Caută
Close this search box.

„Zbor de copil” te așteaptă! – Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte, campanie de strângere de fonduri organizată de ADRA România

Update: 02 iulie 2021

 Campania „Zbor de copil” organizată de ADRA România prin strângerea de fonduri pentru ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA” se află în continuă desfășurare. Campania cuprinde 2 mari activități: „Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte” (online) și „Târguri caritabile / licitații online, prin parteneriate cu școli” (offline).

Ce ne dorim să transmitem prin această campanie?

Ne dorim să motivăm părinții și copiii în a se implica în cazuri umanitare, pornind de la câștigul personal prin participarea la festival, iar prestația (rezultatul activității) copiilor fiind evaluată de un juriu competent. Prin donația de înscriere, fiecare participant contribuie la posibilitatea găzduirii copiilor abuzați într-un mediu de siguranță.

Secțiunile din cadrul festivalului sunt:

  • muzică instrumentală (amator, profesionist / individual, de grup): pian, coarde, suflat;
  •  muzică vocală (amator, profesionist / individual, de grup): clasică, religioasă, patriotică;
  • teatru / actorie (amator, profesionist / individual, grup): scenetă, recitare poezie, piesă de teatru;
  •  creații literare: proză scurtă, poezie;
  • arte vizuale: pictură (pe diferite suprafețe), desen, grafică, fotografie, videoclip;
  • creații handmade cu diferite materiale;
  •  familia mea (momente în familie): muzică, teatru, gătit, lectură etc..

La momentul actual suntem în perioada de jurizare, iar în urma acesteia va avea loc premierea participanților la festival.

„A fost o plăcere să lucrez atât cu foștii colegi, cat și cu cei care s-au alăturat echipei ADRA între timp. Toți am luptat pentru supraviețuirea proiectului „Casa ADRA” având rezultate bune. Deși, lupta nu este încheiată sunt sigură că lucrurile vor merge spre mai bine. Întotdeauna îmi voi face timp să lucrez pentru proiectele desfășurate de această mare familie care poartă numele ADRA. Mult succes mai departe!” a declarat Ioana Neacșu, voluntar în cadrul campaniei „Zbor de copil” ADRA România.

În perioada 21 mai – 1 iulie 2021, ADRA România organizează campania de strângere de fonduri ZBOR DE COPILFestival Internațional Caritabil de Muzică și Arte și Ateliere de produse handmade, cu motoul ”Împreună pentru un altfel de a fi!”, campanie destinată strângerii de fonduri pentru „Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA. Prin activitățile derulate, ADRA își propune atingerea obiectivului de 70.000 euro, sumă necesară pentru susținerea centrului Casa ADRA pe o perioadă de 12 luni.

Cu activități gândite inteligent, care pot implica ambele categorii, ZBOR DE COPIL se adresează atât părinților, cât și copiilor. Ideea în jurul căreia va gravita campania se referă la un dublu câștig: cei înscriși vor avea șansa de a se implica activ, fie prin participarea la festival, fie prin prezența la atelierele de handmade. Pe lângă experiența personală acumulată și feedback primit din partea juraților, participanții vor avea șansa de a contribui la o cauză socială. Pe parcursul campaniei, vor fi publicate povești ale copiilor, victime ale violenței în familie, astfel încât nevoia lor de a fi sprijiniți prin susținerea Casa ADRA să fie înțeleasă cât mai bine.

Impactul estimat prin campania de strângere de fonduri ADRA România ZBOR DE COPIL este de 500.000 de persoane, peste 70 de voluntari implicați și multă, multă bucurie de a dărui, campania vizând atât părinți, cât și copii implicați în două tipuri mari de activități:

  1. Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte (cu peste 50 de jurați, voluntari, nume cu rezonanță în domeniile reprezentate, din România, SUA, Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Germania). Copiii (cu vârste între 4 și 19 ani) vor plăti o taxă de participare la una dintre cele 7 secțiuni ale festivalului (sau mai multe secțiuni) și se vor bucura de a fi parte dintr-o poveste internațională, cu jurați extraordinari, dar și de sentimentul că fac o schimbare în viața copiilor aflați în situații de abuz (o parte din taxa lor de înscriere, după scăderea cheltuielilor festivalului, va merge direct către serviciile oferite la Casa ADRA).
  2. Ateliere de produse handmade, finalizate cu târguri, în care produsele realizate de copii vor fi vândute. Astfel, bănuții adunați vor fi direcționați în vederea sprijinului copiilor și mămicilor din „Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA, adăpost pe care ADRA România îl coordonează de 12 ani.

Cum vrem să avem un asemenea impact:

  • cu sprijinul liceelor de muzică și artă din țară și din străinătate, profesori coordonatori independenți;
  • prin grupuri din social media, deja constituite, pentru diseminarea informației, folosindu-ne de hashtag-urile campaniei: #zbordecopil și #mesageradra;
  • două școli ne-au anunțat deja că vor organiza târguri caritabile;
  • trei influencers vor disemina informațiile legate de campanie.

Materiale utile ADRA ”Zbor de copil”:

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

În perioada anilor 2009 – 2020, în cadrul proiectului ADRA Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Lupta împotriva violenței în familie”, 979 de victime ale violenței în familie, mame și copii, au primit găzduire la ”Casa ADRA”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

În prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2.500 lei.

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Site-ul campaniei: www.zbordecopil.ro
Facebook și Instragram: Casa ADRA, cu hashtag: #zbordecopil și #mesageradra.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate