Caută
Close this search box.

Voluntarii din Germania susțin proiectele ADRA România

În perioada 14-18 august 2017, o echipă de 9 persoane, coordonată de către pastorul Costel Coșman, din orașul Solingen, Germania a participat la acțiuni de voluntariat în cadrul proiectelor desfășurate de Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România din zona orașului Avrig, județul Sibiu. Periodic, an de an, tinerii voluntari din localitatea Solingen s-au implicat în proiectele ADRA România, alegând să își petreacă diferit vacanța, prin participarea la acțiuni de voluntariat care vizează familiile aflate în dificultate.

La venirea în România, voluntarii au adus pentru distribuire un transport umanitar de peste 300 de pachete, bunuri colectate din Germania, care conțineau haine, încălțăminte, jucării și dulciuri pentru copii. Distribuirea pachetelor s-a derulat pentru copiii beneficiari din proiectul ADRA “Vreau la școală!”. De asemenea, în cadrul campaniei umanitare, au fost achiziționate la nivel local alimente de bază și produse de igienă care au fost distribuite familiilor în nevoie, în cadrul proiectului ADRA “Sprijin pentru fiecare”, unde, beneficiarii trăiau la limita existenței.

”Ne-am bucurat ca am putut colabora, și anul acesta, cu ADRA România în proiectul de ajutorare a familiilor nevoiașe din zona Sibiului. Tinerii din Germania au experimentat ei înșiși o parte a lumii pe care n-au cunoscut-o până acum decât din știrile de televiziune sau din filme. Am fost plăcut impresionat să văd cât de repede s-a stabilit relația dintre tinerii voluntari și copiii familiilor pe care le-am vizitat. Copii dintr-o țară străină, cu o cultură diferită, dintr-un context social total diferit, se întâlnesc și sunt una, jucându-se împreună. Momente ca acestea sunt clipe prețioase și imagini rare care ne arată că fericirea și bucuria adevărată se găsește în a ieși din coconul propriu, în a întinde poduri și în a dărui, ci nu în izolare și egoism. Ne întoarcem acasă, în Germania cu bucurie în inimă și mulțumim organizației ADRA România pentru sprijinul frumos acordat și anul acesta pe tot parcursul acestei acțiuni” a declarat pastorul Costel Coșman, coordonatorul grupului de tineri voluntari din localitatea Solingen, Germania.

Echipa de tineri voluntari din acest an din Solingen a fost compusă din tineri harnici și entuziaști care au mai participat și în anii anteriori în activități de voluntariat peste hotare, precum și din alți tineri voluntari, noi doritori de a experimenta bucuria de a lucra și a oferi ceva semenilor.

“Ne bucurăm foarte mult de faptul că acest grup de tineri duc mai departe tradiția care a început în vara anului 2012. An de an, ADRA România a avut o colaborare excelentă cu acești tineri, prin acțiunile întreprinse împreună cu ei în județele Brașov și Bacău. Anul acesta și-au îndreptat atenția spre județul Sibiu. Mulțumim comunității din Solingen pentru pachetele atent selectate, domnului Costel Coșman, care dorește ca an de an să-i învețe pe acești tineri că “este mai ferice să dai decât să primești”. Pe această cale doresc să reamintesc faptul că suntem deschiși la orice fel de colaborare și cu alte grupuri de tineri din țară sau din străinătate care doresc să colaboreze cu noi, în proiectele implementate de ADRA Româniaa declarat Irinel Ganea, Manager Proiect și Coordonator proiecte ADRA Transilvania de Sud.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

    

Puteți afla informații despre câteva dintre ocaziile anterioare ale vizitelor tinerilor din Solingen, Germania din articolele ADRA România:

Tinerii din Solingen, Germania susțin din nou proiectele ADRA România

Romani din Solingen, Germania, voluntari in proiectele ADRA Romania din regiunea Brasov

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate