibilitate pentru inscriere, de unde putem afla informatii suplimentare? Multumesc.

 2. Sincere Felicitări ! Este într-adevăr un motiv de bucurie pentru toți ce sunt interesați și aparțin zonei de acțiune (eu sunt din Târgu Jiu și vă împărtășesc bucuria)! Am încercat să iau legătura cu dvs. atât telefonic cât și prin intermediul e-mail-ului pentru a putea discuta cu cineva despre acest program, chiar înainte de a semna dvs. contractul de finanțare (am urmărit și urmăresc cu interes acest program încă de la lansarea acestuia), iar pana acum nu am primit nici un răspuns, nici pe e-mail si nici nu am fost sunat de cineva așa cum s-a promis ! Sunt convins ca are să-și facă cineva timp pentru a-mi se dea și mie un răspuns (cred ca s-a încheiat sărbătorirea evenimentului cu pricina și s-a demarat în forța) , încă îl aștept și sper foarte mult într-o colaborare fructuoasa ambelor parți ! Va mulțumesc pentru răbdarea si bună voința de a citi aceste rânduri și sper să nu fi adus nici un fel de ofensa nimănui, nu acesta a fost scopul meu ! Doresc mult succes programului dvs. ”Step-by-step în business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov”!

  1. Prețuim și respectăm comentariul dvs, însă secretariatul ADRA România nu a făcut nici o promisiune în ceea ce vă privește pentru a fi sunat sau pentru a primi informații pe E-mail.
   Pe de altă parte, atașăm linkul de unde veți primi răspunsuri la întrebările dvs.
   https://adra.ro/stiri/adra-romania-incepe-inscrierile-pentru-proiectul-step-by-step-in-business-antreprenoriat-pentru-tinerii-din-regiunile-sud-vest-oltenia-si-bucuresti-ilfov.html

 3. Sunt interesata de acest program si as dori sa stiu conditiile de eligibilitate pentru inscriere. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate